Lørdag og kafedag for pensjonisten.
Kjerringa er med for å lufte seg.
Enda hun helst vil bare sitte i ro.
Hun vet at det ikke er så lurt, så hun prøver å bli med.
Det er jo ikke noe stor fysisk anstrengelse å sitte i bilen og nyte utsikten 7 minutt.
Ikke å drikke en cappuccino heller.
Og igjen traff vi noen vi ikke har snakket med på lenge.
Det er kjempekoselig.
Innom europris og kjøpe kaffe, 1 kartong, 24 pakker, 3 for kr 99,-
Og så hjem igjen.
Det har rimet på marken, men ikke på veiene.
Ser at cruisevenner er ute og cruiser, noen i Middelhavet, noen i Karibien og jeg er litt misunnelig.
Men ikke så mye, for jeg vet at akkurat nå skal jeg være hjemme.
Men det kribler litt og jeg kjenner etter inni meg, om jeg får noen direksjoner på hvor ferden skal gå neste år.
Foreløpig har stemmen vært stille.
Jeg har lyst på 3-4 uker i Altea, men føler det er ikke i år.
I så fall må det dukke opp et supertilbud.
Jeg får vel holde meg hjemme og lage mat, mens gubben er ute på jobb og tjener penger til nye ferier.
I dag skal jeg lage grillspyd av lam fra Jamillas marokkanske mat.
Leseeksemplar fra Aschehoug.
Kjøttet skal marineres og da kan jeg bruke minichopperen min fra Tuppervare.
Jeg hadde i en hvitløksbåt og en chili også jeg.
Må vel være lov med litt egen regi også?
Da er det vel smått nok?
Jeg blandet inn de andre krydderne.
Og jeg gjorde en feil.
Igjen greide jeg å ikke lese oppskriften skikkelig.
Salt og olje skulle blandes inn etter marinering, i det de skulle tres på spyd.
For sent, jeg har hatt det i og det får bli som det blir.
Jeg hadde en pk lammelår som har ligget altfor lenge i fryseren.
Jeg skar av kjøttet men jeg kokte litt kraft på beina, sammen med litt purre, gulrot og selleri.
Når det var kokt, plukket jeg kjøttet av beina og av dette skal jeg en dag senere i uka, lage ett eller annet.
En pastarett kanskje eller en wok? Blir god saus av denne krafta, selv om det er bare liten mengde.
Litt fløte i tillegg, nam.
Jeg skulle lese kjempemye i november.
Tja, blir aldri så mye som jeg tror, men Torhaug er jeg ferdig med.
Skriver omtale i morgen.
Klippfiskboka må få egen omtale også.
I morgen, imorgen, men ikke i dag.
Elven synger deg hjem, leser jeg på senga og er allerede sugd inn i historien etter 35 sider.
I morgen skal jeg finne fiskeoppskrifter til uka som kommer.
Det er jo slike ting jeg gjør, for å fylle dagen min med glede.
Denne har jeg fått fra Frisk forlag og den seiler opp som en kokebokfavoritt.
Men nå har jeg allerede kommet langt på dag.
Nå skal jeg lese i Sjøfareren en times tid og så lage grillspyd.
Jeg tror jeg vil servere de sammen med ris og en frisk tomat, mango, rødløk og avokadosalat.
Resultatet, ja det kommer nok i bloggen en annen dag.
Nå skal jeg nemlig lese.
I dag