Flere middager av en svinesteik og et blomkål og litt til

Her en søndag hadde jeg tatt opp av fryseren en svinesteik. Kjøpt for 60 kroner fordi den gikk ut på dato. Jeg hadde noen grønnsaker som burde brukes ganske så snart. Jeg hadde 5 gulrøtter, 1,5 blomkål, 2 løk, en bit kålrot,  3 champignon, litt frosne erter, makaroni, fløte.

Av dette lagde jeg i løpet av en times tid:

Gryterett med surret svinekjøtt, løk, gulrot, sopp, erter, ostesaus. Servert med kokte poteter. Ris ville også vært godt eller spise den som den er, uten noe mer.

Det ble søndagsmiddagen til meg og gubben, pluss lunsj til meg dagen etter.

Lapskaus med svinekjøtt, gulrot. løk, kålrot, makaroni, brun saus

Blomkålsuppe

Jeg skar svinesteika opp i biter og surret den i to omganger.

Det første kjøttet jeg stekte, fikk surre litt sammen med gulrot, champignon, løk, før jeg hadde på litt vann og lot det koke noen minutter, 15 kanskje. Samtidig kokte jeg noen poteter. Jeg tømte så kjøtt/grønnsaker opp i en sil,  så jeg fikk de delt fra kraften. Jeg smeltet litt smør, rørte inn mel og lagde så saus av kraften pluss litt fløte. Når den hadde kokt noen minutter, hadde jeg i kjøttet/grønnsakene og noen blomkålbuketter. Etter noen minutter rørte jeg inn noen skiver ost og  noen grønne erter. Smakte til med salt og pepper.

1 blomkål ble til hjemmelagd blomkålsuppe.

http://lillasjel.blogg.no/1337330049_gammeldags_hjemmelage.html

Bakerst til venstre, blomkålsuppen. Foran gryteretten. Til høyre står ingredienser til lapskaus mens sausen brunes og får koke litt.

Blomkålsuppen er her ferdig. Det er gryteretten med ostesaus også.

Brun lapskaus som vi spiser senere i uken.

Flere middager til ca 120 kr

4 kommentarer

Siste innlegg