Marianns ukemeny nr 4


En lørdagshandel kan være svært så innbringende. Jeg kjøpte 4 store pakker nakkekoteletter for 60 kroner for 2 kg. I tillegg  3 roastbiff for 40 kr pr stk.

Fantastisk å kunne putte i fryseren.

Lørdag: Pizza med skinke og pepperoni

Lettvint pizza i dag med skinke og pepperoni. Sausen ble ganske så enkelt et glass Dolmio. toppet med norwegia og mozarella. Mozarellaen tok jeg fra fryseren, kjøpt en gang for kr 5 pr ost fordi det var dårlig dato.  Pizzadeig lages superenkelt av 3 dl lunket vann, 25 gr gjær, litt salt og mel til passe deig. Det tar 2 min med en foodprocessor å lage pizzadeig. Stekes 25 min, 200 grader

Søndag: Roastbiff med grønnsaker og poteter

Jeg kutter champignon, squash, løk, søtpotet og gulrot, mens potetene koker


Kjøttet varmes forsiktig på toppen av grønnsakene. Denne roastbiffen er jo ferdig stekt, så den skal bare varmes. Bruker du for sterk varme blir den tørr og seig. Det var nok kjøtt til 4 personer for 40 kroner tilsammen. Rester bruker jeg ofte til lunsj eller som pålegg.

Deilig søndagsmiddag

Mandag: Kokt skrei med smørdampet gulrot og kokte poteter

Tirsdag: Rester av lammelår med grønnsaker i ovnsform

De som følger meg vet at jeg liker å gjøre matlaging enkelt. Denne tupperwaregryten er mye i bruk. Champignon, søtpotet, gulbeter, hvitbeter, polkabeter, purreløk og poteter. Litt olje, salt og pepper, inn i ovnen med lokk, 200 grader, tilsammen ca 45 min, kjøttet er med siste 20 minuttene.

Etter at grønnsakene har stekt 25 min, blander jeg inn kjøttet og setter det inn igjen. Kjøttet er rester av lammelår, fra fryseren.

Onsdag: Strimlet svinekjøtt og bacon med grønnsaker og poteter

Ei pk strimlet svinekjøtt koster ca kr 35,- på Rema 1000. I tillegg hadde jeg noen strimler bacon.

Kjøttet stekes først, så har jeg i de kuttede grønnsakene og potetene i biter. Løk, søtpotet, polkabete. Jeg blander kjøttet i og lar det surre sammen et minutt.

Torsdag: Fiskesuppe med torsk og laks og pepperoniolje

Jeg surrer strimler av noen rester av pepperoni jeg fant i kjøleskapet, i litt rapsolje

Jeg tar de ut og lar de renne av men oljen beholder jeg. Jeg smaksetter oljen med litt salt og tar en skje av oljen i den ferdige suppen etter at den har kommet i suppeskålen, sammen med noen biter pepperoni.

Jeg hadde rester av skrei fra tidligere i uken og supplerte med røykalaks fra fryseren. Laksen er kjøpt for 40 kr for en hel side, da den gikk ut på dato.

Suppen lages på enkel måte. Surr gulrøtter og purreløk i en klatt smør. Denne dagen hadde jeg også litt stangselleri som fikk være med. Rør inn mel og spe med fløte og vann/fiskebuljong. Jeg hadde tatt vare på fiskekraft fra jeg hadde skrei på mandag. Kokes noen få minutter. Ha så i fisken helt til slutt, den trenger bare å bli varm.

Suppen ble god ja.

Fredag: Burritos med skinke, pepperoni og spekeskinke

I en burrito kan man putte hva man ønsker. Denne gangen har jeg brukt påleggsrester, som hadde ligget en stund i kjøleskapet og tørket. Det er fredag og siden jeg handler på lørdager, begynner og grønnsakskuffen å tømmes. Jeg bruker derfor det jeg har av rester av grønnsaker også. I dag ble det rødløk og tomater. Jeg hadde også et par sopp som fikk være med i lett surring. Det ksal ikke stekes, bare varmebehandles litt så grønnsakene blir myke og smakene setter seg.

Lomper fylles og toppes med ost. Lompene er rester fra tidligere tacoaftener. De vi ikke spiser fryser jeg og bruker de til burritos. 

Jeg er blitt helt tussete etter denne avocadodressingen. Kan spise den med skje så god er den. Det er en forenklet versjon av guacamole. En avocado røres med en gaffel sammen med litt rømme, litt sitronsaft, bittelitt salt og pepper. Lagd på 3 minutter. Kan spises til det meste av både kjøtt og fisk.


20-25 min 220 grader

Servert med salat og avokadodressing. Snaddermat.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg