Ja her sitter jeg og glor.
Midt i stablene mine.
Litt sår hals og slapp og sulten.
Hihi, jeg har det bra.
Kjempeglad at jeg ikke skal noe annet, enn å kose meg hjemme.
Jeg er utrolig glad for at jeg har funnet ut hvordan jeg skal sette sammen diettdagene.
Jeg vil gjerne fortsette med disse femdagers diettene, men var litt engstelig, fordi maten begynte å by meg imot.
Selv om de kanskje ikke blir helt etter skjemaet, får de være bra nok,
Det er vanskelig å få nok fett, men ikke for mye karbo.
Så kalorimessig kommer jeg ikke opp i 700, men det får bare være sånn.
En runde til i høst blir det og så starter jeg opp igjen i januar.
Nå er jeg på runde 14.
Det viktigste for meg er at nå trenger jeg ikke grue meg noe mer.
Jeg kan plukke de grønnsakene jeg har lyst på.
Jeg legger inn noen av de rettene i boka som jeg liker og føyer på med nye.
Slik kan jeg variere det jeg spiser.
En lettelse blant annet å kunne spise et sprøtt knekkebrød.
Nå har jeg begynt og hjernen kan få starte idémyldring til kommende dietter.
Jeg har jo et hode som bruker å si hva jeg skal lage, så nå har jeg gitt det oppgaven.
Så vil vel inspirasjonen dale ned, foreksempel når jeg er på butikken.
Allerede har det begynt.
Hjertesalat fylt med kikerter, faktisk inspirert fra boken.
Aspargessuppe. Spinatsuppe. Sopp? Hvorfor brukes ikke sopp?
Det må jeg sjekke opp. Potet og purreløk. Se der, nå er hjernen i gang.
Noe som vil være hyppig i bloggen i høst, er kokeboktesting.
Når jeg sitter her hjemme, er det en fantastisk aktivitet.
Og du må jo ikke ha bøkene, man kan bruke internett, men jeg elsker jo bøker og er så heldig å få mange ulike.
Den lille kokeboka er en av de.
Her er det mye snadder. Kosemat og superenkelt å lage.
Jeg vurderer å lage disse på fredag.
Fylle de med litt forskjellig som pesto, Parmaskinke og Chorizo.
Men jeg vil ha en frisk, grønn salat til.
En potetrett jeg sikler etter, her jeg sitter sulten, er disse parmesanpotetene.
Dette er mat for helgen, så muligens neste helg.
En annen kokebokfavoritt er Klippfiskboken.
Her har jeg allerede testet flere retter, men her er det mange flere som skal lages.
Denne vil jeg prøve over helga.
Nå ropte stemmen i hodet.
Husk at du har sushibøker du tester også.
Denne er jeg ikke ferdig med å teste.
Og Brimi sin bok, som jeg kjøpte på Vienvang.
Og disse tre. Helledussan, bra jeg har hele vinteren
Og vil jeg ha asiatisk, noe jeg er veldig glad i, ja da bruker jeg de to jeg har av Elisabeth Le.
De har jeg brukt mye og henne finner du på internett, mange oppskrifter.
Men den som kanskje begeistrer meg aller mest, akkurat nå, er Taco-boken.
Wow, sier jeg.
For en kokebok.
Haugevis av oppskrifter på både tilbehør og Tacoretter.
Akkurat slik jeg liker en kokebok.
Jeg vil begynne lørdag med tex-mex kjøttbolletaco.
Og da vil jeg lage mine egne lomper.
Jeg kjenner jeg får vann i munnen allerede.
Reketaco skal testes, for jeg liker godt scampi.
Og fajitas, garantert.
Det spiser jeg alltid i buffeten, når jeg er på cruise.
Rulletaco, det så smashing godt ut, ja.
Og denne med fisk. Den skal testes, kanskje allerede neste uke.
Jeg har fått dilla på sprøstekt fisk med sursøtsaus, så nå skal tacoversjonen testes.
Med mye fisk i fryseren, må det varieres.
Dette så også godt ut. Med pommes frites inni lompa.
Ja, dette var bare noen av rettene i denne Taco-kokeboka.
Og den har softomslag, slik at den kan ligge på benken og du kan tørke av den, hvis du roter.
Jeg kjenner jeg er helt frelst.
Nå har denne gamle traveren, som jeg er så glad i, fått mange konkurrenter.
Tilbake til virkeligheten.
To dager til med diett.
Enda har jeg ikke lest ut denne, men bare 100 sider igjen.
Det blir mye mat og bøker fremover, for det fyller mye av dagen min.
Men jeg har mange planer fremover.
Om de interesserer andre, vet jeg ikke, men de fyller dagen min.
Og det er faktisk det eneste jeg kan bry meg om.
Jeg må skape dagene så gode som jeg kan.
Og jeg er utrolig takknemlig for at jeg klarer nettopp dette.
I dag