Du tror det ikke før du får se det, enda en dag

17. mai er over for denne gang.

Været var fantastisk.

Familien og venner er det som betyr aller mest og i går var venneflokken samlet igjen.

Jeg glemte å ta bildet av bordet og nå er det kun rester og visne blomster igjen.

Blomstene stjal jeg fra naboen.

Gode naboer har jeg nemlig også.

Vi starter på restespising.

Gjestene spiste altfor lite etter mitt syn.

Eller kan det være at jeg lagde for mye mat?

Det hadde holdt med ei pakke fisk, ikke to, og det samme med kyllingen.

Skal tro om jeg husker det til neste gang.

Neppe.

Kyllingvinger og grillspyd av kylling.

Sønnen sørget for at jeg hadde navnelapper, men når man har gammelt folk tilstede, som ser dårlig og i tillegg har glemt brillene hjemme, ja da er det til ingen nytte. 😂🤣

 

 

Potetene ble ingen suksess. Jeg smakte ikke på dem, men jeg brukte mandelpoteter og krydret dem nok litt for tidlig så vannet ble trukket ut, så de så ikke så appetittlig ut.

I tillegg lager jeg jo alltid maten for tidlig for jeg blir for stresset hvis jeg skal lage den ferdig etter at gjestene har kommet.

Men når jeg varmer rester, skal de få en omgang i airfryeren, da blir de nok god.

Kjøttbollene fikk også litt for lang tid i ovnen og ble mer kokt enn stekt, siden jeg hadde så mye tomat på.

varm mat avdelingen som ikke har så veldig varm mat, for vi må ha sprudlende først.

Men jeg synes ikke det gjorde så mye.

Egentlig burde jeg ikke laget hverken Cherrytomatsalsa eller kikertersalat, for vi hadde nok tilbehør.

Gjestene hadde med seg kremet mais, broccolisalat, salat, focaccia og nyyyyyyydelug dessert.

Men så er det det at jeg liker å prøve nye ting og det var enkle ting å lage.

Altfor mye ost ble det jo.

Og erter og fetaostsalaten burde vært bare halvparten.

Husk det til neste gang, frue.

 

Nydelige salater fra gjestene.

Scampipakke, rekecoctail, vårrull, toast og en kjøttbolle, med tilbehør og jeg ble mett.

Glemte Ertesalat også, ser jeg.

Dessuten når man har lagd mye mat og blir stresset, vet man nesten ikke hva man spiser.

 

 

Brandade fra Klippfiskboka var veldig godt, her fra lunsjen i går.

Kjempeenkelt å lage.

Klippfisk kokes og røres i olje til en slags grøt.

Så sper man med mer olje, melk og fløte.

Jeg hadde i litt sitronsaft.

Har man rester av klippfisk er dette en fin måte å bruke den på.

 

Gjestene ser alvorlig ut, men de var ikke det.

Og kvelden forsvant altfor fort.

Vi koste oss.

 

 

Mens jeg drakk morgenkaffen, slo det meg at i dag må jeg ut og gå.

Tror gubben ble ganske så forundret når jeg  lurte på om han var kjørbar og kunne kjøre opp på skytterbanen.

Og han kunne kjøre.

Vi avsluttet festen ved midnatt og drakk bare litt øl og vin.

Heidi, venninne, kom og hentet bilen sin og jeg viste frem at jeg hadde funnet frem joggeskoene mine.

Jeg har to par og disse er de gamleste, sikkert 15 år gamle.

De er utslitte sa hun, glatt under.

Da slår min bedre halvdel til selvfølgelig og påstår at de nok er blitt glatte av å bli skubbet frem og tilbake i skoskapet.

Frekk er han. Jeg skulle dasket til han i hodet med skoa så han riktig kunne kjenne hvor harde de er blitt.

Men disse blir kastet.

Jeg har ett par til, de er av nyere dato, sikkert bare 10 år gamle.

Kjøp nye, sa hun.

Tja, sa jeg, jeg er blitt litt gjerrig serru, så jeg venter litt til.

Sparer til ferie jeg.

Men opp i skogen bars det.

Stille og fint og fuglene kvitrer.

Snøen smelter og renner ut i sjøen.

Noen er ute og trimmer mens andre rusler behagelig med hendene i lomma.

Det er forskjell på folk.

Og sender snap

 

Jeg er så glad i skogsbunnen, det er noe koselig med det.

Jeg tror det minner meg om når jeg var oppe i skogen som barn.

Å hvor jeg elsker lyset og fargene.

Dette er beste tiden for meg og kroppen min.

Koselig pyntet til 17.mai

 

Åndalsnes i det fjerne.

Kjerringa begynner å kjenne låra skjelver og kommanderer gubben opp for å hente bilen.

Men hun kom seg opp.

 

 

Da er kyllingen og vingene i fryseren. Rekecoctail oppspist. Nydelig. Toast med røkelaks til forrett, scampi til hovedrett og pannacotta til middag. Fisk i morgen med potetsalat og så,skal jeg surre salaten din med en anelse sursøt saus. Tirsdag blir det kjøtt/kjøttboller med stekte poteter og diverse tilbehør

 

Nå skal jeg ut i solen og lese ferdig Mord under solen.

Jeg har da to bokomtaler som venter.

Nå tar jeg fri.

Det blir ikke skrevet mer.

I dag

2 kommentarer

    1. Wow, der var det utrolig mye god og lekker mat! Skjønner at det gikk an å kose seg der!
      Enig i at du kan kjøpe deg nye joggesko… Kanskje i en sprek farge? Ulempen er at beina blir gladere når du er ute og går, og at du går for langt… 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg