Wraps med sweet chili-svinekjøtt og sprø grønnsaker

Wraps med sweet chili-svinekjøtt og sprø grønnsaker

Bilde  over og oppskrift hentet fra kokeboken Lises gatekjøkken som er sponset av Font forlag.

http://lillasjel.blogg.no/1510002065_lises_gatekjkken_lise_finckenhagen.html

De andre oppskriftene jeg har testet finner du her:
http://lillasjel.blogg.no/1510077514_tortillas_med_sprstekt_fisk.html

http://lillasjel.blogg.no/1510429079_krydret_lammekjtt_i_pannebrd.html

http://lillasjel.blogg.no/1510309312_ovnsbakte_stpoteter_med_krydrede_kikerter_fetaost_og_granateplekjerner_i_samarbeid_med_et_andebryst.html

Jeg har testet 5 oppskrifter fra Lises gatekjøkken og denne var favoritten av de fem.

Superenkel å lage og jeg foreslår glatt å bytte ut fredagstacoen med denne, innimellom for variasjon.

Man kan bruke ferdige tortillalefter, kjøpt i butikk eller lage selv.

Jeg valgte å bruke oppskriften fra boken, men byttet ut 2 dl hvetemel med sammalt fin hvete.

Hvetetortilla, ca 16 stk

 Jeg delte jeg de i bare 12, det ble mer passende for meg.

7,5 dl hvetemel,(eller 5,5 dl hvetemel og 2 dl sammalt hvete, fin) 1 ts salt, 1 ts bakepulver, 2,5 dl varmt vann og 3 ss nøytral olje..

Arbeid deigen først sammen 1 minutt i en kjøkkenmaskin, skru opp hastigheten, la den gå 3 min til den er blank og smidig. Gå ikke fra maskinen som jeg gjorde, for jeg hørte et brak og den lå plutselig på gulvet. Heldigvis virker den fortsatt, bare sperreknappen på toppen som falt av, så nå går den uten lokk, så det suser etter.

Etter at de er rullet som boller skal de hvile ca 10 min, i en plastpose som er tømt for luft

Ha god avstand mellom dem så de ikke klistrer seg sammen. Sug ut luft og knyt sammen eller bruk en klype så lufta ikke kommer til.

Deilige grønnsaker. Jeg brukte flere enn det stod i oppskriften. Jeg lagde også min egen chilimajones. Jeg moste 1 chili, 1 fedd hvitløk og litt persille, sammen med majones og rørte inn litt rømme og litt sitron, bittelitt salt og pepper. I oppskriften var det brukt raspet gulrot, agurker i strimler og hjertesalat.

500 gram strimlet svinekjøtt. Vi var bare to voksne og to bittesmå og spiste opp nesten alt, så jeg ville nok brukt litt mer enn 500 gr til 4 personer.

Her er den sørsøte sausen jeg bruker. Jeg kjøper den i Asiabutikker og synes den er aller best av alle jeg har smakt.

Jeg får vann i munnen, bare ved tanken på hvor godt dette var. Kommer til å bli gjentatt, kanskje allerede nå til helgen, for gubben var ikke hjemme når jeg hadde det første gang. Rimelig mat er det også, for strimlet svinekjøtt koster ikke mange kronene hos Rema. Men man kan jo også bruke kylling eller lam eller biff, alt ettersom hva man liker.

8 kommentarer

Siste innlegg