Jamie Ford, Kjærlighet og andre trøstepremier

Jamie Ford, Kjærlighet og andre trøstepremier

Forfatteren bak Hotellet på hjørnet av bitter og søt, har gjort det igjen, skrevet en nydelig roman om et trist tema. Romanen er bygget på en sann historie. Den vil varme deg i dypet av din sjel, står det bak på boken og det gjorde den sannelig.

Det er en sånn bok som når du har lest noen linjer, er det som du synker enda lengre ned i stolen og det unnslipper det et takknemlig sukk av lykke fordi du vet at du står foran en nydelig leseopplevelse og du kjenner deg så lykkelig fordi du er en av de som elsker å lese og som har alle de følelser som skal til, for å nyte opplevelsen.

Sitat:

De gikk i timesvis, Og Yung måtte ta to skritt med de små beina for hver av deres ene, og han strevde for å holde følge. De var som en sideelv av tristhet som rant sammen til en stadig større strøm av flyktninger, som ble til en flom av menneskeheten, på vei bort fra lyden av torden fra skyfri himmel.

Sideelv av tristhet, han skaper sånne vakre bilder med ordene sine.

Men han har også humoristiske betraktninger:

Sitat:
Enn så lenge var flere av Gibson-jentene atskillig mindre ivrige på å bli kjørt i bil. De hadde lest artikler i respektable magasiner om den kjensgjerningen at det å kjøre i så høy hastighet – så fort som tretti kilometer i timen –  faktsisk kunne utløse psykiske lidelser, nervøs eksaltasjon og problemer med blodomløpet hos kvinner. Andre artikler igjen satte spørsmålstegn ved hvorvidt det var anstendig at en mann og en kvinne kjørte sammen i en automobil.

Eksaltasjon var et fremmedord for meg:
Eksaltasjon, sinnsstemning preget av overdreven lystighet, ekstatisk glede og optimisme langt utover det som er vanlig for en person.

Og har du ikke lest Jamie Fords tidligere utgivelser så anbefaler jeg de. Hotellet på hjørnet av bitter og søt er best synes jeg, men jeg likte også godt den som het Sanger til Willow Frost, men ble omdøpt til Den kinesiske sangerinnen.

Jeg gleder meg allerede til Jamie Fords neste. Og er litt trist fordi jeg må si farvel til Ernest og Gracie.

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Gyldendal, som også har sponset boken.

https://www.gyldendal.no/Skjoennlitteratur/Romaner-og-noveller/Kjaerlighet-og-andre-troestepremier

For tolv år gamle Ernest Young virker det som en gave da en veldedig forening lar ham få dra på verdensutstillingen. Men det er ikke lenge han rekker å glede seg over de eksotiske utstillingene, fyrverkeriene og pariserhjulene før han forstår at det faktisk er han som er premien. Den foreldreløse, halvt kinesiske gutten oppdager til sin forskrekkelse at han skal loddes ut «en sunn gutt til et godt hjem». Velgjørerne hadde imidlertid ikke regnet med at det var byens bordellmamma som skulle trekke vinnerloddet.

En hjertevarm roman inspirert av den sanne historien om en tolv år gammel gutt som ble loddet ut som premie på verdensutstillingen i Seattle i 1909. Jamie Ford byr på et fargerikt persongalleri, fascinerende historiske skildringer og tanker om moral, raseforhold og kultur som gir en dypt berikende leseopplevelse.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg