Rekesalaten min bruker å være populær. Jeg blir ofte bedt om å ta med den når noen skal ha koldtbord. Hvor oppskriften kommer fra, aner jeg ikke, jeg har brukt den sikkert i 30 år, så det husker jeg rett og slett ikke. Men jeg har ikke funnet på den selv.
Her må man ikke jukse og bruke reker i lake, for det blir slett ikke det samme.
Jeg brukte ca 1,5 l reker med skall, 4 skiver fiskepudding i små terninger og 3 hardkokte egg.
Sausen lager jeg på slump, men brukte ca 1,5-2 pk majones, 3 ss rømme, 1 ss sitronsaft, litt salt og pepper
Rømmen og sitronen gjør at det blir friskere på smak.
Litt arbeid å rense rekene, men det er det verdt, blir veldig god.
10 kommentarer
Nam! Så godt det så ut! 🙂
Ja, den er veldig god 🙂 elisebr:
Det ser skikkelig fristende ut. Skal testes 🙂
Siv Ellen: Ja, den må du teste, skikkelig nam 🙂
Mmmm- snadder! Har aldri prøvd å ha i fiskepudding, men fiskepudding og reker er jo godt sammen! 😀
Skal legge meg på minne. har aldri smakt dette før, med fiskepudding i. men jeg er veeeldig glad i rekesalat og spiser sikkert litt for mye til tider…:)
Og egg 🙂 Tror det er egget sammen med som gjør den så god 🙂 karidansen:
Lager den ikke så ofte, men nyttår og påske som regel og hvis noen bestiller. Ellers kjøpes det på Rema 🙂 maiken:
Å, denne må jeg lage til min mann, han er kjempeglad i rekesalat <3 Tusen takk for supert mat tips, du vet jo fra før at jeg setter pris på din kokebok blogg <3
🙂 kanskje ikke så sunt da, men går an å kose seg litt innimellom 🙂 passion4lifeandtravel: