I vår alles kjære Grevinnen og hovmesteren serveres det Mulligatawnysoup.
Det er en kyllingsuppe med linser og karri, her er min versjon
2 kylling eller høns,2 rød løk, 3 gulrot, hvitløk, 1 purre, 1 paprika, litt spicy pølse som Chorizo,(kan droppes), gule linser,(andre farger kan brukes), 2 ss karri
Kraft, gulrøtter,løk, sellerirot, krydder etter ønske
Kok kraft av 2 kyllinger eller 2 høner
Ha i gulrøtter, sellerirot, løk, timian, pepper
Kok til fuglen er mør og fin, ca 1 time
Dette kan gjøres dagen i forveien, så blir det raskt middag dagen etter
Fall ikke for fristelsen å bruke kyllingfilet, de tåler lite koking før de strimler seg og blir ikke gode
Kraften siles og blir kjempegod
Kokken har kjøpt inn ny mandolin på Eurospar, kr 149,-
Mandolin er flotte greier å kutte grønnsaker med
Eller kanskje ikke for kløner
Gule linser, kokes ca 20 min
Her bruker jeg kniv:)
Masse flotte farger og vitaminer, skal bli gult som solen, husk 4-5 fedd hvitløk
Surr grønnsakene bitte litt, rør inn karrien og la den surre litt. Ha i hvetemel og spe forsiktig med kraften og en boks fløte
Husk salt og pepper
Kylling renses, min ble litt for mye kokt
Ha i kyllingen og suppen er ferdig
Jeg lagde for mye pizzadeig kvelden før og av de trillet jeg ut rundstykker så jeg hadde til suppen
KYLLINGGRYTE
Jeg lot være å bruke opp all kyllingen så jeg hadde noen biter igjen
Dagen etter surret jeg champignon, purre,hvitløk, løk og paprika,salt og pepper, strødde på litt mel og spedde med litt kraft jeg også hadde igjen, og en fløteskvett og vips så hadde jeg kyllinggryte
En grønn salat kuttes og ris kokes
En kyllinggrytemiddag med salat og ris
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Ojjda, så vondt å kutte fingeren slik da! Får håpe det går bra med deg 🙂
Den suppa så veldig god ut 🙂
Tone: hehe, ja typisk meg, det gikk helt fint og suppa er innmari god 😀