hits

Pasienten, Trude Teige

Da har jeg lest min første krim av Trude Teige, nemlig Pasienten.

Boken er lettlest og den er fengende. Ikke for mye dilldall, akkurat slik jeg liker en krim. Akkurat passe spennende til at man ikke helt klarer å løse gåten, selv om jeg skjønte det litt før slutten. Det er viktig serru for da blir man så kry.

Handlingen er lagt til øyene på Sunnmørskysten. Jeg syntes det var litt spennende å lese om forskningen som har pågått og metoder som ble brukt i psykiatrien. Jeg vil ikke røpe mer av innholdet enn det som står på boken.

Pasienten anbefales til alle som liker spennende krim uten bloddryppende og makabre beskrivelser.  Jeg kommer til å lese flere krim av Trude Teige.

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Aschehoug, som også har sponset boken

http://www.aschehoug.no/

Han kalte seg Krøsus og var psykiatrisk pasient på Dikemark nesten hele livet. «De dreper pasienter
her,» er det siste han hvisker før han dør i 1993. En av de få han hadde kontakt med, var lille Julia.
I 2002 forsvinner 18 år gamle Julia fra hjemstedet sitt, en liten bygd på Sunnmørskysten.
I 2006 skjer det et drap som kaster nytt lys over Julias forsvinning, og over det som foregikk på nervesanatoriet der hun bodde.
Kajsa Coren dekket Julia-saken som journalist. Nå får hun en privat forespørsel om å se på forsvinningen på nytt. Hun havner midt i en etterforskning som både omfatter et ukjent Munch-maleri og psykiatriske eksperimenter som ikke tåler dagens lys
.

Hvis du vil lese litt om hva som inspirerte Trude Teige til å lese boken kan du klikke på linken under.

http://trudeteige.no/forfattaren/

www.facebook.com/Lillasjel Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

Ja den ar jeg lest :-D

Mariann Sæther Tokle

14.03.2018 kl.09:04

Ja det var vel nesten hjemme for deg :) Etdiktomdagen:
Ja mye kjent av steder, og egentlig til tider litt forvirrende med tanke på stedsnavn og slikt.......hehehe men bra bok da :-)

Mariann Sæther Tokle

14.03.2018 kl.12:02

Stedene var oppdiktede navn? Etdiktomdagen:

Skriv en ny kommentar

Mariann Sæther Tokle

Mariann Sæther Tokle

57, Rauma

Ja, hvem er jeg? Evig ung gudinne fra Isfjorden, født i Romsdalen, mellom de høye fjell. Jeg er innmari nysgjerrig på livet og elsker å lære. Jeg blander meg inn i alle samtaler, prater i munnen på deg, er kritisk og belærende, men har et hjerte av gull og mener bare godt med det jeg gjør. Jeg er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan se, og healing, meditasjon og tankens kraft er temaer som opptar meg mye.Jeg er ingen lege eller psykolog og det jeg deler er kun fra eget hjerte. Alt jeg skriver, skriver jeg egentlig til meg selv, men hvis andre også kan ha glede av det, er jeg takknemlig for det. Jeg tror aldri at jeg vet noe bedre enn noen annen og alle må følge sitt hjerte og hva de mener er riktig. Elsker å møte mennesker, enten det er et tilfeldig møte på et fly eller gode venner over et glass vin. Favoritthobbyer ellers er å lese bøker, spille pcspill og reise. Er og ivrig forkjemper for heimelagd mat. Jeg prøver å få med link til bilder og tekster som ikke er mine egne og jeg spør også om tillatelse før jeg deler. Har jeg delt noe jeg ikke bør dele, tar jeg takknemlig imot tips om det. Lillasjel er også på Facebook. Skriv Lillasjel i søkefeltet og dere finner meg.

Kategorier

Arkiv