En suksessterte er ikke nødvendigvis en suksess


Klar for ovnen
 

Jeg er ingen kakebaker

Brød og rundstykker går bra, men fine kaker er ikke helt meg

Suksessterte er en av mine favoritter

Ja, da mener jeg favoritter å spise

Jeg baker ikke mye til jul heller

Jeg skal ikke ha så mye sukker, ikke fett heller

Men det er jo kjekt å ha litt

Jeg fant en oppskrift på suksessterte i langpannen

Det hørtes supert ut

http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/suksessterte-i-langpanne/

Stekt

 

Jeg kastet meg ut i jobben

Malte mandler, pisket eggehvite og opp i formen

Det så bra ut

Mens kaken stod til avkjøling, begynte jeg på smørkremen

Men…………….nå er jeg litt utålmodig

Det kan nok hende jeg begynte å røre inn smøret før sausen var kald

Inn i kjøleskapet med den

Ut igjen og visp inn resten av smøret

Se der nå så den bra ut

 

Gaffelpyntingen gikk ikke helt etter planen

 

Inn med kaken som stod på balkongen

Men……………………

Den var kanskje ikke helt kald

Jeg ser på kremen min

Den er sprukket

Pytt,pytt på MasterChef sier de at det er smaken som teller

Jeg smør den utover

Jeg har sett at noen pynter den med en gaffel

Men………………

Det er kanskje etter at den er kald

Prøvesmaking. Det er her jeg oppdager at den faller fra hverandre, må behandles med ytterst varsomhet

 

For å si det rett ut, så ble det ingen suksess

Bunnen smuldrer fra hverandre og kremen ser ikke pen ut

Men jeg deler den opp og fryser ned i biter

Bør kanskje forskåne gjester fra å bli servert denne

I så fall kanskje med kniv og gaffel 

Da ender jeg vel opp med at vi spiser alt selv

Men…………… ikke alt

I dag

Men smaksprøvene minker det på, hmm forstår ikke hvor de blir av

14 kommentarer
    1. Ha ha det er nok nissen som spiser opp “smaksprøvene” dine 🙂 Men smaken er jo det viktigste, selv om vi spiser litt med øynene også. Suksessterte er utrolig godt, men den har jeg aldri fått ordentlig til. Synes kremen blir for søt for jeg har nok hatt i for mye melis for at den skal bli stiv nok…kanskje jeg må prøve igjen for å se om litt ekstra tålmodighet hjelper 🙂

    2. Det er smaken som teller, så klart. Men om man skal servere den i et selskap, så er det jo kjekkest om den ser bra ut også.
      Suksesskake er en av mine absolutte favoritter. Og omtrent den eneste kaken jeg IKKE får til å bake selv. Jeg får aldri til den gule kremen 🙁 Det er min store sorg. Men egentlig er det sikkert like greit også, siden jeg da sikkert ville hatt den i hus mye oftere, og det ville ha lagt seg på hoftene, bokstavelig talt 🙂
      Kos deg og nyt smaksprøvene 🙂 Det er det de er til for 😉

    3. Men den er sikkert kjempegod med en liten kule is eller litt krem så skjuler du alt som sprakk. Jeg baker marengskake til jul hvert år og den ser som regel ikke ut, men alle spiser så det er brått tomt! Smaken er det viktigste! Ha en fin kveld 🙂

    4. Ja, den er farlig god og da ender vi vel opp med å spise den selv og hvor sunt er det , 500 GR melis, 200 GR sukker og 200 GR smør 🙂 får ligge i fryseren til påske, tror jeg 🙂 sølvi waage:

    5. Suksessterte er kjeeeeempegod!!!
      har bare laget rund kake og ikke langpanne, men ikke dumt det, å lage i langpanne 🙂
      Kjedelig at den ikke ble “vellykket” utseendemessig……………. men som du sier; det er smaken som teller 🙂
      Gode biter å ta opp fra frysen det der 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg