hits

Når mange munner skal mettes

Forrige helg var jeg vikar for revymatmoren og lagde mat til sulte revyere. Mellom 25 og 30 personer øver hele dagen og må ha mat for å holde energien oppe. Det skal være mat som er enkel å spise på papptallerkener mens en er i farta. Noe godt til kaffen er også kjærkomment.

Det å planlegge meny og handle inn er faktisk en tidkrevende jobb som mange ikke tenker over.

Jeg fant frem blogginnlegget fra sist jeg var revykokk og brukte opp igjen et par av de rettene jeg hadde da

http://lillasjel.blogg.no/1401905405_metter_5000_i_rkenen.html

Meny:

Fredag:Eplekake

Fredag var det kun kveldsøvining og ingen middag men kake er godt, så da lagde jeg en enkel eplekake. En av de oppskriftene som blir lest mest fra Lillasjel. Den lager du på noen få minutter og den steker ca 30-40 min. Jeg tredoblet oppskriften og brukte langpanne. Toppet med litt brunsukker denne gangen og det ble kjempegodt. Ble servert uten is.

Lørdag: Tacobaguetter med salat og kanelknuter

Søndag: Burritos med kylling og salat

 

http://lillasjel.blogg.no/1431062537_den_enkleste_eplekake.html


Jeg starter lørdagsmorgen med å sette deig til kanelknuter. Oppskrift finner du her i denne linken. Jeg doblet oppskriften.

http://www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/kanelknuter-fra-bakeriet-i-Lom


Oj, oj, klar for bearbeiding. Jeg brukte bare 25 gr gjær

Å du smellande du, de ble gode ja


 

Mens deigen hevet, marinerte jeg kjøttet til dagen etter. Jeg brukte ca 4 kg kylling, 4 chili, en hvitløk,pepper til marinaden

I tillegg 4 paprika, 4 rødløk.6 champignon 3 bokser rømme, et glass salsa, ca 1 kg ost, når de skulle fylles

Chili og hvitløk ble most i blenderen. Så blandet jeg det sammen med ca 2 dl olivenolje og ca en halv dl sitronsaft, pepper. Jeg kuttet kyllingen i små biter. Det går fort unna i svingene når jeg lager mat så jeg bryr meg ikke om at bitene skal være like store. La plast over bollen og satte den i kjøleskapet.


Før jeg stekte kanelknutene, lot jeg baguettene steke 5 min. Da blir de lettere å arbeide med. De sprekker ikke så fort. Jeg skar de opp på midten, fylte de med tacokjøttdeig, salsa, mais, rødløk og ost. 20-25 min i ovnen. 6 pk kjøttdeig og 6pk tacokrydder, en løk, 2 bokser mais, et glass salsa og 1 kg ost

Til baguettene ble det servert salat og avocadodressing, En avocado røres med en gaffel sammen med litt rømme, litt sitron, salt og pepper, nam, verdens beste tilbehør til salat
64 lomper skal fylles. Gubben som sitter hjemme og feirer 35 års bryllupsdag alene, må også få et par så han ikke sulter, stakkars. Han fikk også æren av å rydde og vaske kjøkkenet etter fruen. Det skal og sies at oppvaskmaskinen streiket på lørdag så han måtte skru opp den også og fikse den før han vasket. Godt å ha gode medhjelpere.

En tåler ikke paprika og løk og hvitløk, eller sterk mat, så jeg lot denne få lomper fylt med kjøttdeig fra dagen før. Som oftest er det veldig enkelt å gjøre justeringer hvis det er noen som har allergier eller er ømfintlig overfor mat. Jeg hadde allerede marinert kjøttet når jeg fikk vite det, hvis ikke hadde jeg jo bare holdt tilbake litt kylling og ikke marinert den.

Deler grønnsakene i biter før jeg kutter dem i foodprocessoren.

Kyllingkjøttet surres først. Deretter paprika og rødløk som jeg kutter på foodprocessoren så de er finhakket. Når grønnsakene er surret litt myke, blander jeg i det stekte kjøttet og lar de få kose seg litt sammen. Det setter de stor pris på. Jeg tømmer blandingen i en sil så det får renne av litt veske. Ikke kast det som renner av, for det blir kjempegodt i en ovnsrett eller gryterett.

Jeg brukte ca 4 kg kylling, 5 chili, en hvitløk, 4 paprika, 4 rødløk. 3 bokser rømme, et glass salsa, ca 1 kg  ost

Jeg smører lompene med rømme, legger på kjøtt, litt salsa og ruller sammen. Toppes med ost. I ovnen ca 25 min, 210 grader.

 

www.facebook.com/Lillasjel Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 kommentarer

Kristina

30.03.2017 kl.14:38

Her var det mye som fristet!

Victoria Larsen

30.03.2017 kl.15:56

Så mye godt!

Mariann Sæther Tokle

30.03.2017 kl.16:17

Ja, det ble godt :) Victoria Larsen:

Elevele

30.03.2017 kl.16:06

Her var det mye godt, så tipper revygjengen blei veldig fornøyde :D

Mariann Sæther Tokle

30.03.2017 kl.16:17

Ja, det ble de :) De er greie sånn :) Glade for å få mat :) Elevele:

frodith

30.03.2017 kl.20:18

Smart mat da :-) Men jammen mye arbeid ...

Mariann Sæther Tokle

30.03.2017 kl.22:07

Ja, litt arbeid er det :) frodith:

karidansen

30.03.2017 kl.22:53

Heldige revyfolk som fikk en slik kokk. Det ser utrolig godt ut. Gubben ga Frua bryllupsdags - presang ved å hjelpe til! :D

Mariann Sæther Tokle

31.03.2017 kl.11:44

Ja, det gjorde han :) snill mann :) karidansen:

elisebr

31.03.2017 kl.20:58

Så mye god mat og dessert! :)

Mariann Sæther Tokle

31.03.2017 kl.23:25

:) elisebr:

Skriv en ny kommentar

Mariann Sæther Tokle

Mariann Sæther Tokle

57, Rauma

Ja, hvem er jeg? Evig ung gudinne fra Isfjorden, født i Romsdalen, mellom de høye fjell. Jeg er innmari nysgjerrig på livet og elsker å lære. Jeg blander meg inn i alle samtaler, prater i munnen på deg, er kritisk og belærende, men har et hjerte av gull og mener bare godt med det jeg gjør. Jeg er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan se, og healing, meditasjon og tankens kraft er temaer som opptar meg mye.Jeg er ingen lege eller psykolog og det jeg deler er kun fra eget hjerte. Alt jeg skriver, skriver jeg egentlig til meg selv, men hvis andre også kan ha glede av det, er jeg takknemlig for det. Jeg tror aldri at jeg vet noe bedre enn noen annen og alle må følge sitt hjerte og hva de mener er riktig. Elsker å møte mennesker, enten det er et tilfeldig møte på et fly eller gode venner over et glass vin. Favoritthobbyer ellers er å lese bøker, spille pcspill og reise. Er og ivrig forkjemper for heimelagd mat. Jeg prøver å få med link til bilder og tekster som ikke er mine egne og jeg spør også om tillatelse før jeg deler. Har jeg delt noe jeg ikke bør dele, tar jeg takknemlig imot tips om det. Lillasjel er også på Facebook. Skriv Lillasjel i søkefeltet og dere finner meg.

Kategorier

Arkiv