Endelig har jeg bestilt og jeg gleder meg veldig


Det er et vanvittig vakkert vær.

Nå er det utevær og sykt deilig.

 

Jeg har bestilt meg en miniauk.

Og jeg gleder meg sånn.

Jeg er så spent på om jeg får det til.

Men det sies å skulle være veldig enkelt.

Nå kan jeg ha min egen urtehage på kjøkkenet.

Og pensjonisten vil nok gremmes over enda en dubbedings på benken.

Men det er lang leveringstid, så jeg får smøre meg med tålmodighet.

 

 

4. diettdag.

Jeg liker å være i ro disse dagene, men nå ville jeg ha unnagjort handelen, så jeg kan begynne så smått å lage tapas i morgen.

Alt man kan gjøre på forhånd, er gull verd.

Gjesteantallet har gått opp fra 5 til 7/8

Dagens oppgaver er utført.

Legge i vann klippfisk

ta opp kylling

Ta opp kjøttdeig

Ta opp fisk

Ta opp reker

 

Så er vi ute på potetjakt.

Jeg liker godt de spanske småpotetene, men i tillegg er jeg ute etter vanlig potet og mandelpotet.

Jeg skal lage potetsalat og har svært dårlig erfaring med å bruke nypoteter.

Det er så mye stivelse i de og det blir som lim.

Men i Rauma har vi egen potetbu.

Der er det selvbetjening og Vipps.

80 kr for 10 kg Asterix og 70 kr for 5 kg mandelpoteter.

Med på kjøpet får du med en vakker utsikt til Vengetindene.

Da tror jeg det meste er på plass til pinsen.

Krokanis og rabarbra får vi tak i i morgen.

Vi skulle hente rabarbra, men vi glemte kniv.

 

Vi kjøpte prosecco og skal prøve å lage frozen mimosa.

Dette har vi aldri prøvd før, men håper på suksess.

Proseccoen skal derfor i fryseren.

 

Og jeg gleder meg sånn.

God mat og drikke og gode venner og fint vær.

Nydelig

Ser ikke det deilig ut?

Fra kokeboken Den lille kokeboken.

Å fyttirakkern, når jeg tenker på den, da blir jeg så sulten for der var det så mye snadderkosemat.

 

Her kan du bla i den:

https://aschehoug.no/den-lille-kokeboka

Leseeksemplar fra Aschehoug

Fra omslaget: Her får du alle de mest populære oppskriftene fra Instagram-kontoen @Denlillekokeboka, i tillegg til helt nye og fristende retter. Lær å lage favoritter som pizzahorn, tacopizza, frokostwrap og karamellisert kanelflette, og imponer gjestene med fargerike drinker og saftige kaker.
Med steg for steg-bilder av alle oppskrifter er du garantert suksess. Dette er mat du virkelig kan kose deg med, enten det er til middag med familien, fest og feiring, eller når du får lyst på noe raskt og godt en helt vanlig tirsdag.

 

 

Sukk, men i dag blir dagen sånn.

Bærsmoothie, linsesuppe og tomatsuppe.

Jeg prøver å vente til ca 15.00 med frokost,  for jeg synes det er lettere å være sulten på dagen enn om kvelden.

 

 

Nå er det balkongtid.

Jeg skal skrive omtale om den nyeste boken av Heather Morris, basert på historien til virkelige mennesker.

 

1942: Den japanske hæren erobrer Singapore. Øya står i brann, og mange av de utenlandske innbyggerne må flykte.
Den engelske musikeren Norah Chambers har allerede sendt datteren i trygghet, nå må hun selv komme seg unna. Sammen med en gruppe australske sykepleiere, får hun plass på skipet HMS Vyner Brooke. Men bare etter to dager til sjøs blir skipet bombet og senket.
Norah og venninnen Nestah, redder seg i land på en strand i Indonesia, men blir fanget og sendt til et enda verre sted enn det de forlot, de beryktede japanske krigsfangeleirene. Her råder sult og brutalitet, men også små glimt av håp, som når musikken fra Norahs “stemmeorkester” gir de andre fangene et øyeblikks flukt fra elendigheten. Og kanskje vil vennskapene kvinne i leiren bygger gi noen av dem håpet, styrken og kameratskapet de trenger for å overleve.
Dette er en historie om kvinner i krig: en roman om søsterskap, tapperhet og utholdenhet under de mørkeste omstendighetene.

 

 

Etterpå skal jeg lese og kose meg og glede meg til dagene som kommer.

Snakk om å være heldig.

I dag

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg