Tortillas med sprøstekt fisk

Bildet over er stjålet fra boken Lises gatekjøkken. På en eller annen måte ser liksom maten til Lise Finckenhagen litt mer delikat ut enn min.

Anmeldelsen av Lises gatekjøkken finner du her:
http://lillasjel.blogg.no/1510002065_lises_gatekjkken_lise_finckenhagen.html

De andre oppskriftene som jeg testet finner du her:
http://lillasjel.blogg.no/1510166609_wraps_med_sweet_chilisvinekjtt_og_spr_grnnsaker.html

http://lillasjel.blogg.no/1510309312_ovnsbakte_stpoteter_med_krydrede_kikerter_fetaost_og_granateplekjerner_i_samarbeid_med_et_andebryst.html

http://lillasjel.blogg.no/1510429079_krydret_lammekjtt_i_pannebrd.html

Men ser nå sprø og fin ut min også, der den får renne litt av seg på et kjøkkenpapir, før servering.

Jeg kastet meg over kokeboken som Lise Finckenhagen har skrevet, Lises gatekjøkken. Font forlag sponset den.  Det er så mange spennende oppskrifter i den boken at jeg bare måtte prøve noen av dem.

En av dem var Tortillas med sprøstekt fisk, en liten vri på fish and chips. Jeg serverte dem med pommes frites til, for jeg var redd det ble for lite mat, men det ble det jo ikke, jeg lagde for mye, som vanlig. Side 182

Jeg har prøvd å lage tortillas fra bunnen av en gang før og mislyktes sterkt. Det var når jeg hadde meksikansk aften.

http://lillasjel.blogg.no/1475412622_meksikansk_aften.html

Jeg strevde så innmari den gangen så jeg var spent. Deigen ble kjempegod å trille ut men når jeg skulle kjevle de, sleit jeg veldig, helt til jeg fulgte rådet i kokeboka om å ha litt olje på benken. Du verden, da ble livet lettere.

Hvetetortilla, ca 16 stk

Dagen etter delte jeg de i bare 12, det ble mer passende for meg.

7,5 dl hvetemel, 1 ts salt, 1 ts bakepulver, 2,5 dl varmt vann og 3 ss nøytral olje..

Arbeid deigen først sammen 1 minutt i en kjøkkenmaskin, skru opp hastigheten, la den gå 3 min til den er blank og smidig. Gå ikke fra maskinen som jeg gjorde, for jeg hørte et brak og den lå plutselig på gulvet. Heldigvis virker den fortsatt, bare sperreknappen på toppen som falt av, så nå går den uten lokk, så det suser etter.

Etter at de er rullet som boller skal de hvile ca 10 min, i en plastpose som er tømt for luft

Ser ikke den proff ut eller? Ja, nesten da. Dette var vel den som så finest ut i utgangspunktet, men er det så nøye om de er rund eller om de er 14 kantet liksom? Stekes 45 sekunder på ene siden, 30 på andre siden i en tørr stekepanne

Fisken deles i biter. I oppskriften står det at 800 gr skulle deles i 4 biter. Men jeg hadde små fileter så jeg måtte gjøre det på min måte.

Nøytral olje til fritering, ca 1 l, jeg brukte ikke så mye

Frityrrøre: Den var så innmari god, så den skal jeg bruke også når jeg har scampi

90gr hvetemel, 60 gr maismel, 3 ts bakepulver, 1 egg, 1 1/4 dl vann, 3/4 dl fløte

Jeg må på jakt etter mer maismel for det har de ikke på alle butikker.

Ekstra tilbehør til servering foreslås:

finstrimlet kål eller salt, gjerne rødkål, chiliaioli, tomatillosalsa, avokado,pico de gallo

Jeg raspet gulrøtter og kål, hakket en chili og litt sylteagurker, som jeg blandet med litt sitron, majones og rømme. Jeg hadde også sylteagurk på toppen, for litt mer syre

Så var det bare å rulle den sammen og gafle i seg. Det var veldig mektig så to sånne biter var nok til en voksen person.

Terningkast 5 fra niåringen om fisken.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg