Abbi Waxman, Hagen for små begynnelser

Abbi Waxman, Hagen for små begynnelser

Jeg elsket denne boken, den er så koselig og jeg lo så mange ganger av de humoristiske betraktningene til småbarnsmoren LIlli. Hun har akkurat min sans for humor og jeg vil gjerne være venninne med henne så jeg får omgås henne i hverdagen.

Hun og de to små døtrene er i sorg etter at de mistet mann og pappa for tre år siden, så det er alvor i boken også og jeg synes reaksjonene hennes er så realistiske.  Hjertevarmt og sjarmerende om kjærlighet og nye vennskap, står det utenpå boken og det er helt korrekt.

Jeg håper inderlig Waxman kommer med flere slike lune historier, for dette er debutboken hennes.

Jeg kunne tatt med dusinvis av morsomme kommentarer, som foreksempel når damene var på strippeklubb. Det var så fornøyelig at jeg måtte ha høytlesing for noen venninner her om dagen. Skal du høre om det, ja da må du lese boken selv og det er ikke sikkert vi har samme humor.

Eneste som ikke var det spøtt morsomt var når hun snakket om den aldrende moren hennes. Ja, moren var ikke helt enkel, det er ikke det, men aldrende da, Ja, på samme alder som meg. Haha liksom.

 

Sitat:
Hun roet seg merkbart og reiste seg. Klærne hennes falt i perfekte folder. Hun hadde sikkert en liten fyr som satt under skrivebordet med en tøydamper. Mine egne klær var skrukkete og uten fasong, som om noen hadde krøllet dem sammen til en ball og kastet den på meg.

Sitat:

Dagen etter skulle Clare være med en venninne hjem etter skolen. Samantha gikk i klassen hennes, samlet på Littlest Pet Shop og kunne ramse opp navnene og utviklingen til tre hundre Pokemon og dermed var de bestevenninner for alltid. Sånn sett ligner små jenter på voksne menn. Så lenge de har en ting eller to til felles, er de offisielt kompiser. Dessverre hadde moren til Samantha og jeg ikke engang to ting til felles, så jeg bare leverte ungen og stakk. Ingen dødssynd, men helt sikkert taktløst. Jeg ga blaffen. Hvis de vil kaste meg ut av Årets mor-klubb, gir jeg faen. Det er uansett en dustete klubb.

 

LInker til andre bokbloggere:
http://beritbok.blogspot.com/2017/04/hagen-for-sma-begynnelser-hils-pa-lilli.html

https://tinesundal.blogspot.com/2017/04/hagen-for-sma-begynnelser-av-abbi-waxman.html

https://bentebing.com/2017/05/10/hagen-for-sma-begynnelser/

 

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Aschehoug og boken er et leseeksemplar

 

HAGEN FOR SMÅ BEGYNNELSER er en hjertevarm og sjarmerende roman og vennskap og kjærlighet – og nye begynnelser.

Fargerike Lili har glimt i øyet, hendene fulle og det hender det går en kule varmt i familien. En ettermiddag krangler hun med ektemannen Dan. I neste øyeblikk ser hun ham dø i en tragisk bilulykke rett utenfor kjøkkenvinduet.

Lili legges inn på psykiatrisk avdeling.

Tre år senere har hun stablet på beina en tilværelse som barnebokillustratør, hun er mor til to små jenter og søster til skjønne, støttende Rachel. Hverdagen fungerer tilsynelatende normalt. Hvorfor kjenner hun seg da fanget i en endeløs sirkel av selvmedlidenhet og stress?

Så sender sjefen henne på et kurs i grønnsaksdyrking. Nye venner, nye opplevelser og kanskje til og med spirende kjærlighet; i hagen for små begynnelser er det noe som løsner og Lili kjenner at det kanskje finnes et nytt liv – uten Dan.

En morsom, sjarmerende og optimistisk historie om hvordan det er mulig å komme seg videre etter et grusomt tap; om hvordan jord, stiklinger og grønnsaker kan gi ny næring til et liv som tilsynelatende hadde visnet.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg