Bokomtale Svarthuset 

Av og til er jeg heldig og får en bok fra Boklageret, som jeg kan skrive omtale om.

Sist gang fikk jeg Villa Magdalena av Santa Montefiore. Det var ikke en bok jeg ble blåst til himmels av. Omtalen kan du lese hvis du åpner linken under her.

http://lillasjel.blogg.no/1459763325_bokomtale_villa_magda.html

Jeg var derfor spent når jeg fikk denne boken. Jeg er jo ærlig i mine omtaler så jeg skryter ikke av en bok jeg ikke liker bare for å få de gratis.

Svarthuset av Peter May var derimot en stor, fantastisk suksess.

I starten syntes jeg det var litt makabert når undersøkelsen av et mordoffer ble veldig detaljert og tenkte at dette ble nå vel bloddryppende greier, men det ble det ikke.

Det meste av historien var som en vanlig roman. Vi følger etterforskeren Fin Macleod som blir sendt fra Edinburgh ut til øya han er fra, Isle of Lewis i Hebridene. Mesteparten av boken omhandler hans historie og den fanger meg. Jeg har aldri lest en bok fra Hebridene før og beskrivelser av steder og landskap og innbyggerne der ute, var ganske så spennende.

Han blir sendt til øya fordi det er blitt begått et annet mord på fastlandet og mordet på hjemstedet, har mange likhetstrekk til dette mordet og man er redd det er en seriemorder på gang.

Vi får også følge tradisjonen med turen til klippeøya an Sgeir, fuglefjellet ute i Atlanterhavet der en gruppe menn bor i ca 14 dager og fanger gugaer, havsulekyllinger. Når de bor på øya er det som foregår der en hemmelighet som aldri blir snakket om når de kommer i land.

Boken er også interessant når det gjelder temaet dissosiering. Det vil si at barn som opplever vonde ting i barndommen, distanserer seg så mye fra det som skjer at de rett og slett ikke husker at det har skjedd. Litt etter litt får vi innblikk i Fins historie.

De siste 150 sidene ble lest i ett for jeg greide ikke å legge fra meg boken. Jeg måtte bare ha mer og mer. Ingen kan klare å forstå på forhånd hvilke hemmeligheter vi får ta del i og jeg skal slett ikke røpe noe her. Men dette er en must for alle som elsker bøker, også de som ikke liker krim. Hvis beskrivelsen av liket blir for makabert, så hopp over det. Slett ikke nødvendig å få med alle de detaljene hvis du er litt sart.

Dette er første boken i en trilogi og jeg må si at jeg gleder meg til fortsettelsen, for boken var veldig bra skrevet. Slaktingen av ungfugl kan vel diskuteres og jeg er ikke ute etter noe diskusjon om det her. Jeg har bare lest at det foregår og viser til det.

https://nn.wikipedia.org/wiki/Sula_Sgeir

Filmklippet i linken under viser i bilder slik det ble forklart i boken at det foregikk.

https://vimeo.com/ondemand/gugahunters


 

Svarthus

https://no.wikipedia.org/wiki/Svarthus

 www.facebook.com/Lillasjel Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

frodith

08.04.2017 kl.19:37

Deilig når man finner sånne bøker man vil ha FLERE av...og det FINNES flere :-)

Mariann Sæther Tokle

09.04.2017 kl.19:07

frodith: Jepp, vet ikke om de er oversatt til norsk enda, men jeg har noen på lur mens jeg venter :)

Skriv en ny kommentar

Mariann Sæther Tokle

Mariann Sæther Tokle

56, Rauma

Ja, hvem er jeg? Evig ung gudinne fra Isfjorden, født i Romsdalen, mellom de høye fjell. Jeg er innmari nysgjerrig på livet og elsker å lære. Jeg blander meg inn i alle samtaler, prater i munnen på deg, er kritisk og belærende, men har et hjerte av gull og mener bare godt med det jeg gjør. Jeg er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan se, og healing, meditasjon og tankens kraft er temaer som opptar meg mye.Jeg er ingen lege eller psykolog og det jeg deler er kun fra eget hjerte. Alt jeg skriver, skriver jeg egentlig til meg selv, men hvis andre også kan ha glede av det, er jeg takknemlig for det. Jeg tror aldri at jeg vet noe bedre enn noen annen og alle må følge sitt hjerte og hva de mener er riktig. Elsker å møte mennesker, enten det er et tilfeldig møte på et fly eller gode venner over et glass vin. Favoritthobbyer ellers er å lese bøker, spille pcspill og reise. Er og ivrig forkjemper for heimelagd mat. Jeg prøver å få med link til bilder og tekster som ikke er mine egne og jeg spør også om tillatelse før jeg deler. Har jeg delt noe jeg ikke bør dele, tar jeg takknemlig imot tips om det. Lillasjel er også på Facebook. Skriv Lillasjel i søkefeltet og dere finner meg.

Kategorier

Arkiv

hits