GRILLINSPIRASJON

Årets første grillmiddag skulle gjennomføres

Marinade til kylling,ca 1dl olivenolje, 2 ss sitron, 1 ts paprika, 2 ts karri, 2 ts garma masala, 2 ts peppermix, en liten chili eller to, 2 fedd presset hvitløk


 4 kyllingfileter skjært i tykke strimler, legges i pose

Vakuumeres og legges kaldt, kan gjøres opp til flere dager i forveien

Poteter krysses, legges på salt, 200 grader 1-1,5 time

Dagens grønnsaker i folieform. Sjalottløk, champignon, gul papirka, broccoli og tomater. jeg hadde på litt olivenolje, litt basilikumolje, urtesalt, presset hvitløk og pepper og en klatt med smør på toppen

Jeg bruker om igjen folieformene hvis mulig. Jeg legger et lag aluminiumsfolie i dem og lar det være så stort at jeg pakker inne grønnsakene før jeg setter dem på grillen.

Basilikumolje og urtesalt

Grillpinner lagt i vann, strimlet bacon

Kyllingstrimlene tres på pinne, Tre baconskiven forsiktig gjennom toppen av pinnen, snurr rundt og fest ved  tre den inn på spissen

Vi testet ellers rødvinsmarinert fårefilet og urtemarinert svinefilet fra Rema 1000. Konklusjon: Hjemmemarinert er best. Kjøttfulle pølser fra Gilde var gode grillpølser

Champignonstuing. surr champignon i smør, rør inn mel, spe med 1 dl fløte og resten vann til litt tykk saus, kokes noen minutter

Kyllingspydene ble snaddermat, skal gjentas

Ferdigmarinert, så som så med mottagelsen her i huset

Potetene ble servert med hjemmekrydret smør

2 fedd hvitløk,1ts karri, 1 ts paprika,1 ts peppermix, 1 ts basilikum, fersk er aller best,  bitte litt basilikumolje istedetfor fersk basilikum, ørlite salt. røres godt sammen

Når jeg har grillmat, griller jeg maten før gjestene kommer og holder de varme i Tupperwareskålene mine.

Lillasjel på facebook: https://www.facebook.com/Lillasjel

 

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg