Bonniers høstmøte 2024

 

Jeg var så heldig at jeg fikk være med på Bonniers høstlansering i går.

Vi fikk en presentasjon av høstens bøker hos Bonnier, Pitch og Bastion.

 

God mat og drikke fikk vi også.

Kjempegodt og det er så koselig å møte andre bokelskere.

Kaja Grønlid, Salgs og markedsansvarlig, hilser oss velkommen.

Denne kokeboken kunne jeg tenkt meg.

Fra omslaget:Den perfekte kokeboken for deg som vil imponere med god mat og samtidig spare penger!  På sitt bitte lille kjøkken og på en komfyr fra 90-tallet lager kokk Ole Sirnes fantastisk comfort food. Ole tar for seg av livet, og lager retter til grå dager og festlige kvelder. Hva skal du lage til binge-kvelden med vennene eller når du skal imponere svigers? Hva serverer du ONSet ditt på senga? Eller alene på valentinsdagen? Oles mat består av gode, men ikke for dyre råvarer. Han byr på alt fra norsk tradisjonsmat til smaker fra hele verden. Og det beste: Alle klarer å lage disse rettene. Er du ung og lovende, craver etter noe skikkelig godt, men kun eier to gamle gryter og en stekespade med brukket håndtak, kan du ikke få en bedre følgesvenn enn Ole koker.    Ole Sirnes (f. 1999) er utdannet kokk og har jobbet på flere restauranter. Han er fra Hardanger, bor i Bergen og har flere millioner treff på TikTok.

Høres ut som en oppmuntrende bok.

 

Fra omslaget: Kjenner du noen som er kreativ, uredd, spørrende, fleksibel, sta, initiativrik og får ting til å skje? Som ofte tenker utenfor boksen og som enkelt rister av seg nederlag? Kanskje kjenner du igjen deg selv? Når du ser denne rekken med positive egenskaper, kan det være overraskende å høre at de er typiske for personer med ADHD. Disse nedarvede personlighetstrekkene var en gang nødvendige for at forfedrene våre skulle overleve. De som hadde for lite energi til å jakte eller ikke var i stand til å hyperfokusere på savannen, sultet i hjel eller ble selv byttedyr. Det var rett og slett en stor fordel å ha visse egenskaper, som vi nå knytter til en diagnose. I dag vet vi også at vi alle befinner oss et eller annet sted på ADHD-spekteret. I denne boken viser den anerkjente psykiateren Anders Hansen hvordan du kan gjøre diagnosen til en ressurs, enten det gjelder deg selv eller ditt barn, og hvordan du best håndterer ulempene. Lær å sette pris på det at vi ikke alle er like: annerledes er best! Anders Hansen jobber som overlege i psykiatri, er en av Sveriges mest populære vitenskapsformidlere og forfatter av flere bestselgende og prisvinnende bøker. Bøkene hans er oversatt til mer enn 20 språk

Hallgeir Opedal har kjørt rundt i våre naboland og samlet historier om hvorfor og hvordan de er annerledes enn oss nordmenn.

Finner ikke noe omslagstekst.

Intervjues av redaksjonssjef sakprosa, Andreas Hatlevik.

Litt av et syn.

Med plaster på nesa for han ble så solbrent.

 

Litt usikker på om dette er helt min bok.

Fra omslaget:

Da Birger Emanuelsen debuterte med fortellinger, ble han kalt «eit heilt uvanleg forfattartalent». Nå er han tilbake der han begynte.På en øy i havgapet finner Karl Token kjærligheten da en ung jente våkner fra de døde. En gammel sauebonde krysser sundet og kler seg endelig naken for kona si. Emissærens datter tar mot til seg og kaller ham for pappa. Resten brenner vi er en samling korte og lengre fortellinger om mennesker som lever i ulike tider, men som alle leter etter et sannere og lykkeligere liv. Ikke ulikt oss andre.

 

Jeg har de to første bøkene i trilogien til Korsgaard om Tue og har planer om å lese de i høst. Jeg mangler den tredje.Bok 1, Hvis det skulle komme et menneske. Bok 2, en dag vil vi le av det. Bok 3 heter En måtte nok ha vært der.

 

Gutten som gikk i ett med tapetet, er en barnebok.

Fra det danske omslaget: Ti tidløse, eksistentielle og humoristiske historier og et enkelt rim fra byen Slumrestrup.

I byen Slumrestrup bor der så mange mennesker med navnet Peter Petersen, at én af dem vælger et nyt navn for ikke hele tiden at blive overset. Men ikke så snart har han begivet sig ud i verden for at tage det nye navn i brug, før han banker foden ind i en spand med klister og ender med at gå i ét med tapetet.

Et andet sted i Slumrestrup står en mand og puster sig op i et forsøg på at gøre folk bange for ham, men en dag går det galt, og manden springer i luften.

En konge vågner uden sine sko på og opdager, at der i løbet af natten er indført en ny lov, som betyder, at alle sko skal omfordeles, men da kongen ikke er ”køtypen” ender han med at få udleveret det allersidste par, som har tilhørt den hjemløse Keld. Nemlig ingen sko. Og det er ikke rart at skulle gå i en anden mands sko, når den mand ingen sko har.

 

Anne B. Ragde intervjues av Jenny Jordan, kjedeansvarlig.

Ragde har skrevet om da hun fikk hjerneslag i 2019.

Hun fortalte at bikkja ville ut og hun fulgte den ut, men forstod ikke noe om hvem hun var eller hvor hun var og hadde det ikke vært for at hun fulgte hunden ut, er det ikke sikkert hun ville vært her i dag.

Hun ble klekkende likegyldig til alt som skjedde rundt henne og at det egentlig var veldig fantastisk at det ellers kaotiske hodet, var helt stille. Ikke noe kaos. Hun ble etterhvert sendt til Hysnes på rehabilitering. Hun leste mye der for ordene forstod hun og hun fant en barnebok skrevet av Anne B. Ragde og skjønte at det var henne og ble veldig glad da hun forstod at hun var en forfatter. Selv om hun ikke forstod hva B-en stod for.
Dette er en bok jeg vil lese.

 

Fra omslaget:Anne B. Ragde har skrevet en fantastisk og vidunderlig fortelling om å bli rammet av hjerneslag.

Den er rørende, rammende og redselsfull, men også lys, leken og livsbejaende. Det handler om å miste seg selv, og om veien tilbake igjen til den man er. Om å bli kjent med seg selv på nytt gjennom litteraturen og å finne tilbake til sitt eget språk. Det handler om en altfor varm sommer og lengselen etter kulde og klarhet. Det er roman om mot og styrke og ukuelig vilje, fortalt med snert og humor.

 

Hentet fra internett:

Hjerneslag er en fellesbetegnelse på sykdomstilstander som skyldes en plutselig forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernen. I 90 prosent av hjerneslag skyldes at en blodåre tilstoppes på grunn av en blodpropp. Dette kalles også et hjerneinfarkt.

 

Interessant å høre henne fortelle og bra at alt gikk vel. Dessverre gjør det ikke alltid det.

Mange kjente krimforfattere gir ut bøker i høst. Jørn Lier Horst kommer med ny Wisting.

Fra omslaget:Hemmelighetene har ligget gjemt på bunnen. Til nå.«Metalldetektoren ga fra seg et signal. Han la den fra seg, fant fram spaden og gravde forsiktig. Det knaste i den sprukne mudderbunnen. Støv virvlet opp i lufta. To spadetak til, så dukket det fram noe i den tørre jorda.»En hard vinter forårsaket store skader på damlukene i Farrisvannet, og før sommeren ble vannet tappet ned for reparasjoner. I den intense sommervarmen synker den gjenværende vannstanden raskt, og den idylliske innsjøen forvandles til et karrig ødeland.En ung mann som har vært savnet i åtte år, blir funnet med hånden tapet fast til styret på en motorsykkel. På den andre siden av innsjøen undersøker pensjonisten Evert Harting den tørre sjøbunnen med en metalldetektor og finner eiendeler tilhørende en jente som forsvant sporløst fra en campingplass i Sverige for fire år siden.Wisting håndterer begge sakene, og flere hemmeligheter kommer for dagen – i et landskap som snart vil vende tilbake til sin naturlige tilstand

 

Jan Erik Fjell og Jørn Lier Holst gir ut bok sammen.

Fra omslaget: Markus Heger oppsøker åsteder for gamle og nye krimsaker. Fra et podkaststudio bak i bobilen sin gjenforteller han historiene og kringkaster det han finner ut. «Skriket ingen hørte» skulle bli en serie om sju år gamle Leah Forsberg som forsvant fra Fagernes for 15 år siden, men det ble bare én episode. Da en ny jente forsvinner, blir saken igjen aktuell.

Kepler er ute med bok 10 med Joona Linna. Kepler forlater Cappelen og går til Bonnier.  Jeg har bok 9, Edderkoppen og håper å få lest den i høst. Bok 10 får vente til den kommer i pocket, tenker jeg.

 

Unni Lindell kjenner vel alle krimelskere til. Bok 3 om den nye hovedpersonen Snø.

Fra omslaget:Med 30 års mellomrom forsvinner to jenter fra samme familie. Sammenhengen er åpenbar: En dukke er hengt i et tau som et varsel, begge gangene.

Seks år gamle Lucy forsvinner av en helt spesiell grunn. Noe som skjedde ved Østensjøvannet i Oslo, tretti år tidligere, har utløst katastrofen. Tjuefem år gamle Lydia Winter, kalt Snø, assisterer Marian Dahles etterforskningsteam med å lete tilbake i tid. Spor i den digitale verden, der parallelle liv leves, fører politiet nærmere den skyldige. Men ikke alle ønsker sannheten frem.
Noen vil opprettholde dekkoperasjonen som ble aktivert for lenge siden. Politiets personverninstruks forbyr slektsgranskning. Snø tar saken i egne hender og graver i Lucys families mørke hemmeligheter ved hjelp av en slektsgransker.
Snø har eksen Hays svik å hanskes med, og merker ikke at hun sirkles inn. Kan hun redde seg selv? Og hva med Lucy?

 

 

Hele Norges Åge Alexandersen er ute med ny bok.

 

Fra omslaget:Det er fantastisk. Jeg må si det. Vi spiller så fint. Og responsen fra publikum har vært ubeskrivelig. Tanken på å skulle slutte med dette virker helt absurd.» – Åge Aleksandersen

Åge Aleksandersen, Norges ukronede rockekonge, har lagt ut på sin siste turné med Sambandet. Turneen markerer også 40-årsjubileet for «Levva livet», ett av tidenes mest solgte album her til lands.

Suksessen i 1984 snudde opp ned på Åges liv. Du får historien bak albumet, hvordan det ble skapt og betydningen av sangen «Lys og varme». Det er også duket for turnégalskap både på scenen og i kulissene, og du får du vite mer om Åges kollaps, familieliv og politiske engasjement.

Levva livet inneholder tidligere upubliserte bilder, historier fra fans og en nyskrevet tekst av Åge Aleksandersen selv. Boka er skrevet i samarbeid med journalist og forfatter Kristian Mykleset.

For alle fan av feelgoodforfatteren Katrine Wessel-Aas.

Fra omslaget:Ny trilogi fra Norges feelgood-dronning!

Året er 1923. Eva Winther-Hagen, arvingen til den søkkrike Tilda Skjønberg, har dyp kjærlighetssorg. Hun reiser til England for å bli kjent med bestemorens britiske familie og for å slikke sine sår.
I Wimbledon kommer hun over et gjengrodd herskapshus, som hun bestemmer seg for å kjøpe.

Med på kjøpet følger en ung og farlig sjarmerende mann. Sammen med Archie kaster Eva seg ut i de glade tyveårene, med høy champagneføring, jazz og glamorøse fester, men første verdenskrig kaster fortsatt lange skygger over London. Og kan Eva stole på Archie? Hvem er han egentlig – og hva vil han?

«Huset i Wimbledon» kan leses som en frittstående roman, men fans av Familien Winther-serien vil glede seg ekstra over en ny historie om familiene Winther og Ashmore.


Denne skulle vel alle vi damer lest.

 

Fra omslaget: Hvorfor er det ingen som snakker om overgangsalderen? Hvor finner man alt det man vil og burde vite?
I sin nye bokserie lar populære Dora Thorhallsdottir kvinner dele sine egne erfaringer om temaer som det ikke blir snakket så mye om. Hun unngår den kliniske tilnærmingen fra faglitteraturen og går heller rett til kjernen: nemlig kvinnene selv.
I denne første boken har Dora snakket med en rekke damer som åpenhjertig, ærlig og ufiltrert snakker om overgangsalderen. Her får du fakta, humor og alvor i skjønn og uskjønn forening. 

 

Stian Hjelvin Andersen fikk gode omtaler av sin forrige bok, En lykkelig familie.

Nå kommer det en oppfølger.

Fra omslaget:Utad har familien Löwborg alt – penger, suksess og makt.

Bente flykter til hytta i Kragerø etter den skandaløse avslutningen på bursdagsfeiringen i Antibes. Da hun endelig kommer hjem til Oslo etter sommeren, later hun som om ingenting har skjedd. Hun inviterer til det årlige hummerlaget, sørger for at alt er på stell og gjenopptar kontakten med barn og barnebarn.

Men alt går ikke som planlagt. Erik insisterer på å skilles, og nok en gang mister Bente fotfestet. Hvordan skal hun klare å samle familien Löwborg igjen? Og er Erik troende til å avsløre familiens mørkeste hemmelighet?

Hva skjer når fasaden sprekker? Hvor langt er du villig til å gå for å opprettholde den? Og kan lykke egentlig kjøpes for penger?

Jojo Moyes prøver jeg å få med meg. Denne ser bra ut. Det er ikke alle hennes bøker jeg har likt like godt. Stor variasjon fra likt veldig godt til mindre godt. Usikker på om dette er en nyutgivelse eller om det er en eldre utgivelse som nå er oversatt til norsk.

Fra omslaget:Oppdag en Jojo Moyes-klassiker …

I 1946 reiste unge kvinner verden over for å gjenforenes med sine krigsmenn. På vei mot en ukjent fremtid går fire kvinner om bord på HMS Victoria, som seiler fra Australia til England med over seks hundre krigsbruder og tusen marineoffiserer. Strenge regler krever at menn og kvinner holdes adskilt, men likevel flettes deres liv sammen på turen.

For den unge Frances Mackenzie, som ikke kan rømme fra en fortid som hjemsøker henne, uansett hvor langt hun drar, vil denne reisen vise seg å være like betydningsfull som selve målet.

 

 

Denne vil jeg gjerne lese. Eleanor Shearer, Elven synger deg hjem. Ser veldig spennende ut.

 

Fra omslaget:Rachel er en mor med et oppdrag. I forkant av den britiske frigjøringsloven i 1834 rømmer hun fra plantasjen Providence og legger ut på en reise mellom de karibiske øyer for å finne hvert av sine fem barn som ble solgt som slaver.

Uutdannet og uten ressurser er Rachel avhengig av instinkt, arbeidsmoral og fremmede menneskers godhet på veien. Steg for steg begir Rachel seg ut på en kjærlighetsdrevet ferd for å bli gjenforent med barna ¿ og hun gir seg ikke før hun har klart det.

Denne kritikerroste og gripende romanen er kåret til en av årets beste bøker av både Time Magazine og Amazon og er allerede en internasjonal bestselger.

Og vi fikk god servering på Brittania. Her fristes Randi med mer vin.

https://reading-randi.blogspot.com/

En annen forfatter på scenen var svenske Marcus Jarl.

Den første boken hans, Dine farger var blå, var veldig populær.

Jeg hadde den i en av stablene mine men den måtte vente. Jeg må prøve på igjen for nå har jeg begge.

Han jobber som sykepleier ved prematuravdelingen på sykehus i Stockholm og elsker jobben sin.

 

Fra omslaget: Der du en gang gikk

[Hvilke sannheter skjuler seg bak vegger og lukkede dører?Bella Friberg er like lei av livet hjemme i Linköping som av seg selv. Da hun får et etterlengtet jobbtilbud i Stockholm, kan hun ikke si nei, selv om hun egentlig ikke tør. Ikke med tanke på hva som skjedde forrige gang … Da hun endelig finner drømmeleiligheten, finner Bella også drømmekjæresten i den tidligere eieren, Niklas. Men det som først virker både enkelt og riktig, blir snart mer og mer komplisert. Vil Niklas egentlig ha henne, eller vil han bare ha tilbake sitt gamle liv?En varm og innsiktsfull roman fra det svenske stjerneskuddet Marcus Jarl om å akseptere fortiden, finne seg selv og kjærligheten

 

Han fikk besøk på scenen av Santa Montefiore. En forfatter veldig mange er glad i.

 

De intervjues av forlagssjef i Pitch forlag, André M. Nilsen


Fra omslaget:En forbudt kjærlighet. Et umulig valg.

Når Pixie Tate blir tilkalt for å løse et gammelt mysterium på et staselig gods ved kysten av Cornwall, aner hun umiddelbart at noe mørkt lurer i skyggene. For over hundre år siden, midt på natten, forsvant et barn sporløst ¿ og ingen har funnet det siden. Nå må Pixie, med sine spesielle evner, finne ut hva som egentlig skjedde den dunkle måneskinnsnatten. I jakten på svar kommer gamle hemmeligheter frem i lyset, og forbudte kjærlighetsforhold avsløres. Til slutt står Pixie overfor et valg som vil forandre livet hennes for alltid …

Dette er første bok i en ny og spektakulær serie fra bestselgende Santa Montefiore, som har solgt over 475 000 bøker i Norge.

 

Anne B. Ragde og Unni Lindell følger interessert med.

Jørn Lier Horst er produktiv. Han gir også ut barnebøker.

 

Damene Ragde og Lindell, sammen med redaksjonssjef sakprosa, Andreas Hatlevik.

Hele gjengen samlet.

Men jeg hadde fått tildelt en svært viktig rolle på bokmøtet.

Jeg fikk den æren av å være fotograf for Anita Ness.

Damen bak den bloggen Artemisias verden

https://artemisiasverden.blogspot.com/

Her sammen med Kaja Grønlid.


Forfatterne signerte bøker så blekket spruter.

 

 

En annen hyggelig dame jeg var så heldig å møte første gang på Osterøy krimfestival i fjor.

Ingunn Westerbø finner du på Instagram, Ingunns bokglede

Det er en glede å se alle de fine bokbildene hun legger ut.

https://www.instagram.com/ingunns_bokglede?igsh=MWtmbTh4YWszZDBraw==

Nå gleder vi oss til Osterøy krimfestival om tre uker.

Unni og Anita, begge like blide.

Anita og Santa Montefiore

 

Her er stjernen avbildet sammen med forfatter Marcus Jarl.

Bøker fikk vi også og utdrag av noen av de som ikke er publisert enda.

 


Magne er herved ansatt som Anitas bodyguard, så nå har vi snart fulltidsengasjement med å følge henne på oppdrag.

Det går rykter om mange prosjekter hun jobber med så det kan bli travelt, men vi er klare for flere oppdrag.

Og for å smiske litt, hadde vi med en kg sei til henne så hun kan huske oss når hun spiser middag.

 

Takk for laget til alle vi møtte.

Takk til Bonnier som lot meg få være med.

 

Ikke så moro at kjerringa nesten datt ut av senga.

Grunn til å velge annet hotell neste gang.

Det var nemlig løse overmadrasser og jeg ligger jo så urolig at jeg nesten makket hele madrassen på gulvet.

Jeg var jo selvfølgelig så sliten at jeg sov vanlig sov en time, for så å våkne med kroppsverk.

Da blir det jo et rabalder uten like når kjerringa skal finne frem en Ibux fra veska si i mørket.

Et kort opphold i Trondheim denne gang, men Arti lell.

Gubben stoppet på Biltema før Oppdal.

Der fikk kjerringa nye grå hår.

Hun trykket og trykket og ingenting skjedde.

Men så fikk hun de små grå opp og gå et lite øyeblikk.

Berøringsfritt.

Hold bare hånda inntil.

Sukk. Jeg er ikke bygd for sånn nymotens greier.

 

 

 

Nå har vi imidlertid et nytt, helt annerledes, oppdrag.

Vi kjører ti mil ekstra for å hente hjem en som er 16 år i dag.

16 år har gått,  siden jeg satt på gangen på Åse sykehus om natta og ventet på mitt første barnebarn.

Nå er han på Otta og har kjøretimer med motorsykkel.

Der kan han jo ikke være alene på bursdagen sin så da må bestemor og bestefar trå til og få han hjem.

Bestefar kjører han tilbake til Otta i morgen.

For en glede.

I dag

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg