Høstgryte med røkte nakkekoteletter og gresskarsuppe

 

De som følger meg, vet at jeg maser om å spise variert.

Berit Nordstrand liker jeg å følge, for jeg synes hun sier mye bra og jeg lærer mye av henne.

Jeg prøver nå i høst å spise mer grønnsaker.

Jeg er også opptatt av farger, både energien i fargene,men også i kostholdet.

Det er viktig å spise grønnsaker i alle farger.

Forrige uke lagde jeg rød suppe, veldig rød til og med, rødbetsuppe.

 

http://lillasjel.blogg.no/1424973853_rdbetsuppe.html

 

Denne uken slo jeg til med en knallgul suppe, gresskarsuppe. Den ble god den også.

Ser det ikke fantastisk ut. Gresskar, løk, gulbeter, gulrøtter, frossen spinat, bladpersille, søtpaprika og en hønsebuljongterning. Kokes i litt vann ca 30 min, moses med stavmikser, smaktilsettes med salt og pepper.

Jeg toppet den med and, cashewnøtter og granateplekjerner fra lørdagens middag og da ble det fullverdig middag for meg denne dagen.

http://lillasjel.blogg.no/1536433317_lrdagskos.html

Jeg lager en stor porsjon suppe, som bildet av kasserollen viser, og så spiser jeg suppe til lunsj flere dager etterhverandre. Den står seg en ukes tid i kjøleskap.

 

Hjemmelagd pesto lager man lett hvis man har en blender. Basilikum, pinjekjerner, hvitløk, parmesan, litt salt og pepper, olivenolje.

Kjempegodt tilbehør, kan brukes på nesten alt, som her i suppa som på leverpostei eller knekkebrød med kjøttpålegg, ja på alt mulig unntatt søtt pålegg kanskje 🙂 Jeg liker å fryse pestoen i små plastbokser.

For variasjon, kan man bruke persille istedetfor basilikum, valnøtter, cashewnøtter, mandler, osv

 

 

Høstgryte med røkte nakkekoteletter. Jeg har ikke spist røkte nakkekoteletter før, bare vanlige svinekoteletter. Det var veldig godt. Å lage en sånn gryte er veldig fint, for det er lettvint og i og med at alt er kokt i kraften får man ekstra god smak.

Og kraften, ja den blir til linsesuppe over helga.

Poteter, kål, gulrot, gulnepe og løk settes til koking. Salt og pepper. Jeg bruker ofte peppermix, for det er en blanding av ulike krydder, ikke bare pepper. Det er også litt kajennepepper i den, som setter en ekstra kick på smaken.

Nakkekotelettene deler jeg i to og bruner lett, før jeg legger de på toppen og lar de dampe sammen med de gode grønnsakene til poteten er kokt.

Fy fillern, det ble godt. Dampende varm høstgryte med masse gode smaker.

 

6 kommentarer

Siste innlegg