Det nærmer seg jul og med julen kommer lutefisken.
Det er en av yndlingsrettene mine.
Nå kjøper vi loins, uten bein og skinn.
Jeg salter og den får ligge sånn en times tid.
I år brukte jeg airfryer.
Himmelsk godt. Det er andre gang vi har i år og det blir nok minst to ganger til.
Lillejulaften ihvertfall.
Det var fint i går når vi kjørte på kafé.
Vi var innom og hentet ei pakke, så vi kjørte om sentrum.
Mye kjentfolk å treffe. Det er koselig.
Disse to kjente jeg ikke.
Gubben har gått rundt med store hull på sokkene så jeg sa han fikk få sokker til jul.
Jeg investerte i nye dl-mål.
Det er nemlig ikke tall igjen på mine gamle.
Disse var litt fine, for de tar liten plass.
Det er nemlig fullt i skuffene mine.
Enkel middag.
Nachos med rester fra taco forrige fredag.
Serveres med rømme dip og litt salat på toppen. Enkelt og godt.
Og en liten jäger og cognaclikør til tv-kosen.
Asbjørn må vi se hver kveld og 24 stjerners julekalender.
I dag dro vi på julemarked.
været var trist og grått. Stor, brun fjøre i dag.
Kjedelige farger.
Jeg kjøpte en pose gule bomber.
Det blir nok en eller to til kaffen
For mange år siden var vi i Torrevieja.
Der spise jeg pekingand i pannekaker.
Det var så godt at jeg har aldri glemt det.
Jeg har ofte tenkt at det må jeg prøve å lage.
Jeg kjøper alltid andebryst, når jeg finner de nedsatt pga dato.
Det skjer innimellom, for det er nok ikke det som det selges mest av her på landet.
Rampelyset er auk-ene sin skyld
Jeg var spent på de pannekakene.
Jeg lette etter oppskrift, men i alle oppskrifter brukte de ferdige pannekaker.
Nå har ikke vi noen Asia-butikk her, så jeg måtte lage selv.
Jeg fant denne oppskriften
https://www.godt.no/oppskrifter/kylling-og-fjaerkre/and/1856/crispy-duck
Jeg har litt dårlig erfaring med lompekjevling, men disse fikk jeg til.
De er ikke runde nei, men det gjør jo ikke noe.
Men det var så genialt, for når du har kjevlet en, pensler du med sesamolje og legger en til oppå.
Så la jeg plast mellom de, to og to.
Så steker du de på begge sider og det rare er at da deler de seg og du kan stable de.
Det blir derfor bare ene siden som er stekt.
Jeg la et håndkle over, så de ikke tørket ut.
Brystet stekte jeg med skinnsiden, som jeg hadde rutet, ned.
Jeg bruker ikke fett, for det renner fett ut, som er fint å steke i.
Etter at det er gyllent brunt, snur jeg et par minutter og så inn i ovnen, 180 grader, 15 minutt.
Forklaring her:
https://matpaabordet.no/2016/08/29/pekingand-gjort-enkelt/
Jeg ville ha granateple, for det synes jeg er godt på.
De hadde tatt noen ut fra hylla på rema for de hadde tørket ut, så de fikk jeg og som du ser, er de helt fine.
Jeg hadde salat, agurk og purre.
Skulle ha vårløk, men det var de tom for og jeg hadde kun en i skuffa.
Jeg kunne brukt hoisinsaus rett fra flaska, men valgte versjonen til Alt asiatisk:
https://www.altasiatisk.no/2019/07/crispy-duck/
Godt ble det, men ikke så himmelsk som det var i Torrevieja.
Nå skal jeg lese ut denne nyyyyyyydelige boken.
Så fin og sår historie.
Deretter blir det kaffe, gul bombe og tv-kos
i dag
For en deilig mat du har disket opp med! Dette fikk jeg lyst til å prøve. Ja, man kan ha god flaks med å finne både and og hel kylling i datohylla, og andre “luksusvarer” – jeg elsker konseptet!
Pludrehanneklem
❤️Ja enkelt og godt