FISK I GOD FORM ETTER NYTTÅR

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

 

Etter nytt år har man lyst på noe lettere mat, særlig når man i tillegg har hatt en av de derre julesykene som florerte

Utgangspunktet mitt var derfor at jeg ville ha fisk i hvit saus

Fisken lå  i fryseren, torskefilet fra 3 kgs kartong på Rema 1000, singelfryste, uheldigvis med noen bein

Grønnsakskuffen så sånn ut. Like slapp og uryddig som både huseier og huset ellers. Jeg hadde jo ikke orket på butikken og det orket jeg ikke i dag heller

Vareopptelling en slunken halv rød paprika, 7 cm gulrot, litt svart på spissen, 2 tomater, en hel purre og to rødløk

Se der ja, her kunne det bli godsaker.

Gulroten og paprikaen fikk et spaopphold med litt trimming av døde partikler, tomatene og purren hadde holdt formen fint i julen og rødløken fikk lov til å ta ferie en stund til for de var i kjempefin form

Derimot lå det der en stor kålrot som hadde overlevd pinnekjøttet. Beklager å si men den måtte slankeopereres så det ble mye mindre igjen av den.

Derfor endte vi opp med 5 cm gulrot, litt paprika,2 tomater, en purreløk og en del kålrot

Lekre friske grønnsaker, flott ja:)

Et stk åpnet en stund skinke, her er det bare fantasien som råder, masse pålegg kan brukes eller droppes

Fisken strimles, saltes og pepres og legges på toppen av grønnsakene

Spekeskinken fordeles over

Vi lager hvit saus av en klatt smør som smeltes, rør inn like mye mel, ca 50 gr av hver. Spe med litt fløte eller melk. Sausen skal være tykk, for fisken har mye vann og vanner ut sausen

Ost på toppen og inn i ovnen. 200 grader ca 30 min. Disse ovnstidene mine er aldri helt til å lite på, stol heller på deg selv og sjekk innimellom om grønnsakene er mye og fisken kokt:)

Ble servert med dampede mandelpoteter

Godt var det ja:)

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20561980)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20561980)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20561980)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20561980)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg