Hver morgen når jeg står opp, er jeg innmari negativ.
Jeg er ikke sur og grinete, men tung i kroppen og tiltaksløs.
Jeg tenkte skal jeg vaske vinduene i dag?
Det har jo vært et stadig tilbakevendende tema.
Jeg skulle vaske de til jul, etter jul, før påske og nå skal jeg ha besøk i morgen.
Likevel slo jeg fast, nei, blir ikke i dag heller.
Men når jeg får kaffen min og et par timer her i godstolen, ja da stiger humøret.
Og plutselig tenkte jeg, nå gjør jeg det.
Og det er ikke mye jobb heller, for jeg tar bare de på stua og kjøkkenet.
Og litt hjelp fikk jeg også.
Jeg spurte om han kunne vaske innvendig kjøkkenvinduene, for de når jeg ikke, men da var han så glup at han snudde de, så kunne jeg vaske de fra ute.
Veldig glad det nå er gjort.
Gubben har beiset halve verandaen.
Pusset bordet og prøvde å lakke det, men det blåste slik at lakken fløy bortover bordet, så foreløpig litt ujevnt.
Det var ei som var svært misfornøyd med at det udyret romsterte.
Selv har jeg begynt å forberede morgendagen.
Kefka, fra kokeboken Jamillas marokkanske
Mye på menyen og det meste må gjøres i morgen.
Planlegging er viktig.
Jeg gjør litt og så hviler, jeg før jeg gjør litt mer.
Og formen er ikke så verst nå etter at jeg tappet blod.
Fyll til vårruller.
Så er det bare å fylle dem i morgen og steke dem.
Også inspirert av Jamillas.
Det blir alltid en egen vri med meg, følger ikke oppskriftene slavisk.
Her hadde jeg i mindre chilisaus og droppet ingefær.
Denne kokeboka er fantastisk.
Utrolig mye inspirasjon til tilbehør.
Jeg må skjerpe meg så jeg ikke lager altfor mye.
Det er en rødbetoppskrift der som frister veldig, men jeg må prøve å la være.
Vi får se i morgen.
Kikertsalat med grilla paprika.
Jeg hadde ikke balsamicoeddik så jeg hadde i kremet balsamico og litt hvitløkseddik.
Krysser fingrene for at det blir ok.
Cherrytomatsalsa.
Lettvint å lage begge disse, og jeg håper de blir gode.
Det er gøy å prøve nye ting.
Ja, slik som den rødbetgreia, tyter det i hodet mitt.
Chili/hvitløksmajones til rekecoctail.
Nå datt det ned i hodet mitt at i morgen skal jeg røre inn litt ketchup, bittelitt.
Det vil jeg prøve.
Jeg tenkte å ha grillskiver, men så lagde jeg pølse/grillskive- spyd.
Kanskje er det for mye på dem, får se om jeg gjør de om i morgen.
Dette er til de som er litt mer kjøttglad.
Det blir jo en del fisk og skalldyr.
Så har jeg planen klar til i morgen.
Jeg må også til naboen og stjele blomster og få dekket bord.
Blir det travelt, kan jeg alarmere hjelp, men jeg har jo helt til klokken 19.00
Blir spennende å se hva jeg glemmer.
Herlighet for et sirkus, tabbesirkus
Gjestene kommer med broccolisalat, focaccia, maiskrem, salat og dessert
Middag i dag.
Klippfisk med kålrotstappe.
Godt ja.
Og i kveld blir det eplekake med is og kanskje en aperol spritz.
Nå er det sånn.
Og sånn.
Kos
I dag
deilig å få vasket vinduene da ,hadde planer jeg også men siden mannen vasket altanen og markisa med høytrykkspyler her om dagen ,så glemte jeg det for har spylte like godt vinduene også ,ja utvendig da :=)
jeg skal ikke lage noe mat i morgen ,en vanlig frokost,så kjøper vi rømmegrøt m/spekemat og kake på ungdomshuset ut på ettermiddagen
For en meny! Imponerende, synes jeg!
Håper dere får en fin feiring! 🇳🇴