Heksen, Camilla Läckberg

Camilla Läckberg er endelig ute med ny bok, Heksen.

Jeg har lest alle hennes bøker og sett alle filmene og liker de svært godt, både bøker og filmer. Det er lettlest, god krim.

Heksen er etter min smak den aller, aller beste av de alle.

Den har mange sider, over 600, men den er så fengende og lettlest og spennende at det ble sene natten i natt. Jeg greide ikke å legge den fra meg. Fra første til siste side var jeg fanget i handlingen. Og for en handling. I starten sukket jeg litt, for det var så mange personer å forholde seg til. Vi følger søstrene Elin og Britta på 1600 tallet, vi følger etterforskingen av Stelladrapet, drapet på en liten pike for 30 år siden der to unge jenter tilstod men trekte så tilståelsen og vi følger etterforskingen av det som er et nytt barnedrap. En ny liten pike på samme alder, som bor i samme huset som Stella bodde blir funnet drept på samme åsted som Stella.

Vi får følge mange menneskeskjebner underveis i boken og mange temaer, som mobbing og rasisme og heksebrenning.

Jeg synes Camilla Läckberg skriver drivende godt om alle temaer hun tar opp og når man bare blir kjent med det store persongalleriet, går det fint. Og jeg klarer ikke å gjette sammenhengen før vi får den servert.

For deg som elsker krim, må dette være en av de bøker man bare må lese og jeg gleder meg til filmen kommer, for det går jeg ut fra den gjør.

Boken er sponset av og bilde og tekst er hentet fra http://www.gyldendal.no/

Når fireårige Linnea forsvinner fra en gård rett utenfor Fjällbacka, vekkes onde minner til live. Tretti år tidligere forsvant fire år gamle Stella fra den samme gården, og to tretten år gamle jenter ble anklaget. Domstolen fant dem skyldige, men på grunn av sin unge alder slapp de fengsel. Den ene av dem har siden levd et stille liv i Fjällbacka. Den andre er tilbake for første gang siden hendelsen, nå som berømt skuespiller.

Innbyggerne i Fjällbacka stiller opp i manngard for å lete etter Linnea, og til slutt finner de henne. Naken, ved nøyaktig samme skogstjern der den første jenta ble funnet.

Patrik Hedström og hans kollegaer spør seg om det kan være en sammenheng mellom de to drapene. De får Erica Falck, som allerede er i gang med en bok om den gamle saken, til å hjelpe seg. Etterforskningen river opp mange gamle sår i det lille samfunnet. Ryktene spres og innbyggernes redsel for det ukjente får fryktelige konsekvenser.

Heksen er Camilla Läckbergs tiende bok om Erica Falck og Patrik Hedström i Fjällbacka.

www.facebook.com/Lillasjel Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 kommentarer

Min matgale verden

15.10.2017 kl.20:28

Åååå, så kult du har blitt sponset! :) Elsker Heksen. Har enda litt igjen av den på lydbok. Koste meg virkelig når jeg i sommer gikk rundt på Gotland med heksen på øret :)

Mariann Sæther Tokle

15.10.2017 kl.20:53

Ja, får en del bøker fra forlagene til anmeldelse så det setter jeg stor pris på og heksten var dritspennende :) Hørte den på svensk du da? Jeg så reprisen i helgen fra når du bakte kake med sjel :) Jeg har enda ikke bakt den, er litt flau, men baker sjelden kaker :)Min matgale verden:

Min matgale verden

16.10.2017 kl.05:46

Ja hører på svensk, mye billigere. Så gøy! Det var kaken din det. Men du behøver ikke bake den, jeg bakte den jo til deg, på sjel-lig vis hehe

Mariann Sæther Tokle

16.10.2017 kl.09:34

Jeg kan ikke høre på lydbøker, blir sint, for de leser ikke slik at hjernen min følger med :) Jo hadde jo vært kjekt å smake den med magen også :) Min matgale verden:
Tusen takk for boktipset :-) Jeg liker også camilla Läckberg sine bøker :-) Den skal jeg kjøpe!!

Mariann Sæther Tokle

16.10.2017 kl.09:33

Ja, den var veldig spennende ;)Etdiktomdagen:

Skriv en ny kommentar

Mariann Sæther Tokle

Mariann Sæther Tokle

57, Rauma

Ja, hvem er jeg? Evig ung gudinne fra Isfjorden, født i Romsdalen, mellom de høye fjell. Jeg er innmari nysgjerrig på livet og elsker å lære. Jeg blander meg inn i alle samtaler, prater i munnen på deg, er kritisk og belærende, men har et hjerte av gull og mener bare godt med det jeg gjør. Jeg er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan se, og healing, meditasjon og tankens kraft er temaer som opptar meg mye.Jeg er ingen lege eller psykolog og det jeg deler er kun fra eget hjerte. Alt jeg skriver, skriver jeg egentlig til meg selv, men hvis andre også kan ha glede av det, er jeg takknemlig for det. Jeg tror aldri at jeg vet noe bedre enn noen annen og alle må følge sitt hjerte og hva de mener er riktig. Elsker å møte mennesker, enten det er et tilfeldig møte på et fly eller gode venner over et glass vin. Favoritthobbyer ellers er å lese bøker, spille pcspill og reise. Er og ivrig forkjemper for heimelagd mat. Jeg prøver å få med link til bilder og tekster som ikke er mine egne og jeg spør også om tillatelse før jeg deler. Har jeg delt noe jeg ikke bør dele, tar jeg takknemlig imot tips om det. Lillasjel er også på Facebook. Skriv Lillasjel i søkefeltet og dere finner meg.

Kategorier

Arkiv

hits