Marianns ukemeny, nr 2

Lenge siden det har vært noen matblogg fra meg nå, men her kommer noen middagsforslag.

Lørdag: Pitabrød med strimlet svinekjøtt med gyroskrydder og tzatziki

Gyros er gresk og serveres ofte i pitabrød slik som kebab. Krydderblandingen kjøpte jeg på en Asiabutikk, men man kan jo blande den selv hvis man ønsker det. Jeg syntes denne var god. Jeg surret strimlet svinekjøtt og strødde på gode med gyroskrydder. Tzatziki lagde jeg en lettvint versjon av, der jeg raspet en halv agurk, klemte ut det meste av vannet, blandet med litt rømme, 1 fedd hakket hvitløk, litt salt og pepper.

Som tilbehør hadde jeg salat og tomater og rødløk og pommesfrites. Lettvint lørdagskos. Lagd på 15 minutter. Kostet ca 35 kr for en pakke strimlet svinekjøtt på Rema, så totalt kom lørdagskosen på ca kr 70 for to personer.

Søndag: Pinnekjøtt med kålrabistappe

Søndag spiste vi opp restene fra julemiddagen servert med hjemmelagd kålrotstappe og poteter. Enda har jeg pinnekjøtt igjen i fryseren så det blir flere middager, blant annet i påsken. Dette pinnekjøttet er fra Bjorli Fjellmat

http://www.bjorlifjellmat.no/

Mandag: Kveite med poteter og agurksalat

Min lokale Rema 1000 har nå fiskemat fra Ole Løvold og der kjøpte jeg kveite til kr 149,- pr kg i frysedisken. I og med at vi spiser ca en halv kilo, har vi to middager av ei pakke. Jeg passer på at det er 6 biter i pakken, så tar jeg opp tre biter og lar resten ligge i fryseren. Denne dagen brukte jeg tzatzikien jeg lagde på lørdag, istedetfor vanlig rømme.

Tirsdag: Lammekjøtt med poteter og grønnsaker i form

Som regel lager jeg middag på denne måten flere ganger i uken. Det er lettvint og veldig godt. Jeg blander det jeg har av grønnsaker i formen. Lammekjøttet er rester fra lammesteken 1. nyttårsdag. Litt olje,salt og pepper, bland sammen og inn i ovnen, ca 30-40 min, 200 grader

Her har jeg brukt squash, tomater, poteter, sopp og rødløk

Kjempegodt

Onsdag : Fiskeball med poteter og bacon

Fiskeball kjøper jeg også fra Ole Løvold hos Rema 1000 på Åndalsnes. Her har jeg surret litt bacon, løk og gulrot før jeg har latt biter av fiskeball surre sammen med. Det lå noen stakkarslige cherrytomater og vansmektet på benken,så de fikk være med. Serveres med poteter.

Torsdag : Kyllinglår i form

Jeg tyr til ovnsformen igjen. Jeg koker opp bønner og fryser de i små poser. Så er de lettvint å finne frem og bruke når jeg føler for det. Egentlig skulle jeg brukt både bønner og linser og erter mye mer, så det står på huskelisten. Her har jeg blandet løk, søtpotet, sopp, tomater og  litt stangselleri. Krydrer med salt og pepper, og en tørket chili som jeg knuser sammen med. Litt olivenolje

Kyllinglår fra Stangekylling, kjøpt ugått dato til kr 30,- Salt og pepper og tørket persille og kyllingkrydder,( Kjøpt på Oliviers). 200 grader ca 45-60 minutt.

Denne dagen prøvde jeg meg på noe jeg har lenge hatt lyst til å prøve. Squashfritters. Jeg raspet en squash, blandet inn salt og pepper, ett egg, litt mel og raspet ost. Stekte de i rapsolje på pannen.

De ser kanskje mer fristende ut enn de egentlig var. Jeg syntes ikke det var noe suksess. De trekte til seg masse olje og ble ikke det fantastiske tilbehøret jeg trodde de skulle bli. Blir neppe prøvd igjen, da da også tok litt tid å steke de.

Kyllingen hadde nok vært bedre med ris til.

Fredag Bacon med pasta i ostesaus

Jeg fant en pk fersk Rema pasta til kr 10,- og tenkte at det kunne bli fredagsmat denne uken.

Paprika, purre, sopp og en pose ferdigkuttet blomkål(kr 5,-)

Pastaen så fristende ut, men smaken skuffet noe så innmari, smakløs og melete synes jeg.

Den fikk et raskt oppkok sammen med blomkålen

Jeg surret grønnsakene sammen med baconet, rørte inn litt mel og spedde med litt fløte og vann, lot koke noen få minutter og rørte så inn litt ost.

Pastaen ødela litt så det ble ikke den store suksessen dette.

Og vips var uken over. Ikke den mest spennende uken kanskje, men det er litt sånn jeg lager mat. Jeg fyller opp kjøleskapet på lørdag med grønnsaker og andre grunnvarer, plukker med meg det jeg finner av utgått dato som går i fryseren og så blir menyen deretter. Denne uken ble det handlet på en torsdag for jeg skulle være opptatt på lørdag. Men jeg prøver å handle kun en dag i uken.

 

10 kommentarer

Siste innlegg