Anne Mette Hancock, Mercedes-snittet

Anne Mette Hancock, Mercedes-snittet

Jeg leste den første boken til Hancock, Likblomsten og allerede da seilet hun opp som et stort høydepunkt her hos meg. Mercedes-snittet var ikke dårligere. Akkurat passe spennende fra første til siste side, men ikke sånn halsbrekkende spenning at man nesten ikke greier å lese, heller ikke makabert og bloddryppende. Minner meg litt om Hjort og Rosenfeldt, eller Börjlinds bøker og likedan Mankell.

Jeg synes hun skriver forfriskende og jeg liker å følge Heloise, som i likhet med Sebastian i Hjort og Rosenfelds bøker, har sin historie som former henne.

Ny ufordrer til krim-tronen har Berlinske tidende skrevet utenpå boken og jeg er så hjertens enig. Måtte bare Anne Mette Hancock ha mange gode historier å komme med. I så fall skal jeg lese hver eneste en.

Anne Mette Hancock, Likblomsten

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Vimostad & Bjørke og boken er et leseeksemplar

Mercedes-snittet

En nervepirrende psykologisk krim om hevn, synsbedrag og arr i hjertet.

En gutt er forsvunnet fra skolen Lukas ser ut til å ha forsvunnet i løse luften. I skolegården møter journalisten Heloise Kaldan sin nære venn og etterforsker Erik Schäfer. Lukas mobil blir funnet, og viser at gutten var besatt av pareidoli: et fenomen der man ser mønstre i tilfeldige ting. Særlig et foto av en låvedør, som ligner et ansikt, blir interessant i etterforskningen. Er det her Lukas er?
Heloise blir beordret til å stoppe en artikkel om soldater som er rammet av posttraumatisk stresslidelse for å dekke saken om den forsvunne gutten. Men da det dukker opp fakta i Lukas-etterforskingen som peker i retning av traumatiserte soldater, trenger Schäfer hjelp fra Heloise for å finne vei i virvaret av spor som finnes.

Mercedes-snittet er andre bok i krimserien om Kaldan og Schäfer. Les også Likblomsten.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg