Innbakt svinekjøtt i sursøt saus, fra boken av Elisabeth Le, Alt asiatisk

Jeg tester fortsatt rettene fra kokeboken av Elisabeth Le, Alt asiatisk.

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Jeg har testet to allerede!

Biff Chop Suey, fra boken Alt asiatisk, Elisabeth Le

Å helledussan, jeg prøver å lage sushi for første gang

Nå testet jeg svinekjøtt i sursøt saus.

Jeg fikk et par ekstra gjester, så jeg måtte dukke ned i fryseren og plukke opp ei pakke kyllingfilet i strimler.

 

Kjøttet marineres og får hvile litt.
Oppskriften får du her:

https://www.altasiatisk.no/2019/07/innbakt-svinekjott-i-sursot-saus/

Dette er jo ikke mine oppskrifter

Jeg er ikke utdannet kokk, bare ei helt vanlig husmor.

Jeg gjør derfor ofte feil.

Den største feilen denne gang var valg av kjøtt.

Jeg brukte strimlet svinekjøtt istedenfor nakkekoteletter i strimler.

Mine biter ble altfor små.

Når jeg hadde vendt de i melblanding, egg og melblanding, ble det mer mel enn kjøtt.

Det kan jeg jo ikke gi forfatteren skylden for.

 

 

 

Jeg synes det ble for lite saus men det kom nok også av at jeg brukte feil kjøtt.

Jeg hadde jo så mange biter.

Kjøttet skal stekes to ganger.

Jeg tenker litt at jeg har aldri brukt så mye olje som i testingen av disse oppskriftene.

 

Kjøttet må kokes i sausen litt så melet trekker til seg sausen.

Alt blandes og får godgjøre seg i sausen.

 

Godt ble det. Enda bedre vil det bli med større biter kjøtt.

Vi spiste opp alt.

6 kommentarer

Siste innlegg