Så er snart denne helga over også og nå har vi kommet til mars.
Det har pøsregnet her siden i går kveld.
Mars er det vi kaller snømåneden her, men nå kan det se ut som det blir tidlig vår.
Noe vi ikke har noe imot.
Ikke mye snø i fjellet.
Bloggen i månedsskiftet bruker være mest om bøker.
Slik var det nå også.
Bøker lest februar 25, 16 lest, mange lagt bort
Dessuten har jeg ikke orket å skrive om så mye annet.
Formen de siste to ukene har ikke vært noe å skryte av, men i går merket jeg at det begynte å slippe taket og bli bedre.
Nå skal jeg denne uken lytte godt til kroppen og la den få nok hvile, uten å hele tiden føle jeg burde gjort noe.
Men jeg burde egentlig gjøre både det ene og det andre, for det blir ruskete rundt meg når formen er laber.
Fredag var vi en liten tur på butikken.
Jeg skulle ha bacon og pølse, for jeg hadde planlagt å lage potetball i dag.
Jeg fant pølse, nedsatt pris pga dato og to biter indrefilet.
Jeg er av den gjerrige typen som nå betalte 200 kr for den største biten og syntes det er mer enn dyrt nok.
Jeg kjøper aldri biff til gull pris.
Da må det i så fall være en spesiell anledning.
I postkassa lå disse og ventet på meg.
Neste måned blir det en høy stabel nyheter.
Forberedelse matauk.
Klippfisk i vann, forbereder tapas lørdag.
Resten av 2,5 kg-ene, ble pakket i mindre porsjoner og fryst.
Fredag hadde vi Pangpangbiff.
Nå hadde jeg kjøpt chilibønnesaus og nå ble det mye bedre enn når jeg lagde det uten.
https://millasmat.com/middag/pang-panf-biff-dra-dinner-oslo
Jeg ba naboen og hun syntes også det var godt…. Heldigvis.
Dette skal jeg lage flere ganger.
Om kvelden lagde jeg dip og den bli også utrolig god.
Jeg kjørte en avocado sammen med rømme, 1 fedd hvitløk, 1/2 chili, paprikapulver, sitronsaft og litt majones.
salt og pepper selvfølgelig. Når det var most, blandet jeg inn 1/2 boks lettrømme. Lettrømme har jeg vanligvis ikke i hus, men vinterferiegjestene mine kjøpte det og da ville jeg bruke den opp. Pisker man lettrømme, blir den som en suppe, derfor blandet jeg den forsiktig inn.
Smakte fantastisk. Lag dip selv, sier jeg, bruk ikke de posene med alskens tilsetningsstoffer.
Om kvelden så vi den norske versjonen av den svenske, om Vasaloppet. Her birkebeineren.
Den svenske er mye morsommere synes jeg.
Lørdag kom gubben hjem med kgvis med seifilet.
Fiskerne ville gjerne den skulle selges og da fikk jeg jobben.
Jeg la ut på Facebook, men det er jo ikke så mange som ser det der, men i det jeg holdt på å gi opp, kom det ei og kjøpte alt.
Fornøyd kunne jeg overføre pengene til båteier, som ikke har Vipps.
Men jeg ser nå at det var seil jeg prøvde å selge, ikke sei.
Men jeg lurte unna 1 kg til oss selv, så jeg fikk seikarbonader på brødskiva.
Og nok til pålegg og en middag.
Deilig med fiskekaker på brødskiva.
Det var en liten torsk og 2 små rogn også.
Torsken skal vi ha i morgen med spinat og purreløk saus.
Forrige uke gikk ukesmenyen helt skeis, ja ikke det at det gjør noe, men denne uka blir det “spisutavgrønnsakskuffa-meny”.
Det er nemlig en del der som må brukes.
Det må bli smoothie og juice, blant annet.
Og små må jeg bare fortelle om denne høna da, som var ute på tur.
Vi bor jo i ei bygd.
Og fortvilte høner kan vi ikke ha.
Da må man forbarme seg over den og gi den mat og husrom. 😀
Hver gang vi møtes til tapas, må jeg ha med kyllingvinger i tigersaus. Tradisjon.
I tillegg hadde jeg med det jeg kaller klippfisk røre.
Det ble en test til lunsj.
Det heter egentlig Baccalà Mantecato, og er fra klippfiskboken min.
Bordet er dekket og det gjøres klart for servering.
Et flott pyntet bord. De er jo så flinke de andre damene i gjengen. Ikke min sterke side.
Reservetreneren min gjør klar en av sine retter. Laks på nachos.
Men først må vi jo ha sprudlende. Det er ett av høydepunktene.
Ser det ikke fantastisk ut?
Vi digger tapas og planlegger allerede neste, i påsken.
De tomatene for eksempel, så enkelt, men så nydelige de var.
Og focacciaen. Selv om jeg har fått oppskriften, blir ikke min like god.
Jeg ble mett før jeg fikk spist spekemat og ost. Fillern.
Varmmaten var også nydelig..
Skulle trodd det var proffe kokker i aksjon, men bare vanlige husmødre av den gammeldagse typen som liker å lage mat.
Misunnelig?
Jeg får nesten vann i munnen igjen.
Men nå skal jeg lage potetball.
Og så gleder jeg meg til første bok i mars.
I dag
Her var det mye god mat!!!
Potetball må det bli denne uka, her også 🙂