Årets første grillmiddag skulle gjennomføres
Marinade til kylling,ca 1dl olivenolje, 2 ss sitron, 1 ts paprika, 2 ts karri, 2 ts garma masala, 2 ts peppermix, en liten chili eller to, 2 fedd presset hvitløk
4 kyllingfileter skjært i tykke strimler, legges i pose
Vakuumeres og legges kaldt, kan gjøres opp til flere dager i forveien
Poteter krysses, legges på salt, 200 grader 1-1,5 time
Dagens grønnsaker i folieform. Sjalottløk, champignon, gul papirka, broccoli og tomater. jeg hadde på litt olivenolje, litt basilikumolje, urtesalt, presset hvitløk og pepper og en klatt med smør på toppen
Jeg bruker om igjen folieformene hvis mulig. Jeg legger et lag aluminiumsfolie i dem og lar det være så stort at jeg pakker inne grønnsakene før jeg setter dem på grillen.
Basilikumolje og urtesalt
Grillpinner lagt i vann, strimlet bacon
Kyllingstrimlene tres på pinne, Tre baconskiven forsiktig gjennom toppen av pinnen, snurr rundt og fest ved tre den inn på spissen
Vi testet ellers rødvinsmarinert fårefilet og urtemarinert svinefilet fra Rema 1000. Konklusjon: Hjemmemarinert er best. Kjøttfulle pølser fra Gilde var gode grillpølser
Champignonstuing. surr champignon i smør, rør inn mel, spe med 1 dl fløte og resten vann til litt tykk saus, kokes noen minutter
Kyllingspydene ble snaddermat, skal gjentas
Ferdigmarinert, så som så med mottagelsen her i huset
Potetene ble servert med hjemmekrydret smør
2 fedd hvitløk,1ts karri, 1 ts paprika,1 ts peppermix, 1 ts basilikum, fersk er aller best, bitte litt basilikumolje istedetfor fersk basilikum, ørlite salt. røres godt sammen
Når jeg har grillmat, griller jeg maten før gjestene kommer og holder de varme i Tupperwareskålene mine.
Lillasjel på facebook: https://www.facebook.com/Lillasjel
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg