De hemmelige barna

De hemmelige barna ble med meg hjem fra Independence of the seas og når den var lest, ble den lagt i gratiskaseen i Sjømannskirken i Arguiguin. Jeg liker tanken på bøkene som er ute på reise, historier fra hele verden som flytter seg over hele verden. 

Jeg liker godt bøker fra India og denne ble intet unntak. De hemmelige barna av Alison MC Queen er en bra bok.

Den handler om to søstre,  med indisk mor og engelsk far. Det var jo ofte sånn at de hvite tok seg rette og hadde innfødte elskerinner. Når de fikk barn derimot, vedkjente de seg ikke disse barna. 

De giftet seg jo ikke med de innfødte for det var en skam. De ble derfor barn av to ulike verdener, men ikke godtatt i noen av dem. 

Vi følger oppveksten til jentene, fra den lykkelige barndommen til usikkerheten i det de blir sendt på klosterskole fordi faren gifter seg. De utdanner seg til sykepleiere begge to men de er svært ulike av vesen. Den eldste, Serafine, søker rikdom mens den yngste, Mary, lengter etter den store kjærligheten. Serafine innprentet i Mary at de aldri måtte fortelle noen om opphavet deres for da ville de bli utstøtt.

Jeg synes nok historien er glorifisert en del, for de fleste fikk nok et tøffere liv enn disse to. Men dette var en bra og fengende bok og jeg anbefaler den gjerne. 

6 kommentarer

Siste innlegg