Middagsinspirasjon med handleliste, 4 dager, Pakke nr 1

Sønnen snakket om matkasser her om dagen, for han var lei av å finne på noe til middag.og for moro skyld sa jeg at matkasse kan jeg fikse. Ihvertfall for fire dager. 


Matkasse 4 dager

Handleliste

Torsk

1 boks Skinke

Bacon

Kyllinglår

1 pk Makaroni

1 pk Hønsebuljong

2 pk Sorte bønner

1 Hermetisk tomat

1 Tomatpuré

1 Worchestersaus

1 Griljermel

1 Jasminris

1 Rømme

1 Fløte

1 raspet Ost

1 glass Fetaost

1pk Egg, 12 

Potet

1pk Løk

1 bunt Gulrot

1 pk Persille

1 3:pk Hvitløk

1 Sitron

 2 Salat

Tomater 

1 Agurk

2 Rødløk

1 Loff halvstekt(holdbar, kan stekes ved behov)

Stekepose.

 


Mandag: Skinkegrateng med potet og salat

SKINKEGRATENG

Kok makaroni

Smelt smør, rør inn mel, spe med fløte, vann.

Til litt tykk saus. Rør inn en hønsebuljongterning

Skjær opp skinke. Legg den i ildfast form. Bland med den kokte makaronien. Tøm over sausen.

Rør sammen 3 egg og bland inn. Topp med ost.

Ovn 200 grader, ca 35 minutt.

Kok potet mens formen står i ovnen.

Lag salat

Dressing fra glasset med fetaost

Eventuelt loff

 

 

PANERT TORSKEFILET

Tirsdag: Hjemmelagde fiskepinner, med stekt løk, raspet gulrot, smeltet smør og kokte poteter

Kok potet

Snu fiskestykkene først i mel, så i egg og så i griljermel, salt og pepper

Stek løk mens du forbereder fisken.

Mens fisk steker, rasp gulrot.

Smelt smør i panna etter at fisken er stekt.

 

 

Onsdag: Berits sortbønnegryte

Oppskrift (litt endret), fra: https://beritnordstrand.no/oppskrifter/berits-sorte-bonnegryte

10.02 skiver bacon, finhakket

1. rødløk, hakket

6 pressede hvitløksfedd

4.98 dl kylling kraft

3 dl øko hakkede tomater fra eske/boks

1.98 ss tomatpuré

1.98 ts Worcester saus

1.98 ts chilipulver

4.98 dl ferdigkokte sorte bønner

0.48 ts havsalt

kværnet pepper

Persille

saften av en halv sitron

Garnityr: Finhakket vårløk, rødløk, rømme, revet hard hvitost f.eks. parmesan, fetaost, fritt valg

1.

Skjær bacon i småbiter og stek det i 1 ss smør i en dyp jernpanne eller en jerngryte. Stek på medium temperatur i 5 minutter, til baconet begynner å slippe fett ut i pannen.

2.

Tilsett hakket løk og surr videre under omrøring i 5 minutter.

3.

Tilsett hakket hvitløk og surr videre i 2 minutter.

4.

Løs opp 1 buljonterning i 5 dl kokt vann, om du ikke har kraft. Slå kraften, hakkede tomater, tomatpure, Worcestersaus og chilipulver oppi gryten. Rør inn bønnene og varm opp til kokepunktet.

5.

La gryten småkoke i 5 minutter.

6.

Smak til med salt og pepper og rør inn grovhakket, fersk koriander (persille) og sitronsaft ved servering.

 

Torsdag: Kyllinglår, med ris og salat

Krydre kylling, etter ønske, stekes i stekepose ca 40 min, 200 grader

Kok ris, lag salat

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg