Jenta som skrev i silke, Kelli Estes

Jenta som skrev i silke, Kelli Estes, er en bok veldig mange vil like. Romanen er basert på virkelige hendelser. De som ikke kan fordra kjærlighetshistorier som er litt forutsigbare, vil nok deler av boken bli feil, for historien er delt i to.

Den ene delen handler om Inara, som arver eiendelene etter sin tante og ønsker å bygge hotell av huset hennes, men blir motarbeidet av faren. Hun finner et erme av en kimono med nydelige broderier. Det viser seg at ermet forteller historien om kinerserne som ble jaget fra områdene rundt Seattle og ført derfra i båt.

Den andre delen av historien handler derfor om Mei Lin som ble jaget fra hjemmet og butikken sin, sammen med faren og bestemoren. Hun overhører at båtlasten med flyktninger skal dumpes og faren tar avgjørelsen om at hun må hoppe i vannet og prøve å komme seg i land. 

Etterhver som man leser,  nøstes historien opp og hemmeligheter, ikke bare hyggelige, kommer frem i lyset. Til å være en debutroman, er dette en veldig fin bok og jeg anbefaler den på det varmeste. Jeg likte den svært godt og den vil bli husket.

Takk til Cappelen Damm som sponset boken. Bilde og tekst under bildet er hentet fra deres side og klikker du på linken, kan du lese litt fra boken

https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/underholdningsromaner/jenta-som-skrev-i-silke-kelli-estes-9788202550271

Inara går gjennom sin avdøde tantes ting, og gjemt i huset finner hun et vakkert brodert tøystykke. Etter hvert som lag for lag av de hemmelighetene det skjuler avdekkes, blir Inaras eget liv vevd inn i livet til Mei Lein, en ung kinesisk jente som på mystisk vis ble drevet bort fra hjemmet sitt i Seattle hundre år tidligere.

I historiene som fortelles gjennom silken, avsløres en sannhet som vil ryste familien.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg