Vi har et aldeles nydelig vintervær.
Nesten all snø er borte og ikke har vi hatt mye heller..
Enda!!
Jeg hadde visst ikke sko og det er ganske så typisk for meg.
Jeg går nesten alltid barfot.
I dag har jeg ikke trimmet for jeg lagde meg plutselig annen aktivitet.
Jeg ryddet nemlig i den andre tidsskrift kassetten.
Og det ene førte til det andre.
Gråtassgenser var en gang populært.
Jeg strikket i grønt og blått tror jeg.
På nrk gikk dette ‘”kurset” og det var interessant.
Dette kunne de gjentatt.
Veldig viktig.
Dette lille heftet vil jeg gjemme.
Kanskje noen vil lese det.
Jeg var på julematkurs. Det var gøy.
Vi lagde sursild, leverpostei, pølser, sylta flesk og lammerull.
Det kan jeg heller ikke kaste.
Og vi gikk i 17. mai tog selvfølgelig.
Gubben har ikke fått grå hår enda.
En liten en i lysblå jakke og en i mørkerød jakke litt bak.
Dette var nok når senior gikk første året på skolen, for jeg ser lærerinnen til venstre for gubben.
8 år. Selv mener han bestemt det ikke kan være mer enn noen og tyve år siden, men…..
Vi får ikke det helt til å rime.
Og junior 6 år gammel.
Det er nesten to år mellom de, men bare et årstall.
Og i dag har denne finingen spist middag her og skal straks kjøres på fotballtrening.
16 år siden.
Moro var det å være med i Raumarevyen i flere år, både på scenen og som matmor.
Akkurat det hadde vært moro å være med mer, men det har jeg rett og slett ikke krefter til lenger.
Og denne oppskriften brukte jeg mye.
De hvetestengene med vaniljekrem skal jeg lage igjen.
De er bare nam nam.
Jeg fikk meg ikke til å kaste denne heller.
Jeg må se igjennom den.
Hekleoppskriftene har jeg lovt bort.
Glad noen vil ha de.
Jeg har hele tiden under denne ryddingen håpet å finne igjen denne oppskriften.
Og i dag dukket den opp.
Denne og den med vaniljekrem, brukte jeg mye.
Nå har jeg ikke bakt noen slike godsaker på mange år.
Jeg bare måtte bake dem.
Og han unge gjesten var veldig enig.
De er super superenkle å bake.
Lager deig, hever, deler i tre og kjevler en lang remse.
Smører med smør, strør på sukker og kanel.
Kantene brettes over og de deles og man lager hull i midten så man kan tvinne de.
Akkurat passe med mel så de var lett å kjevle ut.
Etterhever 30 min, 8 min i ovnen
Pensle med egg og strø på perlesukker.
To brett blir det.
Så da måtte jeg slenge ut noen invitasjoner til kaffe i kveld, men usikker på om noen kommer.
Denne stod på planen i dag.
Grillspyd med langefilet.
Da passet det fint at gubben kom hjem fra sjøen med en lange, i går.
Men du dæggern kor mange bein det er i den.
Jeg plukket og plukket aldri så lenge.
Jeg syntes det var rart å lage marinade uten å marinere.
Den skulle bare pensles på.
Og den var utrolig god.
Kan nok brukes på både fisk og kjøtt.
Fisken var nesten for fersk.
Den delte seg lett.
Jeg stekte i airfryer 8 min 190 grader.
Nydelig godt og 16~åringen var også fornøyd.
Jeg brukte noen biter fiskepudding i tillegg til fisken, siden jeg ikke hadde mer enn en liten filet.
Så det ble en innholdsrik dag og kanskje kommer det gjester også.
I dag
Så artig å rydde sånn. Man finne noen minner her og der og oppskrifter er jo gull. Kos deg videre ut i mot våren. 🙂
Ok å få ryddet opp, men blir skrekkelig sliten også, så gleder meg til å være ferdig. Men mye igjen. 🙂
her hadde du mange nydelige minner,og maten du lager ser så lekker ut :=)
Ja mange fine minner. Og maten var god men jeg har jo oppskrift 🤩