hits

Da ble det grillfest i 2018 også.

Marinert ørret. Marinade av olivenolje, sitronsaft, persille, hvitløk, chili, litt krydret soyasaus og søt soyasaus, pepper

 

Nakkekoteletter marinert i olivenolje, persille, natvigs blandede, gastromat, rødvinseddik, pepper

Kryddersmør: smør, basilikum, persille, soltrørket tomat, hvitløk, ørlitt chili, bittelitt karri, pepper, sitron. litt salt

Kyllingen er snittet på skrå, fylt med en blanding av soltørket tomat, Parmesan, persille, hvitløk, chili, basilikum, salt og pepper. Toppet med mozarella og pesto. Jeg lagde pesto av restene av basilikum og persille, blandet med hvitløk og litt parmesan. Når jeg lager mat til grill eller tapas og den type mat, bruker jeg samme ingrediensene så jeg bruker opp det jeg har kjøpt, istedetfor å kjøpe masse forskjellig og bruke litt og sitte igjen med rester som blir kastet.
Denne kyllingretten på grillen ble smasking god. Ideen er hentet fra Coop Mega sine sider på facebook.

Grønnsaker: soltørket tomat i bunn med litt av oljen, rødløk, champignon, paprika og tomat, salt og pepper.

Scampi, rå som jeg renset, paprika, rød løk, tomat, persille, hvitløk, chili, salt og pepper. Ble fordelt i 10 aluminiumspakker. Neste gang skal jeg lage større pakker, for alle likte disse godt.

Tilbehør var poteter stekt i ovn og grov foccacia, som kunne vært hevet litt lenger, for den var litt flat men god på smak. Oppskriften fant jeg her:
http://birthesrom.blogspot.com/2014/03/tacograteng-og-grove-foccaicha.html

Bordet er dekket, klart for gjester. Vi var hos naboen og stjal utebordet deres for vårt ble litt for lite. Sånn er det på landet der låner vi av hverandre.

 

Tone og Heidi lager velkomstdrink, frosne jordbær, appelsinjuice, honning, prosecco, nam nam.

Endelig grillfest igjen og endelig finvær når vi har grillfest og endelig nydelig jordbærvelkomstdrink.

Endelig mat og vertinnen er sliten men fornøyd med dagen og kvelden og takknemlig for å være en del av denne gjengen. Mange av oss har vært venner siden barneskolen, men alle har vært venner over 30 år, og det er jo rart for vi er jo bare ca 40 år, tror vi selv ihvertfall.

Tidligere grillfester

I 2016 var det reprise på været fra 2014
http://lillasjel.blogg.no/1467632194_samle_venner_til_fest.html

I 2014 var det regnvær
http://lillasjel.blogg.no/1408693477_22082014.html

2012:

http://lillasjel.blogg.no/1339238129_grillparty.html

 

www.facebook.com/Lillasjel Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 kommentarer

Ligaya

01.07.2018 kl.11:43

Så koselig. Masse god mat, mange venner ig fint vær:)

Mariann Sæther Tokle

01.07.2018 kl.11:47

Ja, helt fantastisk, takknemlig :) Ligaya:

01.07.2018 kl.11:53

Takk for kjempekoselig kveld. Gleder meg allerede til neste år 😎

Mariann Sæther Tokle

01.07.2018 kl.14:52

Blir mye moro før den tid :) Anonym:
Så koselig å samles slik - gode venner gjennom mange år, som du skriver her. Det er noe godt ved det. Gode venner, som kjenner ens fortid - samles for god mat og drikke og samtaler og latter :-)

Herlig!!!

Og den jordbærdrinken hørtes fantastisk ut!!!

Mariann Sæther Tokle

01.07.2018 kl.22:23

Ja, det er herlig. Vi møtes 4-5 ganger i året og vi drar til syden sammen. :) Etdiktomdagen:

frodith

01.07.2018 kl.19:55

Det så koselig ut da :-)

Mariann Sæther Tokle

01.07.2018 kl.22:22

Ja, det var det !) frodith:

Vera Lynn

03.07.2018 kl.10:43

Så koselig å samles sånn, og all den gode maten da... Jeg blir jo helt sulten jeg, enda jeg akkurat har spist ;o))

Mariann Sæther Tokle

03.07.2018 kl.13:45

Ja, det er koselig og det er viktig å møtes og man må være takknemlig for å ha så mange gode venner rundt seg :) Vera Lynn:

Skriv en ny kommentar

Mariann Sæther Tokle

Mariann Sæther Tokle

57, Rauma

Ja, hvem er jeg? Evig ung gudinne fra Isfjorden, født i Romsdalen, mellom de høye fjell. Jeg er innmari nysgjerrig på livet og elsker å lære. Jeg blander meg inn i alle samtaler, prater i munnen på deg, er kritisk og belærende, men har et hjerte av gull og mener bare godt med det jeg gjør. Jeg er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan se, og healing, meditasjon og tankens kraft er temaer som opptar meg mye.Jeg er ingen lege eller psykolog og det jeg deler er kun fra eget hjerte. Alt jeg skriver, skriver jeg egentlig til meg selv, men hvis andre også kan ha glede av det, er jeg takknemlig for det. Jeg tror aldri at jeg vet noe bedre enn noen annen og alle må følge sitt hjerte og hva de mener er riktig. Elsker å møte mennesker, enten det er et tilfeldig møte på et fly eller gode venner over et glass vin. Favoritthobbyer ellers er å lese bøker, spille pcspill og reise. Er og ivrig forkjemper for heimelagd mat. Jeg prøver å få med link til bilder og tekster som ikke er mine egne og jeg spør også om tillatelse før jeg deler. Har jeg delt noe jeg ikke bør dele, tar jeg takknemlig imot tips om det. Lillasjel er også på Facebook. Skriv Lillasjel i søkefeltet og dere finner meg.

Kategorier

Arkiv