KJØTTPUDDING MED SPENNENDE FYLL

Av og til får jeg noen ideer som må prøves ut

Jeg hadde liggende en pk med kjøttdeig av svin og storfe

Deigen spes på vanlig vis,  med 2  egg, salt og pepper,1 toppet ss potetmel og litt fløte og vann, spes sakte til en litt løs deig

Vær litt forsiktig med saltet, for både pølsen og osten inneholder mye salt, men litt må vi ha for å binde deigen, så en ts er nok

1 purreløk, 2 ss soltørket tomat, 2 fedd hvitløk, en halv fetaost, en bit spicy pølse

Purre kuttes, først på langs og så i små biter, da går det med racerfart. Her skal det gå unna

Surres aldri så lite. Hvis man ikke surrer  først, vil det danne seg små hull inne i kjøttpuddingen, for purre og løk inneholder vann og når den blir borte, dannes det hull. Derfor er det lurt å surre den litt først før man har den i deigen. Jeg er heller ikke så glad i å tygge rå løkbiter så det unngår man også når man surrer den raskt i litt olje først

Sammen med litt soltørket tomat og hvitløk

Spansk Salchichonpølse, chorizo eller annen type spekepølse kan også benyttes eller glemmes, skjæres i små biter

Det hvite er fetaost

Fyllet blandes inn i deigen, pølsen og fetaosten har ikke vært varmebehandlet

Jeg sprinklet litt olivenolje på toppen før jeg tømte den over i Tupperwareformen og stekte 180 grader  45-60 min

Sausen er kraften som dannet seg i formen ved stekingen.

 

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

7 kommentarer

Siste innlegg