Syltaflesk som lager seg selv, ihvertfall nesten

 

Ei venninne av meg fant et blogginnlegg der det var oppskrift på Syltaflesk lagd med sousvide. I første omgang tenkte jeg nei, for jeg prøvde meg på ribbe en gang i sousvide og syntes den ble for bløt.

Men i og med at formen for tiden ikke er noe å skryte av og syltaflesk er en av de få tingene jeg lager til jul, ja da ga jeg det sjansen og det var stor suksess.

Her er en link til inspirasjonen

http://reisefot1.no/index.php?name=Mat_og_vin%2FJulesylte.html

Jeg delte ribba i to deler. Jeg hadde to ribber, en vanlig og en litt mindre, uten bein. jeg krydret. Jeg liker den best plain, bare salt og pepper og gelatinpulver.

Jeg la så bitene sammen og vakuumerte de.

65 grader, 20 timer

Ferdig.

Jeg åpner posene og legger litt press på, men egentlig trenger den ikke å presses så mye, for det er jo ikke mange biter som skal limes sammen, slik det var før i tiden.

Pakket og klar for fryseren. Billig og godt pålegg.

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg