Bøker lest mars 2017


http://www.facebook.com/Lillasjel
 

Sjalet fra Kashmir, Rosie Thomas ble lest på solsengen på Playa Taurito, Gran Canaria. Herlig feriebok, med litt kjærlighet, litt spennende, litt trist, litt historie, litt geografi, ja egentlig det meste. Litt feelgoodroman, men med det lille ekstra. Likte den svært godt.


 

På 1940-tallet flytter nygifte Nery Watkins fra Wales til eksotiske India sammen med sin misjonærektemann. I hjertet av Kashmir har britiske utflyttere skapt sitt eget paradis hvor de danser, flørter og morer seg, og Nery vikler seg inn i et farlig vennskap som forandrer alt for alltid. Mange år senere finner Mair Ellis en hårlokk gjemt i et vakkert sjal i sin fars hus i England. Mair bestemmer seg for å reise til India for å følge i besteforeldrenes fotspor. Det får konsekvenser hun aldri kunne ha forestilt seg. Dette er en storslått fortelling, med et eksotisk og fascinerende bakteppe, om forbudt kjærlighet og familiehemmeligheter som ikke lot seg begrave.

 

Wow, her er en ny perle. En annerledes historie, småhumoristisk men også litt alvorlig. Og som det sies i kritikken , en tur i fjæra blir aldri mer det samme. Så fantastisk naturen er, det er nesten ikke til å tro. En varm og fin bok om en nydelig gutt i tenårene og hans opplevelser. Anbefales alle leseglade. En litt anonym bok egentlig som jeg er glad fant veien til meg likevel. Jeg kjøper jo bøker etter hvor mye fingrene kribler når jeg tar i dem, altså etter hva jeg føler når jeg ser forside og leser bakpå boken.


 

En uforglemmelig natt sniker 13 år gamle Miles O'Malley seg ut av huset for å utforske fjæra i Puget Sound på jakt etter skalldyr. I stedet oppdager han noe svært usedvanlig: en sjelden kjempeblekksprut. Han blir straks en lokal kjendis, og hans synske venninne Florence spår at enda flere forbløffende oppdagelser er i vente - tegn på at den høyeste tidevannsbølgen på femti år er underveis. Journalister flokker seg nysgjerrig rundt gutten, som tilskrives profetiske evner. Men Miles er bare en tenåring som svermer for nabojenta og bekymrer seg for at foreldrene hans skal skilles og at alt han er glad i skal forsvinne. Mens havet byr på stadig nye overraskelser, sliter Miles med mysteriet det er å bli voksen.
 
Neste bok heter Hvis du får dette brevet.  Forfatter Sarah Blake.Denne gangen skal jeg anbefale en bok jeg egentlig ikke helt falt for. Jeg anbefaler den fordi historien i seg selv er veldig bra. Det var bare jeg som ikke helt klarte å bli grepet. Jeg følte ikke at det hun skrev, krøp under huden på meg, selv om jeg egentlig ikke fant noe galt med den heller. Det er av og til jeg føler at en bok blir for oppkonstruert, som om forfatteren selv ikke føler det hun egentlig skriver om. De får en ide til en historie som kan bli veldig bra og alle elementene ligger til rette for det, men så er det ett eller annet som mangler.............for meg. Men jeg tror likelel at dette er en bok som er fin lesing for mange.
 

Franklin, Massachusetts, 1940. Postbudet Iris James legger et brev i lommen, leser det, og lar være å sende det videre. Samtidig, på den andre siden av Atlanteren, jobber Frankie Bard som radioreporter. De fleste av Franklins innbyggere tror ikke krigen vil berøre dem, men de to kvinnene vet bedre.
 
Jeg skrev i forrige måned at jeg hadde begynt på serien om det store århundret av Jan Guillou. Jeg leste da Brobyggerene
Nå tok jeg fatt på den andre, Dandy, som er mye tynnere og takk for det. Jeg kan ikke for det, men det blir for kjedelig for meg. Det er som om han ikke har nok å skrive om, så han må gjøre det så innmari omstendelig. Kun 300 sider og jeg fant halvparten av dem usigelig kjedelig. Jeg kan ikke for det, historie eller ei, men her blir det for lite handling for meg. Han skriver uten sjel på et vis, uten følelser. Hadde jeg ville lært om historien kunne jeg lest historiebøker, men skriver du en roman, må du ha med litt følelser. Og du kan ikke skrive om følelser som om du skriver en faktabok. Men jeg gir ikke opp. Jeg har alle bøkene unntatt den siste, Ekte amerikanske jeans og jeg skal lese dem. Vanligvis leser jeg ikke bøker jeg ikke blir fenget av, men jeg skal lese denne historien, det har jeg bare bestemt meg for.
 


I Dandy får vi vite hva som skjedde videre med Sverre, fra den første forelskelsen i Dresden der han og den engelske ingeniørstudenten Lord Albert Manningham bestemte deg for et liv sammen. De to unge og elegante gentlemen reiser tilbake til Wiltshire i Sør-England, hvor tilværelsen ikke viser seg å bli like idyllisk og enkel som Sverre forventet. Albert har arvet tittel og ansvaret for slottet Manningham etter sin fars død. Her bor også mor, bestemor og Alberts tre søstre, som hadde håpet at Albert skulle komme hjem med en kone. Londons homoseksuelle verden er fortsatt rystet over tiltalen og fengselsdommen mot Oscar Wilde, hvis krets Albert tilhørte før han mer eller mindre ble tvunget til å reise til Dresden. Lord Albert introduserer Sverre for Londons kunstnere, bohemer og for den frigjorte Bloomsburykretsen. Der Brobyggerne kretset rundt 1900-tallets ingeniørkunst og teknikk, omhandler Dandy kunstverdenen. En verden som også var sterkt preget av en optimistisk forestilling om at 1900-tallet skulle bli fredens århundre. Dandy er andre del i romanserien om 1900-tallets Europa.
 
www.facebook.com/Lillasjel Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

frodith

06.04.2017 kl.18:49

Din lille lesehest :-) Moro da, og leve litt i bøkenes verden innimellom :-)

Mariann Sæther Tokle

06.04.2017 kl.19:17

frodith: Ja, tror du ikke at rare meg allerede har begynt å legge frem hvilke som skal få være med på cruise i juli, hehe

Skriv en ny kommentar

Mariann Sæther Tokle

Mariann Sæther Tokle

56, Rauma

Ja, hvem er jeg? Evig ung gudinne fra Isfjorden, født i Romsdalen, mellom de høye fjell. Jeg er innmari nysgjerrig på livet og elsker å lære. Jeg blander meg inn i alle samtaler, prater i munnen på deg, er kritisk og belærende, men har et hjerte av gull og mener bare godt med det jeg gjør. Jeg er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan se, og healing, meditasjon og tankens kraft er temaer som opptar meg mye.Jeg er ingen lege eller psykolog og det jeg deler er kun fra eget hjerte. Alt jeg skriver, skriver jeg egentlig til meg selv, men hvis andre også kan ha glede av det, er jeg takknemlig for det. Jeg tror aldri at jeg vet noe bedre enn noen annen og alle må følge sitt hjerte og hva de mener er riktig. Elsker å møte mennesker, enten det er et tilfeldig møte på et fly eller gode venner over et glass vin. Favoritthobbyer ellers er å lese bøker, spille pcspill og reise. Er og ivrig forkjemper for heimelagd mat. Jeg prøver å få med link til bilder og tekster som ikke er mine egne og jeg spør også om tillatelse før jeg deler. Har jeg delt noe jeg ikke bør dele, tar jeg takknemlig imot tips om det. Lillasjel er også på Facebook. Skriv Lillasjel i søkefeltet og dere finner meg.

Kategorier

Arkiv

hits