FISKEPUDDINGINSPIRASJON

I sommer foret min sønn meg med lyr og sei. Jeg roper hurra når jeg får fersk fisk for da kan jeg lage fiskemat. Jeg har funnet meg en oppskrift som er enkel og innmari god. Jeg moser fisken kun med salt og pepper og sper deigen forsiktig med egg og fløte. Jeg hadde lagd en farse på 2 kg og skulle steke fiskekaker og lage fiskeboller ………….trodde jeg. Jeg tok nemlig en halvtimes pause før jeg skulle begynne å steke og når jeg kom tilbake var farsen ødelagt. Den var blitt kornete fordi jeg hadde latt den stå på benken i varmen. Den hang ikke sammen lenger. Jeg prøvde å spe den med mer væske, men da ble den for løs. Jeg liker ikke å kaste mat så jeg hadde den i aluformer og stekte den i vannbad, men at den ble så god, nei det ble den ikke. Den ble jo så porøs. Jeg har derfor lært at når jeg lager fiskemat må jeg holde deigen kald:)

Men selve ideen for å få brukt den var god. Jeg surret bacon og grønnsaker og så hadde jeg i fiskepudding og dere har nok i så fall en ordentlig fiskepudding og da er alt greit:) Fiskepudding anses for å være litt kjedelig mat , men når man gjør det på denne måten blir det skikkelig godt

Surr bacon

Mens baconet surrer, kutter du grønnsaker. Jeg brukte søtpotet, paprika og purreløk og litt rødløk. Du bruker de grønnsakene du liker

Alt surres sammen

Fiskepudding i terninger

Bland alt sammen og det blir nam og rimelig middag på en vanlig hverdag

Lillasjel på facebook: www.facebook.com/Lillasjel

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

2 kommentarer
    1. Godt å se at andre og ikke bare kaster mat. Får meg heller ikke til det. Da legger jeg det heller i kjøleskapet en uke, og SÅ kaster jeg det… Men dette ble jo sikkert godt på smak. Og med det gode tilbehøret så det deilig ut:)

    2. Min matgale verden: Var ikke noe suksess i og med at konsistensen ble så løs, men den skal spises:)) Har ihvertfall lært å bruke kjøleskapet nå. Det var jo bare egg i den, ikke noe annet bindemiddel og egget klumpet seg med fisken, ikke lurt.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg