Virginia Baily, Den fjerde kysten

Virginia Baily, Den fjerde kysten

Denne romanen har ventet en stund på meg men  nå var tiden kommet og det angrer jeg ikke på. Dette er en av de romanene som ser ut som lett underholdning med kliss klass kjærlighet og så er det noe helt annet. Igjen med dame med ryggen til og det står velskrevet kjærlighetsroman.

For det første var innholdet spennende. Det handler om da Italia hadde herredømme i Libya, det var det som ble kalt Den fjerde kysten. Vi får høre om hvor barbarisk de slaktet ned uskyldige som prøver å rømme til friheten og hvordan de behandler de innfødte.

Vi følger Liliana som nå bor i England, men reiser tilbake til Italia der hun er født og vi får følge hennes historie. Hun drar, som ung, til Libya for å besøke broren og vikler seg inn i et forhold til en gift flyver, som er en tyrann. Men det handler om så mye mer enn det. Hennes bror “gifter” seg med en beduinkvinne og det er ikke tillatt og forholdet må derfor holdes hemmelig. Vi får følge Lilliane, helt frem til hun igjen må rømme tilbake til Italia for så å treffe sin mann og dra til England. Historien fortsetter så når hun kommer tilbake etter sin manns død og begynner å nøste opp sin egen historie.

Veldig bra skrevet av Baily, synes jeg og jeg anbefaler Den fjerde kysten.

Jeg likte også godt den første boken jeg leste av henne. Omtalen av den finner du i linken under.

Virginia Baily, Tidlig en morgen

 

bilde og tekst under bildet er hentet fra Bastion forlag og boken er et leseeksemplar

 

Den fjerde kysten

Lilianas elskede mann har vært død et halvt år da hun finner en bunke sedler med en beskjed: Unn deg noe fint, kjæreste. Samme morgen leser hun overskriften på den italienske avisen La Repubblica og på et øyeblikk rives Liliana ut av sitt komfortable liv i England tilbake til årene i Italia.

Umiddelbart vet hun hva hun må gjøre.

Hun må reise tilbake til Roma, og gjenerobre det livet som hun ikke klarte å leve: sitt virkelige liv…

Den fjerde kysten er en gripende roman som på briljant vis kaster lys over en glemt periode i italiensk historie, og viser hvordan kjærlighet og krig setter spor – også flere tiår senere.

5 kommentarer
  1. Jeg sto med den boken i hånden for noen dager siden, men endte opp med å kjøpe Øyevitnet av Anna Bågstam i stedet. Som er en kriminalroman, og en sjanger jeg liker veldig godt 😉

  2. Ble akkurat ferdig med boka.. syntes det var litt rar slutt, så jeg måtte Google om det kom en bok nummer 2. Vet du noe om det? Satt igjen med flere ubesvarte spørsmål. Men ellers var boka bra😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg

Follow