Jeg er klar selv om det ikke ser slik ut.


Slik ser man ut når man ikke er i form, men er klar for forbereding av grillparty.

Og selv om det kanskje ikke ser sånn ut, bilder lyver jo innimellom, så gleder jeg meg inni meg.

Klokka er ikke to enda og gjestene kommer ikke før klokka 6 og jeg er ferdig med forberedelser.

Nå er det hvile, til vi skal sette på grillen.

Jeg bruker å grille altfor tidlig,  slik at jeg er ferdig når gjestene kommer.

Men vi skal jo ha et glass sprudlende først, så jeg blir bestandig altfor tidlig ferdig.

I dag skal jeg prøve å vente til gjestene kommer med å hive maten på grillen.

Vi får se om jeg greier det.

 

 

Det dukket opp en ide i hodet mitt om fisk i form.

Lyr med karrisaus tenkte jeg, men det stod ikke noe på posen jeg tok ut fra fryseren, så det blir sei i karrisaus.

 

Mens jeg kutter til scampiform samtidig, sier stemmen, ha i litt vårløk og paprika til fisken også.

Ok, det gjør jeg.

I det jeg kommer til tomaten  til scampien, lurer jeg på om jeg skal ha i det, og hvitløk?

Nei, sier hodet. Nå er det nok.

Den er klar for grillen.

Jeg er spent på om dette blir godt.

 

scampi, hvitløk, chili, tomat, paprika, vårløk, avocado og mango. Olivenolje, salt og pepper.

Jeg glemte persille og da får det bare være uten i dag.

 

Før jeg dro på tur forrige helg, tok jeg bladene av basilikumen min og la i olje i kjøleskapet.

Nå blander jeg den med hvitløk og chili og parmesan.

Kyllingfilet i store biter, rødløk, soltørket tomat, chili, hvitløk, mozarella, legges lagvis i formen.

Jeg hadde en rest av pesto som jeg lagde før 17. mai, ikke så mye, men nok. Deretter strør jeg over raspet parmesan, salt og pepper.

Klar for grillen.

4 nakkekoteletter, deles i to.

Dobbel plastpose. Så tømmer jeg i olje, ca 2 ss rødvinseddik, peppermix, paprika, grillkrydder, gastromat, blander det godt sammen med kjøttet. Legges i kjøleskap. Jeg tar det jeg finner for godt der og da. Ikke oppskrift.

Da er kjøtt og fisk klart.

Jeg har også noen marinerte grillskiver og grillpølser.

 

Jeg fikk denne kokeboken i fjor og her er det så himla mye godt.

Veldig mye tilbehør og det passer å teste ut nå.

 

 

Jeg planla å lage paprikasalat. Men så var det den elendige fysiske formen. Slapp.no

Jeg må gjøre det enklest mulig.

Her må man grille paprikaene først og det gadd jeg ikke i dag.

Jeg kunne gjort det i går,  men jeg gadd ikke da heller.

Derfor droppet jeg den.

Men så brettet boken seg ut og jeg så denne retten.

Grillet aubergin med kikertyoghurt. Det så godt ut og veldig enkelt.

Jeg har gresk yoghurt jeg i kjøleskapet og jeg har hermetiske kikerter.

 

Svisj svusj, jeg blander sammen yoghurt, kikerter, honning, hvitløk, sitronsaft, litt chiliflakes, persille.

 

Saltet og klar for grilling. Må skylle dem og tørke dem først.

Så skal jeg grille de, ha på litt olje, chili, persille men jeg tar ikke på yoghurten, jeg vil servere den ved siden av, for den kan jo være god til kjøttet også, for de som ikke vil ha auberginer.

Så var det ratatouille med mozarella.

Jeg lar olje koke litt sammen med hvitløk og timian.

Man skulle bruke ferske urter,  men det hadde jeg ikke,  så det ble tørket.

 

Jeg brukte oppskjærsmaskin på squash og aubergine. Det var lurt.

auberginer, squash, tomat, rødløk, mozarella, legges lagvis i en form.

Jeg skal steke den i ovnen så jeg bruker en ovnsform.

Så tømmes hvitløksoljen over. salt og pepper.

Nå står den i kald ovn og venter.

Ertesalat med feta.

Frosne erter får et oppkok, avkjøles og blandes med vårløk, kuttet sukkererter, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Skal toppes med fetaost  og litt olje,  før servering

Kan serveres lun eller kald, her blir det kald.

Litt kryddersmør må man ha.

smør, hvitløk, sitron, karri, paprika, persille, basilikum, gastromat, pepper, salt, bittelitt sciracha saus.

Det siste har jeg aldri brukt før,  men nå var jeg tom for chili, så da prøver vi.

Poteter må jeg ikke glemme.

Skal bare hive de i ovnen, samtidig med ratatouillen.

 

Nå ser vi litt freshere ut, selv om det kunne vært bedre, så går det nok bra.

Takknemlig for å ha gode venner.

De kommer med gresk salat, focaccia og dessert.

Og vi skal kose oss og glede oss over å være sammen.

I dag

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg