Ei venninne av meg fant et blogginnlegg der det var oppskrift på Syltaflesk lagd med sousvide. I første omgang tenkte jeg nei, for jeg prøvde meg på ribbe en gang i sousvide og syntes den ble for bløt.
Men i og med at formen for tiden ikke er noe å skryte av og syltaflesk er en av de få tingene jeg lager til jul, ja da ga jeg det sjansen og det var stor suksess.
Her er en link til inspirasjonen
http://reisefot1.no/index.php?name=Mat_og_vin%2FJulesylte.html
Jeg delte ribba i to deler. Jeg hadde to ribber, en vanlig og en litt mindre, uten bein. jeg krydret. Jeg liker den best plain, bare salt og pepper og gelatinpulver.
Jeg la så bitene sammen og vakuumerte de.
65 grader, 20 timer
Ferdig.
Jeg åpner posene og legger litt press på, men egentlig trenger den ikke å presses så mye, for det er jo ikke mange biter som skal limes sammen, slik det var før i tiden.
Pakket og klar for fryseren. Billig og godt pålegg.
Jøss, det var enkelet og sikkert godt.
Ja nam 🙂
Her går det unna. Så flink du er. Naboen min lager alltid sylteflesk og jeg får smake. Ha en fin kveld 🙂 Klemsiklem 🙂
Tja, går unna tror jeg er litt overdrevet ,hihi