BØKER LEST SOMMEREN 2014

Når jeg er på ferie liker jeg lettleste bøker

Gjerne krim og andre spennende historier

En av mine feriefavoritter er Marina Fiorato

Å ligge i solen og slappe av med en av hennes bøker, er toppen av ferielykke for meg

Det er nok dameromaner,med romantikk og helten på den hvite hesten, men hun har oså med tonnevis av historie og en innblikk i livet som det foregikk i Italia, både hos fattig og rik for flere hundre år siden. Mens jeg leste En bønn fra Venezia nå i sommer, så var jeg på Cruise i Middelhavet og var i Konstantinopel( Nå Istandbul) og Sophia Hagia, og i Venezia og i Firenze og så festningen til Medicifamilien som hun skriver om i boken. Det var kjempekjekt å være der samtidig med at jeg leste boken. Glassblåseren fra Murano var hennes første bok og jeg har også vært på Murano og sett at de har blåst glass og flere turer til Venezia. Jeg har og vært i Siena, der handlingen i den siste boken er lagt til. Spennende historier, lestlest og anbefales på det aller varmeste til de som vil ha litt lett men fornøyelig ferielektyre.

En bønn for Venezia, Marina Fiorato

Året er 1576, fem år etter det ottomanske nederlaget i slaget ved Lepanto. Et tyrkisk skip seiler ubemerket inn i Venezia med en dødelig last om bord, og i løpet av noen få dager blir byen smittet med pest. Den tyrkiske sultanen får sin etterlengtede hevn. I flere måneder herjer pesten i Venezia. Dogen er dypt fortvilet over situasjonen og tilkaller arkitekten Andrea Palladio. Han får i oppdrag å bygge den største og mest praktfulle kirken i hele sin karriere som skal være et offer til Gud, et offer så stort at Venezia reddes fra tragedien som har rammet den vakre byen. Med det tyrkiske skipet kommer også en annen gjest til Venezia – Feyra, en ung og vakker legekyndig kvinne, på flukt fra en fremtid som sultanens konkubine. Det er bare hennes medisinske kunnskap og snarrådighet som redder henne fra pestens grep. Feyra møter Palladios livlege Annibale Cason, og sammen bestemmer de seg for å prøve å redde Venezias innbyggere. Men kan de redde hverandre og kjærligheten?

Sienas datter av Marina Fiorato

Teksten er hentet fra

// <![CDATA[
var uri = ‘http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(21131230)a(2109532)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(”);
// ]]>

Siena, 1723. Tida er inne for det årlige hesteløpet, palioen. Ti ryttere skal delta, og denne gangen er det to kvinner som følger ekstra nøye med. Den vakre Pia håper at ektemannen skal dø under det farlige løpet, slik at hun kan unnslippe det voldelige ekteskapet. Sienas guvernør, Violante de Medici, vet at fiendene hennes forsøker å henne fjernet som guvernør. Hun må prøve å avsløre konspirasjonen som truer hele Medici-dynastiet. Da løpet skal starte, dukker plutselig en ukjent rytter opp, og det han kommer til å gjøre under løpet vil forandre Pias og Violantas liv.

En annen “dameroman” jeg likte godt var Wildflower Hill av Kimberley Freeman

Dette er jo i sjangeren feel good romaner og mange liker kanskje ikke det. Feelgood er jo en romantype som er litt lik de romantiske dameromanene som var før i tiden, men som er noe endret og ikke så klisjepreget som de var tidligere. Det ligger en god del mer research og historiefakta i en del av feelgoodromanene og jeg liker en god del av dem. Det er lesing som er avslappende og de er lettleste, fin som sommerromaner der man koser seg i solen og bare skal nyte livet. Anbefaler denne.

Emma må foreta et valg etter at en kneskade setter en stopp for karrieren som ballettdanser i London. Hun reiser hjem til Australia hvor hun finner ut at bestemora, Beattie, er død og har etterlatt henne en sauefarm på Tasmania. Emma reiser til Wildflower hill for å selge eiendommen, men her innser hun etter hvert hva det er hun vil med livet sitt.

Deretter leste jeg et rike for sulte sjeler av Lorraine Lopèz

Hadde stor forventning da bøker er føde for min sjel, men dette ble sjelløst for meg. Jeg ser hvor hun vil gå og hva hun prøver på men hun har ikke språket som skal til for å nå inn til min sjel ihvertfall. Det blir for platt for meg, rett og slett sjelløst, men nå er jo jeg en billedlig sjel og liker at bøker griper inn i meg, og det gjør bare ikke denne. En helt ok bok, ikke noe mer enn det

Etter et vondt samlivsbrudd føler Marina Lucero seg fortapt og aleine. Hun bestemmer seg for å åpne hjemmet sitt for ei gruppe villfarne sjeler; den mishandlede nabokvinnen, hennes alkoholiserte søster, hennes formålsløse nevø og hans beste venn. Huset blir fullt, men Marina føler at det fortsatt er noe som mangler. Hun forsøker å finne mening i Gandhi, Dalai Lama og en prest.

Det ble også noen krim

Først et par av Yrja Sigurdardottir. Jeg liker hennes bøker fra Island.

Jeg har lest alle hennes, mangler bare de to  siste, Dødsskipet og den står i bokhylla og venter. De uønskede ble utgitt i år, og har ikke funnet veien hit enda, men den kommer helt sikkert.

De to jeg leste nå var Aske og  Jeg vet hvem du er

Aske likte jeg veldig godt. Spennende og interessant å lese fra vulkanutbruddet på Vestmannaøyene i 1973. Jeg klarte ikke å løse mysteriet og det er jo bestandig fint når det gjelder krim.

Jeg vet hvem du er, den likte jeg faktisk ikke og det synes jeg er synd, men sånn  er det. Det ble litt for mye gjengangere og overtro, og det til og med for en som tror på “den andre siden”. Det er mer som en spøkelseshistorie og den grep ikke meg. Men av hennes bøker, er dette den eneste som ikke har falt i smak.

 

Over 30 år etter vulkanutbruddet på Vestmannaøyene i 1973 blir det besluttet å grave fram husene som blei begravd av aske. Markús reiser hjem for å hente ei eske han hadde plassert i kjelleren på barndomshjemmet, men i tillegg finner han tre lik. Samtidig dør ei kvinne under mystiske omstendigheter i Reykjavik, og advokaten Thóra Gudmundsdóttir får etter hvert en følelse av at det er en sammenheng mellom likfunnet på Vestmannaøyene og mordet i hovedstaden. Dette er den tredje romanen om Thóra.

Teksten er hentet fra

// <![CDATA[
var uri = ‘http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(21131230)a(2109532)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(”);
// ]]>

Tre unge mennesker har gått til anskaffelse av et hus i det gamle fiskeværet Hesteyri i Jökulsfjörður på nordvestkysten av Island. De ser for seg det gode liv uten storbyens jag og mas. Katríns samboer Garðar mistet jobben under finanskrisa, og trenger en ny start. Sammen med bestevennen Einar beslutter han å kjøpe et forlatt hus for å gjøre det om til pensjonat. Men livet går aldri helt som planlagt. Like før de skulle overta huset døde Einar brått, i sin egen seng. Kona hans, Líf, fant ham kald og død i senga. Tynget av sjokk og sorg ønsker hun likevel å videreføre Einars del av oppussingsprosjektet.

Jeg leste også Ildvitnet av Lars Kepler.

Lars Kepler er et pseudonum for forfatterparet Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril

Ildvitnet er deres tredje bok og like spennende som de to første Hypnotisøren og Paganinikontrakten

En spennende bok, en pageturner, du må bare ha noen sider til og så noen sider til

Neste bok av dem Sandmannen står klar og venter på mer ferie

 

Det skjer et mord på Birgittagården, et hjem for tenåringsjenter i trøbbel. Etterforsker Joona Linna skjønner raskt at det er en utfordrende kriminalsak, og sporene fører til Vicky, en stille jente som forsvant fra Birgittagården samme natt som mordet. Når han undersøker bakgrunnen hennes får han seg en overraskelse, og samtidig får politiet en telefon fra det spiritistiske mediet Flora Hansen. Dette er den tredje boka om Joona Linna.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg