Det var dagen sin det. Slike vil vi ha mange av.


For en gangs skyld er jeg fornøyd med det jeg har fått gjort.

Hvis kroppen hadde stilt på lag bestandig, ville jeg ikke hengt etter med alt, slik jeg gjør.

Men når alt må porsjoneres, blir lite gjort.

Jeg hadde lyst til å bake flatbrød, for det er viktig for meg.

Jeg hadde igjen fra i fjor, men ville ha mer.

Jeg hadde glemt at jeg hadde igjen, men ville ha litt nybakt.

Jeg bakte en liten porsjon.

150 gr hvetemel, 150 gr sammalt hvete fin , 75 gr byggmel, 75 gr havremel. Litt salt.

Så koker jeg vann og blander inn til jeg føler det er passe deig.

Flatbrød

11 leiver 75-80 gr.

Når jeg baker flatbrød vet jeg ikke helt hvorfor jeg gjør som jeg gjør.

Kanskje har jeg lært det, kanskje gjør jeg feil, aner ikke.

Men jeg bruker for eksempel kokende vann,  uten at jeg vet hvorfor.

Så lager jeg boller og dekker de til med plast, så de holder seg fuktig.

Jeg bruker myyyye mel i starten og jeg kjevler og så snur jeg, kjevler og snur.

Og mot slutten, minst mulig mel.

Jeg brukte hvetemel i dag, og så litt byggmel på slutten, ved behov.

Jeg innbiller meg at før har jeg brukt kun bygg,  for det ruller, på et vis

Men i dag oppførte deigen seg eksemplarisk.

For en lettelse. I fjor husker jeg den klebet mye.


Jeg lager de ikke så stor og bryr meg ikke noe om de ikke blir rund.

Spiller  ingen rolle.

11 leiver ferdig. Fornøyd frue.

Men hun var mindre fornøyd når vi testet til middag. De var myke noen steder.

Jeg håper det kommer seg når de tørker mer.

 

Etter en god hvil, lagde jeg ny deig.

https://mills.no/melange/oppskrift/lefser-med-kanelfyll/

Det har aldri hendt at jeg har greid to oppskrifter etter hverandre.

Jeg har nemlig hatt lyst på lefse i flere uker.

Lett deig å lage. 10 emner a stekepannestørrelse.

Det klarer jeg.

Også disse var kjempe enkle å lage.

I starten stekte jeg de for lenge, tror jeg.

De ble litt tørre i kantene.

Dekker over med fuktig håndkle mens jeg steker.

Så smøres de.

Jeg brukte smør i oppskriften, ikke margarin.

Men jeg måtte ha dobbelt med smøring.

Innimellom forberedte jeg middag.

 

Jeg fant denne oppskriften i en av kokebøkene mine og brukte den til inspirasjon.

Jeg hadde grønnsakrester fra forrige ukes diett.

Litt asparges, blomkål og purre. I tillegg brukte jeg litt tørket traktkantareller.

Jeg hadde fiskepudding og kraft i fryseren. Litt fløte.

Bruk hva man har.

Jeg brukte jo egentlig bare ideen her, med saus på, inn i ovnen.

Jeg la tørket sopp litt i vann først og brukte vannet i sausen.

Så hadde jeg i purren og deretter asparges. Blandet inn fiskepudding.

Alt ble tømt i en ildfast form, toppet med ost. 200 grader, ca 20 minutt.

Serveres med poteter.

Jeg har jo mye fisk og fiskemat i fryseren.

Derfor er variasjon viktig og det å bruke opp det man har.

Noen har jobb med å passe på ovnen.

Jeg har lest ferdig denne. Nydelig bok jeg anbefaler varmt.

Litt sånn Eleanor Oliphant har det helt fint/ Wilma Veierød type bok.

Omtale kommer, men ikke i dag.

 

Jeg er ferdig med matauk for dagen.

Jeg har skrevet bestillinger.

Sjelden er jeg så fornøyd med dagens gjøremål.

Nå skal jeg begynne på Arven fra øya.

Og senere blir det tv-titting, kaffe og det må jo bli lefse til kaffen.

Men kun to biter på hver.

Resten er i fryseren.

Det gikk så godt i dag at jeg vurderer en dag å lage brune pinner og berlinerkranser.

Men ikke før de siste dagene for de er best nystekt.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg