Spareribs eller svinesteik koser seg sammen med gode venner i ovnsvarmen

Middag i ovnsform er noe jeg digger. Å kaste alt opp i en form og deretter kose meg med familien til maten er ferdig, ja det er supert. Og lite oppvask etterpå. Man tar hva man har i kjøleskapet, her poteter, gulrot, løk.litt olivenolje

På toppen legger jeg marinerte spareribs, 200 grader ca 30 min, så snuer jeg spareribsen og lar de få ca 10-15 min til.

Deilig mat. Kraften fra kjøttet blir jo kokt inn i grønnsakene og gir god smak.

En annnen gang var det ei svinesteik som fikk komme inn i varmen sammen med poteter og gulrøtter. Har du lettkokte grønnsaker som blomkål og broccoli, må du ha i de litt senere så de ikke blir overkokt. All slags rotgrønnsaker passer fint, samt paprika, tomater med mere

Steika la jeg på toppen. Den var ikke så stor, så den ble vel stekt på ca en time, til en og en halv. Jeg bretter ned surringen, ruter opp svoren så den kan bli sprø. Når jeg tok maten ut av ovnen, skar jeg svoren av og la den noen få minutter under grillen.

Man bør bruke kjøtt som tåler litt steking. Vil du bruke kyllingfileter, bør du ikke ha dem der så lenge. Da er det bedre å surre de litt i panna og la de få noen minutter i ovnen til slutt.

Det bruker å fungere, men denne gangen glemte jeg av den, så den ble mørk brun og det er ikke godt 🙂

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg