Jeg må vel komme med dagens rapport.
Må jeg det? Nei.
De ler nok litt av meg i bygda, tenker jeg.
Drive å skrive om alt hun gjør, ja ikke gjør, egentlig.
Men noe må jeg jo finne på, så da skriver jeg.
Denne er reprise fra i går, samme stilling.
Se hva som kom i postkassa i dag.
Bok 3 av Sara Strømberg.
Jeg har jo så fint bilde av meg og Sara Strömberg, fra Osterøy krimfestival.
Det er jo dette som er litt gøy med den festivalen, at man går så tett på hverandre og når å bli litt kjent med hverandre.
Vi spiser jo måltidene sammen og skravla går, når man har felles interesse.
Og man snakker nok litt ekstra med de forfatterne man liker bøkene av.
Selv om jeg første året jeg var der, beskjemmet måtte meddele Gunnar Staalesen og Jørgen Jæger, at jeg ikke hadde lest en eneste av bøkene deres.
Men det er jo bedre enn når man ikke kan fordra bøkene.
Hva skal man si da? 🤪
Derfor er det fint å snakke med Strömberg, for de bøkene liker jeg kjempegodt
Sara Strömberg, Skygger
Sara Strömberg, Skred
Og nå legger jeg bok 3 i desemberstabelen.
Ellers må jeg jo lese Mail.
Fra Ernæringsrådet.
Eller hva med Helsestyret+?
Eller hva med denne?
Første regel. ALDRI klikk på en link som følger en slik Mail eller sms
ALDRIALDRIALDRIALDRIALDRIALDRIALDRI
Deretter, er du usikker, sjekk mailadressen det er sendt fra.
For det første. Link ja, ikke klikk.
For det andre er det flere skrivefeil i adressen.
Det står Gjensidge, mangler en i, og gjensdige, mangler også en i, på en annen plass.
Pluss et privatnavn, som ikke har noe med Gjensidige å gjøre.
Hvis du får Mail fra altinn, forsikring, bank, Digipost, osv.
Gå inn på deres side på internett eller i riktig app.
ALDRI klikk på link.
Og ringer det noen og sier de ringer fra bank eller politi. Legg på og ring banken selv, ikke via det du får oppgitt.
Følger du disse reglene, er det ikke lett å lure deg.
Vær skeptisk.
Omtale skrevet.
Kirsti Eline Torhaug, Fragmenter av et liv
I går testet jeg denne fra Den lille kokeboken.
Kok pasta
Legg alle andre ingredienser i en form.
Laks, spinat, tomat, fetaost, sitronskall,olje, krydder
Hysj, men jeg hadde på litt chilisaus og en dash creme fraîche.(måtte brukes opp)
Jeg synes det var litt merkelig måte å steke på, det må jeg innrømme.
Spinaten vil jo bli stekt og tørr.
Jeg hadde derfor litt olje over den og feta
Slik viser bildet at det skal gjøres.
Og når det er stekt, ca 20 min, 220 grader, skal det røres sammen.
Jeg ville nok blandet det hele først og så stekt det.
Så blandes det og man har i den kokte pastaen.
Det var godt.
Ovnsform er jo superenkelt.
I dag hadde jeg min egen komposisjon.
Det består av ta det du har og smør det sammen.
Jeg surret litt bacon, i smør. Deretter hadde jeg i rødløk, paprika, chili, hvitløk.
Når det surret litt, hadde jeg i litt tørket sopp og spinat.
Men ta det du har i kjøleskapet, som du liker.
Så drysser jeg mel over og blander det inn.
Jeg gidder ikke lage sausen i egen kasserolle.
Så sper jeg med buljong og fløte.
Fløten min stod det 02.11 på, 10 dager siden, men den var like god som ny.
Anbefaler deg å teste det før du har den i.
Jeg hadde en rest kylling fra kyllingsuppe forrige uke, (lagt i fryseren ja) og en bit parmesan.
Jeg lar kyllingen surre i sausen bare få minutter, så den ikke strimler seg opp.
Rører inn osten, salt og pepper.
Slik kan du lage alle mulige sammensetninger.
Middag på 30 min.
Mat er ikke nødt til å være komplisert, for å være god.
Nå skal jeg lese litt.
Deretter blir det kaffe og Kompani Lauritzen.
Forundrer meg ikke om det renner noen tårer i dag også.
Da er jeg fornøyd med dagen i dag.
Humøret er bedre enn i går, ikke verst bare det.
Trekt på sengene har jeg fått gjort også.
Ja det og lage middag, er det eneste jeg har gjort.
I dag
Pluss bestillinger da, jeg glemmer de. 😄