I dag snakkes så mye om hva som er sunt og ikke sunt når det gjelder mat
Jeg tror det lureste vi kan gjøre er å lage maten vår selv det meste av tiden
Det må ikke ta lang tid og det er både billigere og sunnere
Nå finnes så masse oppskrifter og matblogger for de som vil prøve og de som vil lære
Hvis man i tillegg lar være brus, godteri og snacks midt i uken og heller lar det være helgekos, da blir helgen enda mer kos og vi lever mye sunnere
Til hverdags når jeg lager middag, har jeg retter som er ferdig……..
Når potetene er kokt
Når pastaen er kokt
Når risen er kokt
Eksempel
Båndspaghetti med ostesaus
Sett på vann til båndspaghettien
Mens den koker hakker du sopp, løk, paprika,hvitløk, broccoli eller andre grønnsaker du er glad i
Surr dem lett, tøm over litt fløte og la koke noen minutter
Rør inn litt raspet ost så den smelter
Krydre med salt og pepper
Nå er pastaen ferdig og kan siles og blandes inn i sausen
Vips så har du middag på 20 minutter
Jeg har noen hemmelige knep
Noen få hakkede Jalapenos og smakene i maten fremheves
Et par fedd hakket eller presset hvitløk gjør underverker
Sitron kan brukes til det aller meste for å fremheve smak
I tilegg er det deilig med frisk kaldt vann med en dasj sitron i
Sitron er kjempesunt
Lege Berit Nordstrand er en kjempeinspirator, full jobb og 6 aktive barn men sverger til hjemmelagd mat
http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1613565.ece
Her er hennes hjemmeside med masse inspirasjon
Kjersti Sandnes har en kjempefin matblogg:
Mariann Straume har og en kjempefin blogg som oser inspirasjon
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20265678)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20265678)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>