GREVINNE OG HOVMESTER-INSPIRERT KYLLINGSUPPE MED KARRI

I vår alles kjære Grevinnen og hovmesteren serveres det Mulligatawnysoup.

Det er en kyllingsuppe med linser og karri, her er min versjon

2 kylling eller høns,2 rød løk, 3 gulrot, hvitløk, 1 purre, 1 paprika, litt spicy pølse som Chorizo,(kan droppes), gule linser,(andre farger kan brukes), 2 ss karri

Kraft, gulrøtter,løk, sellerirot, krydder etter ønske

Kok kraft av 2 kyllinger eller 2 høner

Ha i gulrøtter, sellerirot, løk, timian, pepper

Kok til fuglen er mør og fin, ca 1 time

Dette kan gjøres dagen i forveien, så blir det raskt middag dagen etter

Fall ikke for fristelsen å bruke kyllingfilet, de tåler lite koking før de strimler seg og blir ikke gode


Kraften siles og blir kjempegod

Kokken har kjøpt inn ny mandolin på Eurospar, kr 149,-

Mandolin er flotte greier å kutte grønnsaker med

Eller kanskje ikke for kløner

Gule linser, kokes ca 20 min

Her bruker jeg kniv:)

Masse flotte farger og vitaminer, skal bli gult som solen, husk 4-5 fedd hvitløk

Surr grønnsakene bitte litt, rør inn karrien og la den surre litt. Ha i hvetemel og spe forsiktig med kraften og en boks fløte

Husk salt og pepper

Kylling renses, min ble litt for mye kokt

Ha i kyllingen og suppen er ferdig

Jeg lagde for mye pizzadeig kvelden før og av de trillet jeg ut rundstykker så jeg hadde til suppen

 

KYLLINGGRYTE

Jeg lot være å bruke opp all kyllingen så jeg hadde noen biter igjen

Dagen etter surret jeg champignon, purre,hvitløk, løk og paprika,salt og pepper, strødde på litt mel og spedde med litt kraft jeg også hadde igjen,  og en fløteskvett og vips så hadde jeg kyllinggryte

En grønn salat kuttes og ris kokes

En kyllinggrytemiddag med salat og ris

www.facebook.com/Lillasjel

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg