HJEMMELAGD MAT

I dag snakkes så mye om hva som er sunt og ikke sunt når det gjelder mat

Jeg tror det lureste vi kan gjøre er å lage maten vår selv det meste av tiden

Det må ikke ta lang tid og det er både billigere og sunnere

Nå finnes så masse oppskrifter og matblogger for de som vil prøve og de som vil lære

Hvis man i tillegg lar være brus, godteri og snacks midt i uken og heller lar det være helgekos, da blir helgen enda mer kos og vi  lever mye sunnere

 

Til hverdags når  jeg lager middag, har jeg retter som er ferdig……..

Når potetene er kokt

Når pastaen er kokt

Når risen er kokt

 

Eksempel

Båndspaghetti med ostesaus

Sett på vann til båndspaghettien

Mens den koker hakker du sopp, løk, paprika,hvitløk, broccoli eller andre grønnsaker du er glad i

Surr dem lett, tøm over litt fløte og la koke noen minutter

Rør inn litt raspet ost så den smelter

Krydre med salt og pepper

Nå er pastaen ferdig og kan siles og blandes inn i sausen

Vips så har du middag på 20 minutter

 

Jeg har noen hemmelige knep

Noen få hakkede Jalapenos og smakene i maten fremheves

Et par fedd hakket eller presset hvitløk gjør underverker

Sitron kan brukes til det aller meste for å fremheve smak

I tilegg er det deilig med frisk kaldt vann med en dasj sitron i

Sitron er kjempesunt

 

Lege Berit Nordstrand er en kjempeinspirator, full jobb og 6 aktive barn men sverger til hjemmelagd mat

http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1613565.ece

Her er hennes hjemmeside med masse inspirasjon

http://fraiva.no/

Kjersti Sandnes har en kjempefin matblogg:

Min matgale verden

Mariann Straume har og en kjempefin blogg som oser inspirasjon

MariannMat

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20265678)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20265678)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg