Panert svinekotelett med grønnsaker og bønner
Utgangspunktet er to pk svinekoteletter. Vi er bare to her i huset, men ofte dukker det opp ulver som skal fores, og da stiller husmoren opp. Denne dagen avlyste alle ulvene turen om mors kjøkken. Det ble derfor planlagt to middager istedet for en, så kunne vi ha en på lur senere i uken.
Et dypdykk i en av grønnsakskuffene, hmmm, skal vi se, epler og bananer, nei,de får vente
Gul paprika, purreløk, champignon, gulrøtter. Den ene delen gjøres klar for ovnssteking, den andre for pannen
To pk ferdigkokte bønner, vellagret i fryseren, får se dagens lys en stakket stund
Svinekotelettene som skal i ovnen, brunes litt på begges sider og krydres
Deretter inn i ovnen, på toppen av grønnsakene, 170 grader ca 30 min. Sjekk ved beinet om de er stekt, må kanskje ha litt lenger tid.
De andre kotelettene snus først i hvetemel, deretter i egg og så i brødrasp,før de stekes
Deretter får grønnsakene et lite surr surr i pannen i fettet som kotelettene er stekt i
De stekte, panerte får hvile seg i ovnen mens de venter på grønnsaker
Saftig og godt ble det
Servert med kokte poteter
Og her ble middagen senere samme uke, to middager samtidig, brilliant
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Så i alle fall godt ut…
DU er lur du 🙂 Lager til alle anledninger 🙂 Panerte koteletter har jeg ikke hørt om før 🙂 Så godt ut da 🙂 Kom ulvene på nytt da? Jeg har også noe svin i frysern, kanskje jeg må prøve meg på noe sånt snart 😀 Ha en fin dag Mariann <3
frodith: Ja, her er ofte ulver,hehe, men har vært lite av dem i påsken, så i dag og i morgen er det restemiddager:) Panering er godt på både fisk og kjøtt, blir mye saftigere, men også mer usunt for det trekker mer fett og så er det brødet rundt. Fin dag ønskes deg og:)
Siv Svanem: De panerte ble best:)