Dronninga har inntatt tronen.
Puta var visst ikke så verst likevel.
Jeg leter etter julestemningen med å bake brød.
Det er lille julaften og da er det nystekt brød og flatbrød og fenalår til kvelds.
Og vi ventet faktisk til de var stekt med å ete frokost.
Da fikk jeg inn en natt faste også og det skader ikke.
Deigen opp første seg ikke helt eksemplarisk, men det begynte bra.
Men de hevet ikke mye etter at de kom i ovnen, men de har jo hevet mye likevel.
Og gode var de.
Her er oppskriften:
Og så satte jeg på eggkoker
Egg og skinkesalat hører med.
Slike hjemmelagde salater lager man på få minutter.
Jeg ringte svigerdatter og sa vi var i farta, med nystekte brød og da hører jeg en stemme i bakgrunnen! Salat?
Jo da, nystekte brød og eggesalat ble levert.
Så da ble det en luftetur i dag også.
Kjøpte kalkun til nyttår, redd det skulle bli tomt også.
Men nå truer være med å ødelegge for nyttårsbesøket vårt, men jeg krysser fingrene.
Vi får håpe det ikke blir så ille at ikke helikopteret kan hente folk ute på oljeriggene.
Sønnen skal i land 26. desember.
Det er badedag i dag.
Ja, jeg tok en dusj, fuglene får bade alene.
Jeg eksperimenterer litt for tiden.
Plantet 2 purreløkstilker, noen vårløkstilker og noen fedd hvitløk.
Det er gøy å se hvor de vokser. Men……
Nå klarer jeg vel ikke å kaste en eneste stilk heretter.
Hvor mange krukker blir det da?
Sjekk auk-en !
Men dumme meg vettu, husker jo ikke hva som er i hvilken krukke.
Koriander vet jeg og fysj, den smaker ikke godt.
En type ruccolasalat til høyre, den er god.
Og så er det basilikum. Jeg har tre av de.
Men hva det er i den til venstre vet jeg ikke.
Brønnkarse eller oregano.
Jeg har plantet kruspersille også, men den ser ut som bladpersille.
Ser akkurat likedan ut.
De står bak brødene.
Er vi hjemme lillejulaften, da er det lutefisk.
Vi var på rema før helga og jeg sa til gubben at over jula blir det 50% salg på lutefisk.
Det bugnet nemlig i kjøledisken.
Se sa jeg, dette får de aldri solgt.
I dag var det snuse tomt, ikke ei eneste pakke.
Jeg ante ikke at det var så mange lutefiskspisere her.
Og hjemmebakt flatbrød.
Fisken var nydelig. Passe salt, passe dampet.
I dag brukte jeg tuppervareovnsform og den ble super.
Saltet den en time ca, skylte av det meste av saltet og inn i ovnen, 175 grader, ca 45 min, tror jeg det var.
Nå har jeg to som venter på omtale.
Og jeg skulle lese denne, men nå har dagen bare blitt borte.
Denne stakkars takket for seg.
Det er rart den har holdt ut så mange år for planter har det ikke godt her hos meg.
Jeg slenger på en skvett vann innimellom.
Det kan gå uker og det er jo en grense for hvor lenge en kan overleve.
Takk for nå sa jeg
I dag