En titt inn på et av kjøkkene på Independence of the seas

Vi var på cruise med Independence of the seas, juli 2017. Vi meldte oss på en tur rundt om i skipet. Disse turene er ganske så dyr, tror vi betalte kr 900,- pr person, men det var innmari moro og vi angret ikke. Vi fikk være med rundt på hele skipet fra bunn til topp. Jeg har så mange bilder at jeg må dele opp turen.

Her ser dere spisesalen. Den er i tre etasjer. Dette er et skip med en hovedrestaurant. Det er flere andre restauranter, der du må betale cover charge og så er det buffetrestauranten. På mange skip er det flere restauranter å velge mellom. Når man går på denne restauranten, er det antrekk, casual, smart casual eller formel. Formel hadde vi 3 ganger på 14 dager. En kveld var det noe nytt for oss, nemlig colour. Da skulle vi ha fargerike klær og det var dans ute på dekk  etter middag. Man kommer inn nesten uansett hva man har på seg, med noen unntak. Menn må ikke ha bryterskjorte eller shorts og ingen får ha badesko, men ellers blir ingen jagd ut av restauranten. Vil du gå i shorts hele kvelden, kan du spise på buffeten. Det er litt urettferdig da at vi damer kan ha på oss nesten det vi vil, mens menn kan ikke 🙂

Vi hadde bord i tredje etasje, helt inn til venstre. Der var det mye stillere enn det var i første, men så hadde de også samlet de fleste barnefamiliene i første etasje.

Hvis du ikke vil ha fast spisetid, kan du her bestille den tiden du selv ønsker å spise. Vi liker å spise litt tidlig, klokka 18, for vi vil ikke spise middag så sent, 20.30 og vi liker å ha igjen litt av kvelden. Vi føler ofte vi har fått nok sol når vi har kommet ut på ettermiddagen.

Vi reiste i juli og det var mye folk pga skoleferien. Vi valgte derfor å gå i restauranten til frokost, istedetfor buffeten.  Det gjorde vi også en del til lunsj. Da var det en minifbuffet pluss at du kunne bestille enkeltretter. Mye mer behagelig enn en buffet overbefolket av barnefamilier, siden vi var to voksne. Reiser man utenom skoleferier, er det mye roligere. Første gang vi har opplevd et så hektisk buffetrestaurant som vi gjorde på denne seilingen. Men det er så stort der at man slipper heldigvis å stå i kø.

Her er sjefen for restauranten. Alle bestillinger fra gjestene punsjes inn på pc så kjøkkenet har kontroll med hva som er bestilt. De lager opp et visst antall av det som kan lages på forhånd, basert på erfaring.

Her dekkes det bord til middagen om kvelden.

Da er vi klar for kjøkkeninspeksjon. Dette er kjøkkenet til restauranten i tredje etasje og det var ikke mye aktivitet her på formiddagen, for den restauranten ble stort sett brukt kun til middag og så var det mulig for frokost for gjester høyere enn diamant i lojalitetsklubben. Vi har nå kommet til diamant og kan spise der neste cruise.

Her tømmes avfall fra matserveringen. De er svært miljøbevisst ombord og de resirkulerer alt avfall og leverer det på land. Kun rent matavfall blir kvernet opp og sendt på havet.

Her er forberedelsene i gang til en av kveldens forretter, rekecoctail. Dette var en rett som var svært populær på bordet vårt og som ble bestilt av en eller flere hver kveld. Noen retter går igjen fra dag til dag, men en rekke andre endres hver dag.

Hygienen er veldig viktig på et cruiseskip og alle som jobbet med mat,brukte hansker. Matsikkerheten er helt sikkert bedre ombord på et cruiseskip enn på en sydenrestaurant. For det er ganske så prekært hvis mange blir syke samtidig, når man er ombord. Største faren er nok ved buffetene, der gjestene forsyner seg selv. Selv om de står ved inngangen med sprit og prøver å se etter at man spriter hendene. Det er også mulighet for ulike dietter ombord. Både vegetar og vegan, samt ulike allergier.

Så var vi over til bakeavdeligen. De baker alt bakverk ombord. Det blir en del boller det til flere tusen mennesker hver dag.

Her lages deiger

Denne bollebakemaskinen var tøff. De fylte brettet med deig og så kom det ut ferdigtrillede boller. Jeg synes det var dumt at de deilige rundstykkene vi fikk servert før middag, ikke var mulig å få til lunsj. Særlig de med ost på toppen ble favoritt på vårt bord.

Bollebakemaskinen

Se hvor fine de ble.

Alle stasjoner er gullende rene. Her er oppvasken.

Hver rett har sin plass på benken, så når kelnerne kommer og henter mat, kan de plukke dem her. Alle retter skal også se akkuat likedan ut.

Vi takker kjøkkensjefen for titten. Veldig morsomt å se, selv om det hadde vært enda morsommere med mer aktivitet her.

4 kommentarer
  1. Du gode min så artig. Ja, det er alltid gøy å se “baksiden” i en bedrift. Tusen takk! fra Nathelss

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg