Celebrity Equinox, dag 2, sjødag


Vi har pakket ut og biblioteket er klart.

Vi forlot Barcelona sa 30 min etter skjema.

 

Hva med et slott i skråningen?

Nei, vil ikke ha utsikt til containerhavna.

Det er mye gods som sendes.

Og havna var stor, kjempestor, ikke noe annet å se under utseiling.

Endelig er vi utenfor havneporten.

Vi har select dinner. Det vil si at vi spiser når vi vil.

Vi kan ha fast bord til fast tid, da slipper vi kø og kan gå rett inn.

Nå kan det hende vi må vente litt,  hvis mange spiser, men som regel spiser vi tidlig, ca 18.00 og da er det ikke kø.

 

Jeg elsker forretter, fordi jeg synes de er spennende.

Escargots har alltid vært på menyen og de er dritgode,  men gubben nekter å smake.

Det er så innmari godt å duppe brødet i den sausen.

 

Fetaost og rødbeter, spiste jeg på Edge også.

Jeg synes de er dårlig på å fornye rettene ombord.

Det går i de samme menyene på alle skip.

Aged prime rib. Mør biff.

Crema catalana.

Jeg greide ikke å spise opp hverken biff eller dessert. Gubben fikk arve litt av biffen min, likevel ble det igjen.

Men jeg må smake på de forrettene selv om det betyr at jeg ikke greier å spise opp alt.

 

Etter middag gikk vi på dekk.

Der var det kino uten tilskuere.

Det var deilig å sitte litt ute,

Det ble en drink her også.

Det ble både for mye mat og for mye drikke i går.

Ja, ikke beruset, men altfor mett og fullstappet av sukker og syrer, så det ble umulig å sove.

Vi gikk nemlig inn og der ble det en kaffedrikk pluss mango iste. Den siste var veldig forfriskende og god.

 

Så var vi på show. Rock on.

Live musikk, veldig bra.

 

 

 

Det var fredeligere ute i dag, enn når vi kom i går.

Når 3000 kommer ombord og skal ha mat samtidig, da blir det litt hektisk.

Nå har det rote seg.

De aller fleste spiser jo inne. Vi liker å spise ute, i skyggen.

Gubben fikk med seg soloppgangen. Jeg sov til 8, for det ble enda en frustrerende natt på meg.

All mat og drikke, pluss hoste og tetthet og for ikke snakke om dospringing.

Så det blir en lang middagshvil etter lunsj i dag. Garantert.

 

Frokosten ble enkel, for jeg skulle jo på sushikurs.

Egg Benedict, med røykalaks og litt yoghurt.

Klar for sushikurs.

Her måtte vi fylle ut masse skjemaer om hoste og corona og spysyke og håndvask.

 

Jeg spurte om jeg kunne ta bilder, for vi måtte ta på hansker også.

Men vi skulle spise vår egen mat, så vi gjorde som vi ville.

Typisk amerikansk, må skrive under på alt, så de forsikrer seg om at de ikke får noe rettssak mot seg.

 

Så så vi at han lagde to sushiruller.

 

En med tempurareke. En med laks.

Det eneste vi ble vist var hvordan scampien ble brettet og dippet, før steking og hvordan de rullet.

Det finnes dusinvis av videoer på YouTube, hvis man vil se det.

Så rullet vi selv.

Tror det var noe laks som var most, så diffust ut.

Så kom de med kniv og delte den.

De turde nok ikke slippe oss løs med kvasse kniver.

 

Så spiste vi vår egen rull, pluss at vi fikk servert en halv med scampi.

Tja, jeg hadde nok forventet mye mye mer.

Men de fleste hadde aldri prøvd å lage sushi og visste så godt som ingenting om det, så vi får håpe de lærte mer enn meg.

Jeg lærte at det sikkert er bedre å duppe fingrene i olje når jeg tar risen utover, istedenfor vann som jeg har brukt.

Men litt gøy var det jo.

Vi skal bestille sushi en av dagene.

Resten av dagen skal det slappes av.

I dag

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg