Celebrity Edge, Jan 24,New Zealand, dag 2

Da seiler vi ut fra Sydney på vei til New Zealand.

Dette med innseiling og utseiling er noe av det fantastiske med cruise.

Ut på sjøen med fantastisk utsikt, fint vær og noe godt i glasset.

Det er ferie med stor F

 

 

Slepebåtene er der for sikkerhetens skyld.

De trekker ikke skipet i dag, i følge en intern kilde. Gubben.

Vi går først sideveis ut, så snur vi og setter kursen mot New Zealand.

3 dager i sjøen.

 

Masse folk på dekk.

Forrige gang vi var på Edge, var det kun det halve med passasjerer, etter Coronaen.

Nå er det fullt og det merkes.

Alle vil se utseilingen, men det er fritt for å gå på plasser med færre folk.

 

De vinket til oss fra toppen av broen.

Man får ikke gå over der alene, kun i følge med guider.

En mann på en av småbåtene, dro ned buksa og viste rævva.

Da lærte jeg et nytt ord av naboen, det heter mooning.

 

 

Damene på venstre var ivrige. De var fra England.

Det er også koselig med cruisere. Lett å prate med de fleste.

Hvor er du fra og så videre.

 

 

Farvel operahuset, om 12 dager er vi tilbake.

Det var utrolig fint i Sydney.

En veldig avslappet atmosfære i byen, hyggelige mennesker.

 

Hver gang vi ser nyttårsfyrverkeri fra Sydney, vil vi minnes denne turen.

 

Her er det visst en marinebase.

 

 

 

 

Vi trekte oss tilbake på lugaren.

Gubben prøver australsk øl, Victoria bitter.

Den var visst godkjent.

Da var vi ute på havet.

Vi måtte vente litt på bord i dag.

Jeg sa til hovmesteren at vi brukte ikke bestille bord fordi vi alltid spiste tidlig og da brukte det å være mye ledig.

Da sa hun at her var det helt motsatt av Middelhavet.

Der åpnet de 6, her 5.30 og stenger en halv time tidligere for her nede spiser folk tidlig.

I Middelhavet starter rushet i åttetiden.

 

Vi har en app og der kan vi se hva som er på menyen hver dag.

Vi kan velge buffeten også.

Det er fire hovedrestauranter på Edge, som vi kan velge mellom.

Normandie, Cyprus, Cosmopolitan og Tuscan.

Hver har sine faste spesialretter.

I tillegg er det en klassisk meny, som er den samme for alle, hver dag.

Der er creme brule og New York sterk noe gubben bestiller ofte.

Selv spiser jeg mange kvelder snegler i hvitløksaus, for de smaker himmelsk.

Det har vært på menuen i alle år vi har reist.

I går valgte jeg Normandie.

Det er jo jeg som er matansvarlig og sjef for restaurantvalg.

Gubben går dit jeg bestemmer, så enkelt er det 😀

I tillegg til spesialmenyen og den klassiske, er det også en meny til.

Den er lik for alle fire restauranter men skifter hver dag.

Vil du ha en av spesialrettene fra en av  de andre restaurantene, får du det, hvis du ber om det.

 

Husk:

Dette er maten ombord på Celebrity cruises. Det er slett ikke slik på alle cruiseskip.

På veldig mange skip er det mye mindre variasjon.

Vi bestiller våre cruise hos Tove Nord, i Cruise & travel.

http://www.cruise-travel.no/

Hun svarer på alle spørsmål du måtte ha og hjelper deg å finne rett destinasjon, et skip som passer deg og når det er best å reise.

 

Min favoritt gjennom alle cruise, escargots in garlicbutter.

Så dupper jeg brødet i smøret og det er himla godt.

Jeg har sikkert spist dette 100 ganger.

Gubben er foreløpig på 0.

Av stahet nekter han å smake enda jeg vet at han vil like det veldig godt.

Bakt brie er en rett de har forbedret fra tidligere menyer.

Nå smakte den himmelsk godt.

Dette kommer jeg til å bestille flere ganger.

 

 

Biff sirloin en crûote hørtes godt ut, men denne likte vi ikke noe særlig.

Smakene slo hverandre i hjel og biffen ble på et vis borte.

Blir ikke gjentatt.

Til dessert bestilte jeg ei kule Kiwi sorbet. Den er nydelig.

Gubben gikk for standarden, brulé.

 

Etter middag, måtte jeg hvile og vi sovnet begge to.

Men opp igjen til 10.30 for gubben digger silende disco.

Det kan du se på dette opptaket fra første gangen vi var på det.

Jeg deltar ikke, det blir too much, med musikk i øret, sent på kvelden.

Jeg er nok mest med for hans skyld.

Noen ganger må jo jeg ofre meg litt også.

 

 

Men litt moro er det å se på folk som hopper og danser og synger begeistret høyt, uten at du hører musikken.

Man kan velge mellom tre ulike farger, med ulike sanger.

Du kan bytte mellom de etter eget ønske.

Selv begynte jeg forrige cruise med tedrikking.

I og med at vi har oppgradert drikkepakke, er det meste inkludert.

Jeg forundrer meg nemlig over at så mange elsker te.

Derfor tenkte jeg å være på opplæring og prøve å finne ut hva som er så godt med det.

Foreløpig har alle jeg har smakt, smakt varmt vann med en ubestemmelig smak.

I går prøvde jeg kamillete med sitron.

Smskte varmt vann med et hint av sitron.

Opplæringen fortsetter.

Jeg har nemlig stor tro at kroppen min liker en varisjon av næringsstoffer, derfor tror jeg det er lurt å prøve masse forskjellig.

Dessuten utvikles smakssansene.

Folk er kjempeengasjert, ikke slik som kjedelig meg.

Vi sitter etasjen over dansegulvet.

Vi liker oss i kaffebaren der og har god utsikt.

 

I app-en kan du se de ulike aktivitetene som foregår.

Første dagene er mye smakebiter på hva du kan bestille og betale for.

Massasje og ulike behandlinger er utrolig dyrt ombord, mye dyrere enn hjemme.

 

 

 

Jeg står over det meste.

Jeg vil lese og slappe av.

Gubben foreslo vi kunne være litt inne og snoke litt rundt i dag.

Vi er jo mest ute.

Vi har tre uker her og mange sjødager så fint å variere.

I dag er det deilig temperatur men litt overskyet, så greit å være litt inne også.

Vi hadde ikke smurt oss med solkrem i går så kroppen har godt av litt skygge i dag.

 

Hun er litt utrenet i å skjære brød hun som skar til meg.

Nesten så jeg skulle gjort det selv.

Alle brød stekes ombord og er helt ferske.

 

 

På Celebrity er det stor variasjon.

Noe av det jeg savnet på Royal caribbean sine skip.

 

Pizzadeig

Jeg tror jeg vil ha pizza til lunsj en dag.

På landdager er det kun buffetrestauranten som er åpen.

På sjødager er det flere andre som er åpne og da bil jeg dit.

Buffet er greit nok det men liker også godt ferdige retter.

Nå vil jeg se på app-en hvor jeg skal spise lunsj i dag.

Gidder du ikke velge, går du jo bare dit du vil.

 

Nå sløver vi på balkongen før lunsj.

Jeg har tatt med ned en bayleykaffe med ekstra shot og coffee.

De kommer nok til å lage den uten at jeg trenger å forklare, etter noen dager.

I tillegg har jeg hentet meg en fersk juice, av blant annet rødbeter, jordbær, med mere.

Disse to hører også med til premiumpakken.

Drikke er utrolig dyrt ombord.

Noen drinker er 20 dollar pluss tips, så har man ikke drikkepakke blir det en formue.

Vi hadde klassisk drikkepakke med i prisen, men oppgraderte den for å få alt vi ønsker.

Men alt ombord er dyrt.

Nå skal iPaden legges på lading og jeg tar fri fra skriving.

Er du heldig, får du en rapport fra skipet i morgen.

Gidder jeg ikke, blir det ikke noe, så enkelt er det 😄

 

3 kommentarer
    1. Ååå det er så hyggelig å lese reisebrevene 😊
      Hyggelig ellers også. Gleder meg til å følge reisen. Vi har aldri vært på cruise men har snakket om det.
      God tur videre ❤️

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg