Tåkens hersker, Carlos Ruiz Zafon

For mange år siden leste jeg Vindens skygge og Engelens spill av Carlos Ruiz Zafon og jeg husker jeg likte de svært godt.

Jeg var derfor begeistret over å skulle lese Tåkens hersker av samme forfatter. Først så ble jeg skuffet for dette var en skikkelig spøkelseshistorie. Siden jeg utvikler mitt mediumskap og ikke tror på onde spøkelser, men tror at på den andre siden er det kun godhet, så ble jeg først litt skuffet. Men så ble historien svært spennende etterhvert og jeg ble oppslukt likevel. Jeg måtte bare tenke at dette var eventyr og et spennende et også og jeg vil ha mer. En annerledes spenningsbok for de som liker krim.

Han har også gitt ut Midnattspalasset og Skogens skygge og det er 100 % sikkert at denne fruen skal lese begge og jeg gleder meg allerede.

Bilde og tekst er fra Bokklubben

Boken er sponset av http://juritzen.no/

Spania 1943: Krigen herjer. Unggutten Max flytter med familien til et gammelt hus som viser seg å ha sin helt egen historie, sitt helt eget liv. I enden av stranda, i fyrtårnet, bor jevngamle Roland som tør svømme ned til skipsvraket som ligger like utenfor.
Det var bare én som overlevde da skipet sank, eller er også han død …?
En intelligent, velskrevet og poetisk grøsser.

CARLOS RUIZ ZAFÓN (f. 1964) er en bestselgende spansk forfatter. Han har studert informasjonsvitenskap og arbeidet i et PR-byrå i Barcelona, før han i 1994 ble forfatter på heltid. I tillegg til sitt forfatterskap skriver han manus for film og arbeider som journalist for de spanske avisene El País og La Vanguardia.

Andre bøker av Zafon, er Vindens skygge, Engelens spill og Himmelens fange et must. De to første har jeg lest, er usikker på om jeg har lest Himmelens fange, så det må jeg finne ut 🙂

I 1945 er Daniel ti år, snart elleve. Faren er antikvar. Moren er død. En kveld innvier faren Daniel i en hemmelighet: Han tar ham med til «De glemte bøkers kirkegård» i den gamle bydelen i Barcelona. Her får Daniel lov til å velge seg én bok blant alle bøkene som velter ut av hyllene i de labyrintaktige kjellerrommene.

Grøssende skummel
Daniel velger Vindens skygge av den ukjente forfatteren Julián Carax. Boka holder ham våken hele natta. Han sluker den og blir besatt av å finne ut hvem forfatteren er. Han får høre at Julián Carax er død. Sakte men sikkert, etter hvert som årene går, klarer likevel Daniel, som en annen detektiv, å nøste opp historien om den mystiske Carax. Han blir oppsøkt av en besynderlig og ansiktsløs skikkelse, som lukter svidd og som påstår at han er en av figurene i Carax’ Vindens skygge. Han er ute etter det eksemplaret Daniel fant på «De glemte bøkers kirkegård». Daniel blir nødt til å redde boka unna klørne på denne fæle mannen, for han hadde jo lovet på tro og ære at boka aldri skulle bli borte.

Vakker kjærlighetsroman
Denne labyrintaktige historien om lille Daniel og hans søken etter det gåtefulle i livet, kjærligheten og litteraturen er befolket med de frodigste personer: Den fillete tiggeren, som viser seg å være et oppkomme av et antikvaremne, den homofile urmakeren, den blinde, usedvanlig vakre Clara, Daniels kamerat Tomás og den overlegne, mystiske søsteren hans Beatriz. Vi møter også den ufordragelige politi-inspektøren Fumero og et vell av andre obskure og finurlige skikkelser og opptrinn som gjør boka til både en sitrende grøsser, en intrikat detektivroman, en vakker kjærlighetsroman og en lærerik historisk roman.

 

#Zafon #tåkens hersker #vindens skygge

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg