Marianns ukemeny nr 4


En lørdagshandel kan være svært så innbringende. Jeg kjøpte 4 store pakker nakkekoteletter for 60 kroner for 2 kg. I tillegg  3 roastbiff for 40 kr pr stk.

Fantastisk å kunne putte i fryseren.

Lørdag: Pizza med skinke og pepperoni

Lettvint pizza i dag med skinke og pepperoni. Sausen ble ganske så enkelt et glass Dolmio. toppet med norwegia og mozarella. Mozarellaen tok jeg fra fryseren, kjøpt en gang for kr 5 pr ost fordi det var dårlig dato.  Pizzadeig lages superenkelt av 3 dl lunket vann, 25 gr gjær, litt salt og mel til passe deig. Det tar 2 min med en foodprocessor å lage pizzadeig. Stekes 25 min, 200 grader

Søndag: Roastbiff med grønnsaker og poteter

Jeg kutter champignon, squash, løk, søtpotet og gulrot, mens potetene koker
Kjøttet varmes forsiktig på toppen av grønnsakene. Denne roastbiffen er jo ferdig stekt, så den skal bare varmes. Bruker du for sterk varme blir den tørr og seig. Det var nok kjøtt til 4 personer for 40 kroner tilsammen. Rester bruker jeg ofte til lunsj eller som pålegg.

Deilig søndagsmiddag

Mandag: Kokt skrei med smørdampet gulrot og kokte poteter

Tirsdag: Rester av lammelår med grønnsaker i ovnsform

De som følger meg vet at jeg liker å gjøre matlaging enkelt. Denne tupperwaregryten er mye i bruk. Champignon, søtpotet, gulbeter, hvitbeter, polkabeter, purreløk og poteter. Litt olje, salt og pepper, inn i ovnen med lokk, 200 grader, tilsammen ca 45 min, kjøttet er med siste 20 minuttene.

Etter at grønnsakene har stekt 25 min, blander jeg inn kjøttet og setter det inn igjen. Kjøttet er rester av lammelår, fra fryseren.

Onsdag: Strimlet svinekjøtt og bacon med grønnsaker og poteter

Ei pk strimlet svinekjøtt koster ca kr 35,- på Rema 1000. I tillegg hadde jeg noen strimler bacon.


Kjøttet stekes først, så har jeg i de kuttede grønnsakene og potetene i biter. Løk, søtpotet, polkabete. Jeg blander kjøttet i og lar det surre sammen et minutt.


Torsdag: Fiskesuppe med torsk og laks og pepperoniolje

Jeg surrer strimler av noen rester av pepperoni jeg fant i kjøleskapet, i litt rapsolje

Jeg tar de ut og lar de renne av men oljen beholder jeg. Jeg smaksetter oljen med litt salt og tar en skje av oljen i den ferdige suppen etter at den har kommet i suppeskålen, sammen med noen biter pepperoni.

Jeg hadde rester av skrei fra tidligere i uken og supplerte med røykalaks fra fryseren. Laksen er kjøpt for 40 kr for en hel side, da den gikk ut på dato.

Suppen lages på enkel måte. Surr gulrøtter og purreløk i en klatt smør. Denne dagen hadde jeg også litt stangselleri som fikk være med. Rør inn mel og spe med fløte og vann/fiskebuljong. Jeg hadde tatt vare på fiskekraft fra jeg hadde skrei på mandag. Kokes noen få minutter. Ha så i fisken helt til slutt, den trenger bare å bli varm.

Suppen ble god ja.

Fredag: Burritos med skinke, pepperoni og spekeskinke

I en burrito kan man putte hva man ønsker. Denne gangen har jeg brukt påleggsrester, som hadde ligget en stund i kjøleskapet og tørket. Det er fredag og siden jeg handler på lørdager, begynner og grønnsakskuffen å tømmes. Jeg bruker derfor det jeg har av rester av grønnsaker også. I dag ble det rødløk og tomater. Jeg hadde også et par sopp som fikk være med i lett surring. Det ksal ikke stekes, bare varmebehandles litt så grønnsakene blir myke og smakene setter seg.

Lomper fylles og toppes med ost. Lompene er rester fra tidligere tacoaftener. De vi ikke spiser fryser jeg og bruker de til burritos. 


Jeg er blitt helt tussete etter denne avocadodressingen. Kan spise den med skje så god er den. Det er en forenklet versjon av guacamole. En avocado røres med en gaffel sammen med litt rømme, litt sitronsaft, bittelitt salt og pepper. Lagd på 3 minutter. Kan spises til det meste av både kjøtt og fisk.20-25 min 220 grader

Servert med salat og avokadodressing. Snaddermat.

 

www.facebook.com/Lillasjel Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

frodith

07.04.2017 kl.17:29

Alt utenom det dressing-greiene så godt ut :-D Du kjenner jo meg :-D

Mariann Sæther Tokle

07.04.2017 kl.17:55

Du man jo Mose avocado uten rømme :) bare med litt sitron, salt og pepper :) frodith:

Skriv en ny kommentar

Mariann Sæther Tokle

Mariann Sæther Tokle

56, Rauma

Ja, hvem er jeg? Evig ung gudinne fra Isfjorden, født i Romsdalen, mellom de høye fjell. Jeg er innmari nysgjerrig på livet og elsker å lære. Jeg blander meg inn i alle samtaler, prater i munnen på deg, er kritisk og belærende, men har et hjerte av gull og mener bare godt med det jeg gjør. Jeg er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan se, og healing, meditasjon og tankens kraft er temaer som opptar meg mye.Jeg er ingen lege eller psykolog og det jeg deler er kun fra eget hjerte. Alt jeg skriver, skriver jeg egentlig til meg selv, men hvis andre også kan ha glede av det, er jeg takknemlig for det. Jeg tror aldri at jeg vet noe bedre enn noen annen og alle må følge sitt hjerte og hva de mener er riktig. Elsker å møte mennesker, enten det er et tilfeldig møte på et fly eller gode venner over et glass vin. Favoritthobbyer ellers er å lese bøker, spille pcspill og reise. Er og ivrig forkjemper for heimelagd mat. Jeg prøver å få med link til bilder og tekster som ikke er mine egne og jeg spør også om tillatelse før jeg deler. Har jeg delt noe jeg ikke bør dele, tar jeg takknemlig imot tips om det. Lillasjel er også på Facebook. Skriv Lillasjel i søkefeltet og dere finner meg.

Kategorier

Arkiv

hits