Celebrity Edge, Australia, Jan 24, dag 19

 

Til frokost i dag hadde jeg en svært merkelig opplevelse.

Jeg tror vi har vært på 24 cruise og aldri har jeg tatt en bit frukt til frokost.

Utenom en croissant med syltetøy innimellom, liker jeg salt mat til frokost.

Så går jeg forbi fruktdisken.

Plutselig tenker jeg, hmmm, skal jeg prøve en bit pære.

I og for seg ikke merkelig.

Det merkelige begynner i det en mann sekundet før meg, tar klypen.

Ja, heller ikke det merkeligste for det kommer nå.

Vanligvis forsyner vi oss bare, vi snakker ikke til den foran oss.

Men vedkommende sier:

Jeg har ikke spist disse pærene her før. Har du? Du skjønner jeg fikk plutselig en tanke om at jeg måtte prøve en bit.

Går det an?

Akkurat i det millisekundet, hadde den fremmede mannen og meg, akkurat samme tanken.

Og ikke bare det, men han sa det høyt til meg.

Herlighet så morsomt.

 

 

I går dro jeg til med noe nytt for meg. Iste.

Det var faktisk bedre enn varm te synes jeg. Forfriskende i varmen.

Mango og fersken. Skal prøve flere av disse.

 

Smoothiene har jeg ikke prøvd.

 

Men juice har jeg drukket mange dager.

I morgen tror jeg de skal få blande en til meg.

Jeg må tenke ut hva jeg vil ha,

 

I går var vi i Airlie beach.

Turen vår var flyttet til ettermiddagen, så vi skulle ikke møte før 15.45.

 

Siden det var tender, bestemte vi oss for å dra i land litt før og heller vente der.

Da fikk vi ikke nummerlapp men det var ok sa de.

 

 

Det er ufselig varmt, men en fin bris på sjøen.

Disse tenderturene er litt fint innimellom. Man får seg en frisk sjøtur.

Men kjedelig hvis man skal i land uten å ha utflukt. Da må man hente kølapp og sitte og vente til man blir ropt opp.

Vi som er Elite member, har prioritert. Da kan vi få tender før de starter å rope opp.

Men vi hadde god tid og når vi dro i land, var det slutt på kø.

De leier inn store båter og vi liker å sitte ute på dekk.

Når vi drar, legger en ny til.

Den kommer med de som har vært i land og vil ombord igjen.

Ha det bra Edge.

 

Litt for langt å reise for et feriehus her og vi har nok ikke millionene som trengs.

 

 

Da er vi i land og kan forfriske oss litt en time mens vi venter.

 

En som overvåker situasjonen. Kan det dukke opp en godbit?

Da er vi på busstur.

Vi kjører rundt omkring og får sett mye, men igjen en sjåfør som guide med dårlig mikrofon så nesten umulig å høre noe som helst.

Det vi vil huske aller mest fra Australia, er skog. Skog, skog, skog. Digre trær overalt.

Her er det lov å reklamere for at de selger tobakk.

Tror ikke jeg har sett sånne frukter i palmer før.

Airlie beach.

 

 



Det er veldig frodig og grønt overalt. Syklonene herjer i området. Det gjør at vi endrer litt tider og kurs for å unngå dem.

Grønt så langt man ser og krøtter for det meste. Så noen kenguruer på et jorde men nådde ikke ta bilde.

 

 

Utenom krøtter, er det sukkerroer som dominerer. Milevis med sukkerroer.

 

Overalt, så langt vi kan se.

 

Her har de planten kaffe som et ekseperiment. Det var visst veldig vellykket. Gubben ble ivrig når han hørte det. Han var jo med og planter kaffebønner når vi var i Karibia.

Venner meg ikke til at bilene kjører på feil side. Vi skal inn her, etter den pickupen. Det blir jo helt feil.

Sukkerplantasje. Kun 10% av sukkeret forblir i Australia. Resten eksporteres.

 

Så var vi innom et museum som viste livet slik det var for noen år siden. Det var det merkeligste museum jeg har besøkt. Det var tjoka fullt av ting og tang. Så mye at man ble overveldet. Som om det var om å gjøre å tråkke inn mest mulig.

 

Ble veldig rotete, men også mye morsomt.

 

Mye av det er jo slikt vi gamlinger husker.

Trykkeribransjen

 

Gruvedrift.  Ja her har de samlet alt mulig.

 

Skal det være en telefon?

Bussen vår var en skolebuss og det merket vi godt.

 

Dårlig polstret, ingen belter, ingen nakkestøtte og beregnet på tre personer. Det gikk ikke for de var ikke bredere enn til to.

Tre seter på ene siden, to på andre, men på toseteren fikk vi ikke plass til rumpene våre.

Jeg morer meg ofte med å lese engelske skilter på “norsk”.

Pån igjen med sukkerroer.


Merkelig husbygging. Det var da ikke så bratt her at det tilsa at de måtte ha så høye søyler?

 

Endelig på hjemtur. Siste tenderbåten. De har full kontroll på hvem som mangler ombord for vi drar seapasskort når vi går av og går på. Og når vi er på tur må de sørge for å få oss hjem.

 

 

Første gang jeg ser skipet i mørket. Litt av en lysorgel.

The magic carpet lyser opp som landgang.

 

I dag er vi for sen til bordet vårt 17.30. Vi har bestilt bord på samme restaurant til samme tid hver kveld. Vi kunne gått dit likevel og fått bord eller en annen restaurant eller buffet, men i dag ville vi ha sushi igjen.

Greit å variere og i dag hadde vi 20% rabatt så vi betalte bare ca 300 kr for oss to.

Dette var i går.

 

I dag har vi sjødag og avslapping.

Jeg har en bokblogg som skal publiseres. Utenom det, kun avslapping.

 

2 kommentarer
    1. en sppennende dag ,men Australia er ikke helt sånn jeg har sett for meg i hode ,trodde det var litt med savanner og ørken jeg :=) kaffeplanter hadde vært artig å prøve her hjemme ,ta med et par ubrendte bønner til meg om du får mulighet ,hvet om ei i Volda som fikk tak i og plantet ,hun fikk masse kaffebønner på den i stua si :=)dei fruktene har jeg sett på palme husker ikke hvor vi var men tok med meg noen hjem ,ble desverre aldri plantet :=)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg